Vennskapsdikt På Norsk: Hvilket Kjønn Er Ordet? Noen Regler – Topp Norsk

En del dialekter (Bergen, Oslo vest) har ikke hunkjønn, og i bokmål er det ikke obligatorisk. Dette kalles felleskjønn. Bruk av hankjønn i stedet for hunkjønn regnes som mer formelt, og er derfor vanligere i skrift og formelle situasjoner, mens hunkjønnsformene er vanligere i muntlig språk og uformelle situasjoner. De fleste blander litt, og det er aldri feil å bruke hankjønnsform. Man kan for eksempel fint både si og skrive en jente, damen osv. 7. Hankjønn (særlig hvis man inkluderer hunkjønn) er mye vanligere enn intetkjønn, så hvis man er i tvil, er det statistisk sett mye større sjanse for å få rett hvis man gjetter at et ord er hankjønn. En mulig strategi i begynnelsen er derfor å anta at alle ord er hankjønn, og så gradvis lære hvilke som er intetkjønn. 8. I sammensetninger er det det siste elementet som avgjør kjønnet til det sammensatte ordet. Hvis man for eksempel setter sammen hankjønnsordet bil og intetkjønnsordet dekk, så blir det sammensatte ordet bildekk intetkjønn. 9. Suffikser (endelser) kan være til stor hjelp.

«Det er langt mellom venner» av Kolbein Falkeid - Boktips

Fra Norske Dikt Hopp til navigering Hopp til søk Dikt om vennskap. Underkategorier Denne kategorien har kun følgende underkategori. Sider i kategorien «Vennskap» Under vises 38 av totalt 38 sider som befinner seg i denne kategorien.

Hvilket kjønn er ordet? Noen regler – Topp norsk

vennskapsdikt på norsk norsk

Norsk

  1. Christer Falck og medianorge fikk livet mitt på rett kjør - Lene Alexandra
  2. Hva hjelper mot vond mage mean
  3. Bø sommarland billetter
  4. Vennskapsdikt på norsk bokmål
  5. Hvaler menighet - Hvaler menighet
  6. Hva hjelper mot solbrent meaning
  7. Nettbutikk

Bokmål

vennskapsdikt på norske vennskapsdikt på norsk bokmål
YouTube Kids Tv Norsk - Barnesanger på Norsk

Noen vanlige ord som er intetkjønn: et bilde, et hus, et bord, et barn, et sted, et hode, et øye, et ansikt, et glass, et vindu, et språk … Flere her 12. Bruk intuisjonen din. Ofte husker underbevisstheten vår riktig, og hvis du føler at et ord er for eksempel intetkjønn, så er det gjerne det. 13. Hvis du kan et annet språk som er i slekt med norsk, for eksempel svensk, dansk, islandsk, nederlandsk eller tysk, så kan det hjelpe. Ofte – men langt fra alltid – har ordet samme kjønn i andre germanske språk. 14. Hvis ingen av disse reglene hjelper, slå opp i ordboka, denne på nett. Hvis du søker på et ord, vil det stå m for hankjønn, f for hunkjønn og n for intetkjønn bak ordet. Pass på at du ser på riktig variant av ordet, for ett ord kan ha flere betydninger.

  1. Kamera test tv2 hjelper deg
  2. Ferje bodø moskenes
  3. Kredittsperre seg selv
  4. Næringsstoffer i kjøtt
  5. Nav asker åpningstider
  6. Kontaktplast på fliser
  7. Spontanabort uke 12
  8. Pass trondheim åpningstider
  9. Regler for bygging i strandsonen
Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024