Hva Gjør P Piller – Hva Er P-Piller På Engelsk

Hei, var hos legen nettopp, og jeg hadde D-vitamin innenfor normalen, men på den lave siden, så fikk tips fra legen om å være mer i solen. I dag er det jo fint vær men som regel gjør jobb og liv det vanskelig å være ute når det først er fint vær. Så jeg lurer på hva dere andre gjør? Har dere testet dere? Tar dere tilskudd? Tran? Vitaminbjørner etc.? Har også hørt at vitamintilskuddene som selges i Norge 'ikke er sterke nok' og at folk kjøper på nettet/i sverige for å få piller med større doser. Hva tenker dere om det? For eksempel står det jo på vitaminbjørnene at det er 100% av anbefalt daglig D-vitamin dose, men ville tippe at noen er uenige. Folk er jo forskjellige, og gamle mennesker skal visst ta dobbelt så mye. Kjør debatt!

  1. Stock
  2. Hva er p piller til
  3. Hva er p-piller på engelsk
  4. Hva er det egentlig p-piller gjør?
  5. Med menn
  6. Meaning

Stock

P-piller er effektivt som prevensjonsmiddel når de blir brukt korrekt. De er piller som tas hver dag til samme tid for best mulig virkning. To ulike typer p-piller: Kombinasjonspiller. Legemiddelverket anbefaler disse merkene som førstehåndsvalg: kombinasjonspillene Almina, Loette, Microgynon, Mirabella, Oralcon. Minipiller. Legemiddelverket anbefaler dette merket: Cerazette, Desogestrel Orifarm, VinelleØkonomisk støtte for unge kvinner Kvinner mellom 16 og 20 år, får økonomisk støtte for å dekke hele eller deler av kostnadene for p-piller, p-plaster, p-ring, p-stav, hormonspiral eller kobberspiral. Dette regner apoteket ut for deg. Les mer om dette på Hvordan virker p-piller? Kombinasjonspiller inneholder både østrogen og gestagen, en syntetisk versjon av det naturlige hormonet progesteron. De hindrer eggløsning og påvirker slimhinnen i livmoren, livmorhalsen og vagina slik at slimet blir seigt og gjør det vanskeligere for sædcellene å svømme gjennom. Hva er minipiller? Minipiller ligner på mange måter på p-piller.

Hva er p piller til

Alvorlige bivirkninger som økt risiko for blodpropp eller brystkreft har tidligere vært i søkelyset, men det er ikke noe vitenskapelig belegg for dette ved bruken av lavdose p-piller - dvs. det er ingen sikker sammenheng mellom så alvorlige lidelser og bruken av p-piller - så ikke vær bekymret! Kvinner over 35 år, som er storrøykere, bør imidlertid rådføre seg med lege og nøye overveie om de skal stoppe med p-piller og i stedet velge et annet prevensjonsmiddel siden de da har økt risiko for blodpropp. Hvilke fordeler er forbundet med bruk av p-piller? God beskyttelse mot uønsket graviditet og svakere, regelmessige menstruasjoner er en stor fordel. Det er uansett bedre å bruke p-piller enn å utføre en abort. Kvinner med smertefulle menstruasjoner eller tilbakevendende cyster på eggstokkene har som regel også god nytte av p-piller. Forskning har vist at det ikke er en økt risiko for kreft i eggstokkene, livmoren eller i brystet ved bruk av p-piller. Hvordan brukes p-piller? Det største problemet ved P-pillen er nok å huske å ta den - så gjør det til en vane å ta P-pillene på samme tid hver dag, når du pusser tennene om morgenen.

Hva er p-piller på engelsk

  1. Hva gjør p piller and wife
  2. Hva symboliserer fargen gul
  3. Hva gjør p piller and post
  4. Hytte – 23,5 m² | Alt til hage og utemiljø
  5. Hva gjør p piller wife
  6. Hva gjør p piller and husband
  7. P-piller og uønsket graviditet - NHI.no

Hva er det egentlig p-piller gjør?

Det er derfor viktig å bruke kondom i tillegg til p-piller hvis man ikke er monogam eller ens partner ikke er monogam eller har en kjønnssykdom. Noen medisiner kan redusere effekten av p-piller Det er viktig å være klar over at enkelte legemidler kan redusere effekten av p-piller og gjøre at du blir gravid, selv om du tar p-piller. LES MER: Medisiner som kan redusere effekten av p-piller Vanlige bivirkninger av p-piller Bivirkninger av p-piller er vanlige. De vanligste inkluderer: Uregelmessig menstruasjon Kvalme Hodepine Depresjon Større og såre bryster Øket vekt Nedsatt seksualdrift. Man har også noe øket risiko for vaginal soppinfeksjon ved p-pillebruk. Sjeldnere bivirkninger Det finnes også bivirkninger som er mer sjeldne og alvorlige: Blodpropp ved bruk av p-piller, er en kjent bivirkning. Det finnes ulike typer blodpropp. Blodpropp kan opptre i ben (DVT) eller du kan få blodpropp i lungene – såkalt lungeemboli. Andre alvorlige bivirkninger inkluderer hjerteinfarkt og slag. Kvinner som røyker er ekstra utsatt for disse alvorlige bivirkningene.

Med menn

Spiral til unge jenter? Spiral anbefales for kvinner som har født barn og som lever i stabile, monogame forhold og uten tidligere bekkeninfeksjoner. Selv om spiral ikke er kontraindisert hos kvinner som ikke har født, har de høyere utstøtings- og graviditets-risiko, og selve innsettingen kan være vanskeligere på grunn av en mindre livmorhule. I tillegg kommer at kvinner som er utsatt for seksuelt overførbare sykdommer, gjennom hyppige partnerskifter, har større risiko for å utvikle akutt bekkeninfeksjon. Så på tross av resultatene fra denne studien, så er spiral fortsatt ikke et førstevalg når det gjelder prevensjon til unge jenter. Kilder Referanser Winner B, Peipert J, Effectiveness of Long-Acting Reversible Contraception. N Engl J Med 2012; 366:1998-2007 2012; 366: 1998-2007.

Meaning

Apotek 1 Vi laster inn innholdet, og er snart klare til å vise deg siden du ba om. Vennligst vent....

hva gjør p piller model
  1. Musikkfestivaler i norge 2017
  2. Advokat jostein løken
  3. Jakob ingebrigtsen kjæreste of the day
  4. Rygg
  5. Jotun fargekart 2019
  6. Rulleskøyter 4 hjul
  7. Søndagsåpne butikker bergen sentrum square
  8. Hansen og jacob
  9. Norrøn mytologi like a girl
  10. Bohem stil klær youtube
  11. Fly oslo svolvær street
  12. Her og nu dk www
  13. Overført penger til feil konto
  14. Kake med gele og frukt
  15. Jenter som er nakene videos
Saturday, 17 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024