Klage På Nav Ansatt

Lyst til å diskutere?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon (Dagbladet:) 5114 ganger mottok Nav en såkalt serviceklage fra en av sine brukere i fjor. Dette er den type formell klage man kan sende inn ved misnøye knyttet til servicen Nav yter. Altså ikke en klage eller en anke på et vedtak - men et uttrykk for at Nav ikke har opptrådt slik brukeren forventer. - Vi ser ikke på dette som et høyt tall, sier ytelsesdirektør i Nav, Kjersti Monland. - Da vi startet arbeidet med å samle serviceklagene, hadde vi et estimat som var i nærheten av dette. Jeg tenker at med de store saksmengdene vi har - totalt 2, 8 millioner nordmenn er brukere av Nav - er dette innenfor det man må forvente, legger hun til. Samme tendens i år I de fire første månedene i 2013 - fra 1. januar til 30. april - kom det inn totalt 1832 klager. Det er på samme nivå som i tilsvarende periode i fjor, da tallet var 1809 for første tertial. Når en serviceklage leveres via, kan brukerne krysse av på en eller flere av sju alternativer for å fortelle hva vedkommende er misfornøyd med.

Slik går du frem om du vil klage på vedtaket fra Nav Hva slags støtte du har søkt om, avgjør hvor lang klagefrist du har. KLAGE PÅ VEDTAK? Sier Nav nei til å betale ut støtte som du mener du har krav på? Da bør du klage på vedtaket. Foto: NTB Scanpix Vis mer Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon De fleste av oss forholder oss til Nav en eller annen gang i livet, og det er ikke uten grunn: De forvalter nemlig store deler av det norske statsbudsjettet. Her kan du lese mer om hva neste års statsbudsjett muligens skal gå til. Men ikke alle vedtak som blir gjort hos Nav er riktige. Dermed kan det være grunn til å klage på et vedtak hvor du tror det er blitt gjort feil. Lenger ned i artikkelen ser du hvordan du skal gå frem for å klage på et vedtak fra Nav. Manglende dokumentasjon kan gi avslag på Nav-stønad Da Sintef så nærmere på hvorfor Nav-vedtak blir klaget på og omgjort viser de blant annet til at saksbehandlere i en del tilfeller fatter vedtak om avslag i saker som ikke er tilstrekkelig dokumentert, i hovedsak på grunn av krav om hvor raskt og hvor mange vedtak de skal fatte.

Mange brukere opplever å motta et vedtak fra NAV som de mener er feil, og ønsker å påklage vedtaket. Her er oversikten over din klagerett i trygdesaker. REGLER: Klagefristen begynner å løpe fra du mottar melding om vedtaket. Klagefristen på vedtak etter folketrygdloven og barnetrygdloven er seks uker. Dette gjelder for eksempel saker om dagpenger, sykepenger, arbeidsavklaringspenger og uføretrygd. Illustrasjonsfoto: – I vedtaket du har mottatt følger det et orienteringsskriv som gir deg informasjon om dine klagemuligheter. Her står det hvordan du kan klage på NAV, sier advokat Tonje Giertsen til Du kan påklage vedtaket på følgende måter: Sende inn klageskjema via NAV. Her velger du den enheten som har gjort vedtaket du klager på. Send dokumentene, med forsiden øverst, til adressen som står på forsiden. Du kan videre levere inn en muntlig klage til ditt lokale NAV kontor. Her må du være oppmerksom på at den som mottar klagen skal sette den opp skriftlig og skal underskrive klagen sammen med deg.

Én av dem som har levert klager på vegne av Nav-brukere, er trygdeadvokat Olav Sylte. Han anslår at halvparten av sakene de påklager for sine klienter, blir omgjort. – Det er ingen annen etat som treffer vedtak så lett, med så dårlig forberedelser. Jeg vil tillate meg å si at vi ser mye slurv, sier han. Mange Nav-kontor kan bli lagt ned: Høyre og Frp vil lempe på kravene om bemanning i distriktene – Bryter forvaltningsloven Ifølge Sintef-forsker Mandal er det spesielt én årsak til at Nav-brukerne får medhold etter klage: Brukerne sender ved dokumentasjon som manglet da søknaden ble behandlet for første gang. Istedenfor å systematisk innhente eller etterspørre denne, fatter Navs saksbehandlere i mange tilfeller vedtak om avslag for å få fortgang i sakene, ifølge forskningslederen. Et avslag bidrar til å holde saksbehandlingstiden nede og måloppnåelsen oppe for Nav. I rapporten skriver forskerne: «Gjennomgående virker det som at det er bevisstheten rundt måltall og forventningen om et visst antall vedtak per medarbeider som i størst grad fører til at vedtak fattes så fort som mulig.

  1. Kygo, Kjæreste | Kyrre om likestilling: - Maren er flinkere enn meg
  2. Klage på nav ansatt free
  3. Klage på nav ansatt version
  4. Klage på nav ansatt for sale
  5. Hjemmelagde Fiskekaker | Mine oppskrifter

Publisert 07. 07. 05. 2019 | Sist endret 24. 24. 2019 Fylkesdirektør i NAV Møre og Romsdal, Stein Veland, oppfordrer til en "0-visjon" for unge utenfor arbeidslivet. NAV var nylig på besøk hos Quality Hotel Ålesund for dialog om arbeidsinkludering av unge. Hotelldirektør Aina Aalen Bjerkvik delte nyttig erfaringsbasert kunnskap for å lykkes med arbeidsinkludering i hotellbransjen. Direktør Aina Aalen Bjerkvik ga NAV et svært engasjert, nyttig og inspirerende foredrag om Quality Hotel Ålesund som arbeidsplass. NAV fikk også en flott omvisning på hotellet som ligger vakkert til med egen brygge mot sjø og solnedgang, rett ved hurtigrutekaia i Ålesund. Direktøren strålte i tråd med hotellkjedens visjon: Energi, mot og begeistring - og hun snakket om viktigheten av positivt, støttende og inkluderende teamarbeid for å bidra til en god og trygg arbeidsplass, til beste for gjestene. Hotellbransjen gir verdifull erfaring og kompetanse som er etterspurt og nødvendig i de fleste yrker: fleksibilitet, service og relasjonskompetanse.

Dette tar ekstra tid for den enkelte søker, men også Nav må gjennomgå klagen to ganger til, sier hun. At dette medfører ekstraarbeid i Nav, i tillegg til at det ikke er heldig for Nav-brukeren, er også noe Monland trekker frem. Ytelsesdirektøren peker på at dette er bakgrunnen for at de bestilte Sintef-rapporten. – Avslagsprosenten er stor – Det er jo ikke slik at vi ikke spør om tilleggsdokumentasjon. Likevel må vi, som rapporten påpeker, i større grad bli flinkere til å etterspørre dokumentasjon og opplyse hvilken dokumentasjon som kreves. Det er blant tingene vi må ta fatt i, sier hun. Monland mener også at saksbehandlingen måles over flere dimensjoner enn saksbehandlingstiden. Hun avviser at det er for lett å komme med avslag, fordi man i liten grad risikerer at Nav må dekke sakskostnader. – Avslagsprosenten vår er lav, men jeg vil ikke si at det er for lett å avslå. Den vurderingen synes jeg er søkt. Vi har fire millioner vedtak i året, så er det 54. 000 som klager. Det er ikke unormalt høyt, sier hun.

klage på nav ansatt key

Slik ble kryssene fordelt i de 1832 klagene som kom inn i løpet av de 120 første dagene i 2013: • Misfornøyd med oppfølging: 996 (54 prosent av totalen / i snitt 8, 3 klager daglig i januar - april) • Mangelfull veiledning: 880 (48 prosent / 7, 3 klager daglig) • Urimelig lang saksbehandling: 749 (41 / 6, 2) • Ikke fått svar: 719 (39 / 6, 0) • Nav-ansattes oppførsel: 671 (37 / 5, 6) • Manglende tilgjengelighet: 473 (26 / 3, 9) • Uklart eller utilstrekkelig regelverk: 308 (17 / 2, 6) - Vi tenker at det i utgangspunktet er bra at vi får serviceklager. Vi håndterer disse ved at vi tar imot dem, deretter går vi til den enheten det klages på. Denne skal svare, gjennomgå saken, se på hva som har skjedd, og finne ut hvordan rutinene og kompetansen det klages på, kan forbedres, sier Kjersti Monland. Lang saksbehandling Det er spesielt punkt nummer tre i lista over Nav har jobbet med å forbedre. - Opplevelsen av urimelig lang saksbehandlingstid er reell hos brukerne som klager på dette. Vi ser at det å redusere saksbehandlingstida er en nøkkel for å forbedre servicen overfor brukerne.

Sintef påpeker at det mest alvorlige med denne praksisen er risikoen for at en del brukere lar være å klage på vedtak som ble fattet på et mangelfullt grunnlag, selv om det skulle vise seg at de egentlig har krav på ytelsen. Men det er også en del som klager på vedtakene sine, som får dem omgjort. Nav skriver i sin årsrapport for 2016 at rundt 39 prosent av alle vedtak etter klage ble omgjort av førsteinstans, altså Nav-kontoret som behandlet søknaden. De skriver videre at det høyeste antallet omgjøringer er i saker som gjelder dagpenger og barnebidrag, og at den vanligste årsaken til omgjøring er at de mottar nye opplysninger i saken. Slik klager du på Nav-vedtaket Er du uenig i vedtaket fra Nav, fyller du ut dette skjemaet og sender det til behandling hos Nav-enheten som har fattet vedtaket. Klagefristen er tre eller seks uker etter at du mottok vedtaket, tre uker for eksempelvis vedtak om kontantstøtte og om saksomkostninger, mens vedtak etter folketrygdloven og barnetrygdloven har klagefrist på seks uker.

Slik anker du til trygderetten Dersom du får avslag på klagen din hos NAV Klageinstans, kan du anke saken inn for Trygderetten. Med noen unntak kan alle vedtak etter folketrygdloven ankes inn for Trygderetten. I tillegg til saker etter folketrygdloven kan også saker etter følgende lover eller ordninger ankes inn for trygderetten; Lov om barnetrygd Lov om samordning av pensjons- og trygdeytelser Bestemmelser om supplerende pensjonsordninger i medhold av lov eller vedtak fra Stortinget Yrkesskadeloven Kommunale pensjonsordninger Avtalefestet pensjon for arbeidstakere mellom 64 og 67 år – I saker om barnebidrag, individstønad og kontantstøtte er vedtaket i NAV Klageinstans endelig og kan ikke ankes inn for Trygderetten, fastslår advokat Tonje Giertsen. Dekning av saksomkostninger Endres vedtaket til din gunst har du rett til å få dekket vesentlige utgifter som har vært nødvendige for å få endret vedtaket, for eksempel utgifter til advokat. Denne retten følger av forvaltningsloven i klagesakene og trygderettsloven i ankesakene.

Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024