Bente Hartvedt Ringstad

Det ble kjent sent fredag kveld, melder Bergensavisen. Ringstad sier til avisen at det er udramatisk at hun slutter, men at hun nå vil gjøre noe annet. Det har til tider vært konfliktfylt på DNS. I 2016 ble det gjennomført en gransking etter at kommunikasjonsdirektør Finn Bjørn Tønder sluttet og i et brev beskrev fryktkultur og trakassering. Granskingen konkluderte med at det ikke hersket noen fryktkultur ved teateret, men at enkelte ansatte hadde et arbeidsmiljø som ikke var fullt ut forsvarlig.

  1. Bergensavisen - DNS-direktøren går av

Bergensavisen - DNS-direktøren går av

Publisert: 04. oktober 2019, kl. 21:43 Sist oppdatert: 04. 22:28 Bente Hartvedt Ringstad går av som direktør ved Den Nationale Scene.

– Jeg uttaler meg ikke om personalsaker i media, for det har ingenting der å gjøre. Men jeg kan ikke holde på å si «ingen kommentar» til alt mulig, sier Bente Hartvedt Ringstad. Direktøren for Den Nationale Scene i Bergen har vært i hardt vær, men forholdt seg taus, etter at kommunikasjonssjef Finn Bjørn Tønder i høst sa opp sin stilling og gikk til angrep på direktøren i et flere sider langt brev som nådde offentligheten. Bakgrunn: – Tragisk at DNS nok ein gong er i konflikt med tilsette Teateret hyret etter hvert inn advokat Toril Wik for å undersøke Tønders påstander. Hun leverte i går sin første delrapport til styret ved teateret. Den frikjenner Ringstad for en av de sentrale tingene hun er beskyldt for; oppfordring til eller utføring av dokumentfalsk av interne rapporter. – Jeg er fornøyd med rapporten. Den frikjenner meg fra Tønders beskyldninger om at jeg har opptrådt kriminelt, sier direktøren. Hun forteller nå likevel om mangler ved arbeidsmiljøet ved teateret. Direktøren innrømmer rutinesvikt, og forteller at hun har tatt til orde for å tilpasse, eller «sminke», interne rapporter.

Her sammen med teatersjef Agnete Haaland (t. v. ). Foto: Turid Rogne / NRK Styrelederen: – Organisatoriske utfordringer Da DNS onsdag kveld sendte ut pressemelding om del én av Wiks granskingsrapport, konkluderte de med at den «frikjenner direktør Bente Hartvedt Ringstad» Nestleder i DNS-styret, Victor Norman, sier han opplever arbeidet med rapporten som svært grundig. – Rapporten belyser en rekke svært alvorlige påstander om at direktøren har opptrådt i strid med lov og regelverk. Rapporten slår fast at disse påstandene ikke medfører riktighet, sier Norman i pressemeldingen. Styreleder Siren Sundland følger opp: – Sammen med de tillitsvalgte arbeider nå Wik videre med å belyse påstander knyttet til arbeidsmiljøet ved DNS. Det er ingen tvil om at det er organisatoriske utfordringer ved DNS, og det vil være nødvendig med en rekke tiltak for å bedre dette. Samtidig er det svært viktig å ta lærdom av rapportens del 1. Et godt arbeidsmiljø kjennetegnes av at det er rom for å løse konflikter åpent og konstruktivt.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) besøkte teateret sist uke, men ønsker ikke å kommentere konflikten. Statsråden skriver til NRK at «hun har tillit til at styret og administrasjonen forvalter sitt ansvar for forsvarlig pengebruk på en god måte». (NTB) Lyst til å diskutere? Lik Dagbladet på Facebook Arbeidsliv

De forholdene som kan dekkes over, har dessverre ikke kommet til overflaten. Sånn er det bare – det er påstand mot påstand. Jeg har ropt et varsku, og blitt hørt på noe, og ikke blitt hørt på noe annet. Så får vi håpe at det som er mest alvorlig i denne saken, nemlig måten direktøren oppfører seg på, og måten arbeidsmiljøet blir ivaretatt på, kommer frem i del to.

Den Nationale Scene i Bergen har brukt mye penger på markedsføring og advokattjenester for å håndtere en intern arbeidsmiljøkonflikt. Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon Siden oktober har konflikten rundt direktøren Bente Hartvedt Ringstad kostet institusjonen 1, 2 millioner kroner, viser tall NRK har fått tilgang til. - Dette er en helt nødvendig bruk av pengene. Dette er inkludert alle utgiftene vi har hatt, og jeg håper at vi snart er ferdig, sier teatersjef Agnete Haaland til NRK. Hun har vært sjef på teateret siden januar 2012. Kommunikasjonsdirektør Finn Bjørn Tønder sa opp og beskyldte Haaland for å ha skapt en fryktkultur blant de ansatte. I fire måneder har teateret hyret inn en ekstern gransker og en konsulent, i tillegg til John Christian Elden som er advokat for direktøren. - Dette må være en ulykksalig situasjon for DNS som i flere år har holdt på med denne saken. Pengene bare renner ut og fra utsiden ser det ut som man fremdeles står på stedet hvil, sier avgått debattredaktør Hilde Sandvik i Bergens Tidende.

bente hartvedt ringstad de

Men hun legger ikke skjul på at hun er kritisk til Tønders håndtering av saken som er kommet opp i 2015. – At han har skadet meg, er én ting, men han skader jo også arbeidsmiljøet på teateret ved å opptre på den måten han gjør. Han burde fulgt de varslingsreglene som gjelder, ved å løse konfliktene på lavest mulig nivå, i stedet for å si opp og skape en konflikt. – Jeg har empati Hartvedt Ringstad har blitt anklaget for en i overkant tøff lederstil, og Tønder har også karakterisert henne som manipulerende og diktatorisk. – Jeg har jo et direkte språk, og jeg har forventninger – til meg selv og til medarbeidere, til at vi skal nå de felles målene som er satt for teateret, sier Hartvedt Ringstad, som selv beskriver seg på følgende måte som person og leder: – Jeg er målrettet, inkluderende, tydelig og engasjert. Det vil jeg si kjennetegner meg som leder. Og jeg har empati. Selv om det ikke blir fremstilt slik av enkelte. – ØDELEGGENDE: – Å spre svært alvorlige påstander om en kollega uten å ha tilstrekkelig fakta i saken, er svært ødeleggende for enhver organisasjon, sier styreleder Siren Sundland om Tønders brev og utsagn.

  1. Line står frem med sin Giske-historie – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet
  2. Kari hilde french ektemann
  3. Alf kåre knudsen
  4. Spontanabort etter uke 12
  5. Ribbestrikket lue i merino
  6. Nå snakker DNS-direktøren ut etter arbeidskrangelen – NRK Vestland
  7. David plass
  8. Bergensavisen - DNS-direktøren går av
  9. Fyrstikkalleen skole

Bente Betydning: «velsignet» Opprinnelse: latin Benedictus Kortform av: Benedikte Navnedag: 8. oktober (Norge) Utbredelse Mye brukt i: Danmark Norge Nederland Varianter og popularitet i Norge (2012) Bente: 16510 kvinner. Rangert som nr. 21. Benthe: 264 kvinner. 746. Bendte: <200 kvinner. Andre relaterte navn Guttenavn: Bendik, Benedikt, Bengt, Bent Se også: Relaterte artikler: Beate, Benedicte, Benedikte Artikler som starter med: Bente, Benthe, Bendte Bente er en sammentrekning av kvinnenavnet Benedikte som er dannet av mannsnavnet Benedikt og har opprinnelse i det latinske navnet Benedictus, «den velsignede». Utbredelse [ rediger | rediger kilde] Navnet i utstrakt bruk i Danmark og Norge. Tabellen nedenfor gir en detaljert oversikt over populariteten til kvinnenavnet Bente i noen av de landene hvor statistikk er tilgjengelig. [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] Land Navneform Antall kvinner Andel kvinner Rangering kvinner Antall jentebarn Andel jentebarn Rangering jentebarn Danmark [10] Bente 26 770 (2007) 1, 0% 15.

Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024