Kim Hiorthøy Film

Grafills klassikerpris, 2017 [4] Referanser [ rediger | rediger kilde] Eksterne lenker [ rediger | rediger kilde] Publikasjoner av Kim Hiorthøy i BIBSYS Kim Hiorthøys Myspace Diskografi hos Hiorthøys norske gallerirepresentasjon: STANDARD (OSLO) V • D • R Vinnere av Alarmprisen 2007 Rock Pop Hip hop/rap Metall Elektronika Jazz Beste låt Beste liveband Årets video Årets nykommer RiksAlarm Årets alarmpris Full liste 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007

  1. Youtube

Youtube

– Jeg er inspirert av altfor mange for å nevne her. Hiorthøy på pæra. Tross debuten som spillefilmregissør og manusforfatter har Kim Hiorthøy lang fartstid og bred erfaring som *trekker pusten* kunstner, illustratør, designer, musiker, koreograf og fotograf. Som illustratør har han designet platecoverne til bandet Motorpsycho og vunnet Spellemannpris for beste omslag. Som kunstner er han representert av Oslogalleriet Standard, og som fotograf har han vært Margareth Olins partner-in-crime. Med en slik kredibel bakgrunn og den forventningsfulle debutfilmtittelen: «Reglene for alt», finner vi det viktig å stille ham til veggs. Der ville han stå kortest mulig. Gratulerer med spillefilm! – Tusen takk. Hvordan har arbeidet med å lage spillefilm vært, kontra erfaringen som illustratør, designer, musiker og annen kunstnerisk praksis du har bedrevet? – Å lage film involverer mange flere folk og mye mer penger og foregår over veldig mye lengre tid. Sier du det, ja … Tindra Hillestad Pack spiller Storm i «The Rules for Everything».

Reglene holder oss intakt, hjelper oss kanskje å glemme at vi skal dø, men de gir oss også en iver til å bryte dem og å stille spørsmål ved dem. Filmen tenker: Over vår eksistens og hvilke regler vi trenger for å overleve. Den er morsom, vakker og trist. Veldig Arthaus, som på magisk vis har blitt et adjektiv (når det vel egentlig bare er en filmdistributør av en rekke filmer med god estetikk). Parentesen er diskutabel. Hva håper du folk sitter igjen med etter å ha sett filmen? – Jeg vet ikke hva folk kommer til å sitte igjen med, og jeg tenker at det er en stor del av det som er bra med å lage noe, at man ikke vet. *Leser over spørsmålet*. Ja, det stod håper. Hvordan ser framtiden ut? Har det gitt mersmak å lage spillefilm? – Jeg vil gjerne lage mer film. ?

kim hiorthøy film 2015

- Tja, litt begge deler – men egentlig er den vel mest idédrevet. Karakterene i filmen er litt tegneserieaktige, mener Hiorthøy. Han klarer ikke å plassere den i noen spesiell filmtradisjon og har vanskelig for å se konkrete filmer eller filmskapere han er inspirert av. - Jeg ser ekstremt mye film, men når jeg lager film selv er jeg kanskje vel så inspirert av bøker og andre ting. LES OGSÅ: Mistenkelig trøndersk talentoppblomstring Cinemateket viser Hiorthøy-favoritter Førpremieren i Trondheim er et samarbeid mellom Trondheim Kino, filmfestivalen Kosmorama, Trondheim filmklubb og Cinemateket. Det vil skje en god del i forbindelse med premieren, blant annet med et publikumsarrangement før selve filmen. Cinemateket i Oslo og Trondheim vil i uka etter premieren vise filmer Hiorthøy har plukket ut, og filmer han selv har vært involvert i. - Det er ikke snakk om mine definitive favorittfilmer, men syv filmer jeg av forskjellige årsaker mener det er vel verdt å se, sier Hiorthøy som blant annet har valgt to filmer med britiske Jonathan Glazer, Paul Thomas Andersons «There Will Be Blood», den franske nybølgefilmen «Cleo de 5 à 7» og Jaques Tatis humoristiske klassiker «Playtime».

  • Båtutleie - lei en båt i Middelhavet og Skandinavia - Båtcharter | Boatflex
  • Marit slagsvold trygve slagsvold vedum
  • Hva er new age definition
  • Tv2 frokost tv oppskrifter
  • Kim hiorthøy film free
  • Kan Fukushima-ulykken omtales som det nye Tsjernobyl? - Kjemisk institutt
  • Lav selv indbydelser gratis
  • Det er norge i rødt hvitt og blått tekst
  • Brev til Fylkesmannen i Oslo og Akershus - Klagesak – Bjørnheimveien 16-24 | Høybråten Velforening
  • NYC - Bilde av New York City i - Tripadvisor

Foreløpig er det tildelt 100. 000 kroner til manusutvikling. Heiborg mener at filmen kan lages for rundt 20 millioner kroner, noe som er relativt rimelig for en helaftens animasjonsfilm. Samme tegnestil Per Schreiner, som skrev to av episodene til Folk flest bor i Kina, er i gang med manus til Kurt-filmen, og Erlend Loe er sparringpartner for ham. Manuset er basert på Kurt-bok nummer to og tre, "Kurt blir grusom" og "Kurt, Quo Vadis? ". I likhet med Guggen, skal Kurt-filmen videreføre tegnestilen i bokillustrasjonene. Qvisten skal levendegjøre Kim Hiorthøys strek fra bøkene. - Vi legger opp til en litt røff stil som passer uttrykket, ikke så fullanimert som Disney. I tillegg må vi ha noen stemmer som kler dette, sier Heiborg. For voksne og barn Heiborg mener filmen kan hevde seg i det norske filmmarkedet. - Med fare for å høre bråkjekk ut, finnes det mye dårlig animasjon på kino. Men det meste finner et publikum, så da ser vi det som en utfordring å gi publikum noe bra. Kurt-historiene underholder de voksne, samtidig som barna ler av at han er gal når han kjører truck.

Jeg smetter innom for å tipse om denne, så kan vi kanskje glede oss sammen. Jeg ble så overrasket over at Kim Hiorthøy har lagd film, og traileren gjorde meg glad. Jeg har ikke sett noen intervjuer om dette, men jeg har slomset med avislesing i det siste, spilt Pokemon i stedet vel, hva ville medieforskerne sagt. Filmen heter The Rules For Everything, og det er Storm på 10 år som tenker på reglene for tilværelsen. Det gleder meg at Pavle Heidler er med, han kommer blant annet fra Sirkushøyskolen til Cirkör i Stockholm. 27. januar er premieren

kim hiorthøy film youtube
Derfor er barn… bra folk å forholde seg til. De vet noe, de har tilgang til noe som ikke vi har, som ikke de vet at de har tilgang til, eller, nettopp en del av den tilgangen er den manglende selvbevisstheten. Og selvbevissthet er et kjerneproblem hele veien for folk flest, også med tanke på det at vi skal dø, sier Hiorthøy. – Hadde vi ikke visst om det, hadde det jo vært lettere.
kim hiorthøy film

Men slik jeg opplever det blir disse collagene rett og slett for uklare, det er få ting feste seg ved over hode, og dermed går de ganske enkelt hus forbi. Påtrengende og tilbakeholdne Men tegningene, som er i flertall gir uansett dette til en ytterst severdig utstilling. Det er noe påtrengende, men samtidig tilbakeholdent ved Hiorthøys tegninger: Dels griper de fatt i deg, og tvinger deg til å se, og dels unnlater de konsekvent å gi deg noen helhetlig informasjon eller noe tydbart budskap. De blir ikke annet enn visuelle fragmenter og brokker av historier som du selv må bygge videre på. Slik jeg ser det er det nettopp i denne tvetydige penheten Hiorthøys definitive styrke ligger.

Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024