Norge Hockey Vm — Norges Tropp Hockey Vm

I det store og hele synes jeg vi gjør et bra mesterskap, sier kapteinen, og legger til: – Vi kommer ikke til å kjempe om gull neste år, men vi skal gjøre det vi kan og fortsette å ha troa. Også Patrick Thoresen er fornøyd med Norges innsats i VM, men peker på presspill i egen sone som et forbedringsområde. – Vi kunne fort stått her som en b-nasjon, så jeg synes det har vært en ganske så bra turnering. Vi satte oss et høyt mål om å nå semifinale, men det røk etter kampen mot Sveits. Nå er det deilig at sesongen er over, sier han. Saken fortsetter under bildet FORNØYD: Til tross for et tungt tap i siste kamp er landslagssjef Petter Thoresen fornøyd med turneringen i sin helhet. Foto: Claudio Bresciani/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix Landslagssjef Petter Thoresen innrømmer at laget har nok å jobbe med for å tette nivået opp til de beste lagene. – Både på avslutningene og i pasningsspillet ser vi at mange lag er bedre enn oss. Vi har mer enn nok å jobbe med, sier han og fortsetter: – Det er viktig at vi får enda flere norske spillere på et høyere nivå enn GET-ligaen.

Center

Spørsmålstegn rundt nøkkelspiller De to ishockeykjennerne er også enige om en hel del ting. Blant annet hvem som blir Norges nøkkelspillere. I tillegg til at backveteranene Jonas Holøs og Alexander Bonsaksen kommer til å måtte spille mye, trekkes løperne Patrick Thoresen, Mathis Olimb og Mats Rosseli Olsen fram. Thoresen ble VM-klar i siste liten og kan trolig ikke spille i VM-åpningen mot russerne. – Jeg tror ikke man risikerer noe med Patrick. Så det blir litt opp til ham selv og det medisinske apparatet å vurdere når det er 100 prosent sikkert at han ikke får tilbakefall. Det er jo ikke sånn at han må spille noen av de tre første kampene, der det uansett er lite sannsynlig at vi tar poeng. Men det hadde vært herlig å få ham inn mot Sveits, sier Erevik. – Patrick kommer til å bli veldig, veldig viktig i VM. Han er en som alltid produserer målpoeng, uansett hvor han spiller. Norge blir ganske avhengig av ham for det er ikke enkelt å produsere mye offensivt i et VM, mener Shampo. God keepervikar På keepersiden fikk Norge VM-nei fra den mangeårige førstekeeperen Lars Haugen.
norges lag hockey vm 2019 norge hockey vm live

– Vi må nyte nå, men i morgen må vi stille opp og ta poeng mot Italia, sier trener Thoresen. Kampens siste scoring kom like etter at Østerrike hadde skapt fornyet spenning med redusering i det siste minuttet. Bull fjernet all tvil da han sendte pucken i åpent bur. Selv sier han at det bare var flaks. – Jeg skal bare ha pucken ut, og så går den bare inn, forklarer han til Viasat. Drømmestart Norge fikk en perfekt start på kampen mot Østerrike. Allerede etter to minutter var det norsk ledelse. Tobias Lindström vant en dropp, og Christian Bull feiet inn ledelsen fra distanse. Resten av perioden ble jevn. Begge lag hadde sine sjanser, men klarte ikke å få uttelling. Ved pause hadde lagene 11 avslutninger hver, men bare Norge hadde scoret. Bare drøye to minutter ut i midtperioden slo derimot Østerrike tilbake. De fikk spille i overtall og et skudd fra Peter Schneider snek seg inn bak Norges keeper Henrik Holm. Østerrike fortsatte å styre. En god Holm i Norge-buret sørget for at det fortsatt sto uavgjort.

Norge hockey v e

Tapene mot Russland, Tsjekkia, Sverige og Sveits var den verste starten siden Norge rykket opp til elite-VM i 2005. Det har ikke skjedd en eneste gang at Norge har stått uten poeng etter fire kamper. Fredag kom altså oppturen, på selveste 17. mai. Norge slo Østerrike 5–3 og har dermed et godt utgangspunkt for å beholde plassen på øverste nivå. Storhamar-spiller Christian Bull ble den store spilleren med tre mål da Norge sikret sin første seier i mesterskapet. Ett lag rykker ned, og med poeng mot Italia lørdag er jobben gjort for Petter Thoresens menn. Det skal være en overkommelig motstander for Norge. Les også: VM dag for dag: Mener det siste målet var flaks – Det er veldig deilig og en lettelse. Vi trenger noen oppturer etter noen tøffe tap, sier landslagssjef Petter Thoresen til Viasat. – Dette var veldig viktig. Vi har hatt det litt tøft de første kampene her, så dette var veldig viktig for gruppa, sier tremålsscorer Bull. Nå er det Italia som venter lørdag. Med poeng der er Norge er sikret spill på øverste nivå også i neste mesterskap.

En ekstra kjedelig hendelse i kampen var Mats Rosseli Olsen, en av løperne i den norske andrerekka, måtte ut med skade allerede i første periode. Den ferske SM-vinneren med Frölunda så ut til å få en vridning i kneet etter en knetakling fra Philadelphia Flyers-backen Radko Gudas. Les også - Jeg synes ikke vi klarer å komme opp på det nivået vi skal. Som jeg sa etter andre periode, så synes jeg vi blir litt små i dag. Nå må vi lande og få tilbake strukturen i det vi holder på med, sier Norges landslagssjef Petter Thorsen til Viasat etter kampslutt. - I det hele tatt, så synes jeg vi er mye på halvdistanse i mye vi gjør i dag, og det er litt personlige feil på baklengsmålene. Det var trøkk her i dag, og når vi ikke spiller på vårt beste, så blir det sju baklengs, forsetter han. Fryktinngytende start Tsjekkerne gikk voldsomt ut fra start og skaffet seg føring med 2-0 allerede etter seks og et halvt minutts spill. Detroit Red Wings-backen Filip Hronek storspilte mot Sverige i VM-premieren og fortsatte taktene med begge de to første målene mot Norge.