Kjell Gunnar Larsen — Gunnar Larsen (Translator Of Og Solen Går Sin Gang)

Han er selv bosatt i Haugesund. Arrestert Han ble i april 2014 arrestert av politiet, siktet for bedrageri på vegne av SOS Rasisme av over 15 millioner kroner, samt hvitvasking, boforringelse og bounndragelse i forbindelse med konkursen i SOS Rasisme. I september 2015 ble han også tiltalt for grovt bedrageri og grovt økonomisk utroskap. annonse Larsen ble i november 2016 idømt to års fengselsstraff, hvorav ett år og seks måneder ble gjort betinget, sammen med flere andre sentrale personer i SOS Rasisme. Han og flere andre anket, men disse ankene førte ikke frem. Les også: Tjen Folket: sympatisørene som antirasistene helst vil holde skjult Nøkkelperson Larsen var i sin tid en nøkkelperson da flere AKP-ere tok over makten over SOS Rasisme på 90-tallet. Han sto også sentralt i en konflikt da han i 1997 ble uenig med AKP-ledelsen om hvordan SOS Rasisme skulle drives, noe som førte til at han og flere andre ble ekskludert fra partiet, men beholdt kontrollen over den antirasistiske organisasjonen.

  1. Kjell bjorgen
  2. Kjell nyborg
  3. Kjell samuelsson
  4. Kjell youngren
  5. Kjell bergh
  6. Kjell westo

Kjell bjorgen

I dag tidlig gikk politiet til aksjon mot boligen til daglig leder Kjell Gunnar Larsen (57) i SOS Rasisme, ifølge Dagbladet. – Etterforskningen viser at store beløp er gått fra SOS Rasisme og til privatpersoner. Det er snakk om millionbeløp. I den forbindelse fikk vi rettens tillatelse til å ransake Kjell Gunnar Larsens bolig i dag, sier politiadvokat Hallvard Bjørndal som leder økonomiteamet i Haugesund, til NRK. Politiet gikk til aksjon mot boligen til leder for SOS Rasisme, Kjell Gunnar Larsen, i dag tidlig. Foto: Thomas Halleland Bjørndal har i lang tid etterforsket økonomiske uregelmessigheter i SOS Rasisme. Siktet for underslag i millionklassen Larsen var mandga ettermiddag i avhør. – Han vil trolig bli sittende i varetekt over natten. I morgen skal politiet ta stilling til om han skal fremstilles for varetektsfengsling, sier Bjørndal. I tillegg til underslag av over 15 millioner kroner omfatter og siktelsen unndragelser og boforringelse av mangfoldige millioner. – Saken er svært omfattende å etterforske, og omfatter mange konti og kompliserte transaksjoner, sier Bjørndal.

Kjell nyborg

Kjell samuelsson

I 1934 kom romanen Week-end i evigheten, som regnes som en av de underligste og fineste bøkene i norsk litteratur. Romanen regnes også som hans beste og mest originale verk, og sammenlignes med Knut Hamsuns Sult. Gunnar Larsen har også utgitt romanene Bull og Sneen som falt i fjor i 1938 og 1948, og etterlatt mange dikt som har blitt utgitt etter hans død. Diktene hans blir omtalt som kjærlighetsdikt, alderdomsdikt, leilighetsdiktning, satirer, pastisjer, Oslo-skildringer, og viser ham som både sentrallyriker og folkelivsskildrer. Gunnar Larsen har ofte blitt kalt for den norske Hemingway, og han hentet inspirasjon fra "Hemingway-stilen". Han har dessuten oversatt en del romaner og mange noveller, og han blir ofte betegnet som mer hemingwaysk enn sitt litterære forbilde. I tillegg til sammenligningen med sin litterære helt har Gunnar Larsen blitt nevnt i samme ordelag som Olaf Bull og Alf Prøysen. Mange har spådd at hvis Gunnar Larsen hadde skrevet sine romaner på engelsk, så ville han blitt regnet blant de store anglo-amerikanske forfatterne, som for eksempel Truman Capote og Norman Mailer, innenfor dokumentarromanen... Welcome back.

Kjell youngren

Kjell bergh

I 2014 ble Larsen pågrepet av politiet og siktet for underslag av 15 millioner kroner, boforringelse og bounndragelse i forbindelse med konkursen. Nylig (i september 2015) tok politiet ut tiltale mot ham for grovt bedrageri og grovt økonomisk utroskap. Tiltalen har en strafferamme på ni års fengsel. Ett av tiltalepunktene gjelder overføringer fra SOS Rasismes konti til sin egen og samboerens konto. Overføringene skal ha dreid seg om cirka to millioner kroner. Hvem er så denne mannen som er beskyldt for å ha svindlet til seg disse enorme summene fra skattebetalernes lommer? Da Larsen ble ekskludert fra AKP, dannet han gruppen Tjen Folket, sammen med en håndfull meningsfeller. Folk på venstresiden har beskrevet Tjen Folket som ekstreme, selv til kommunister å være. Tjen Folket anser diktatoren Josef Stalin – tyrannen som massakrerte anslagsvis 20 millioner sivile i fredstid – som et forbilledlig leder. Tjen Folket hyller ideologene de omtaler som «de fem store»: Marx, Engels, Lenin, Stalin og Mao.

Kjell westo

  • Kjell anderson
  • Kjell johansen
  • Gunnar Larsen (Translator of Og solen går sin gang)
  • Kjell nordstrøm
  • Kjell bracke

Denne artikkelen omtaler en eller flere levende personer. Informasjon med manglende kildeangivelse, som er av tvilsom opprinnelse eller som er av straffbar karakter, må slettes umiddelbart. Løgner om eiendomsspekulasjon og statlige midler [ rediger kilde] I artikkelen ble det presentert løgner om Aktivisteiendom AS driver med "eiendomsspekulasjon", og at det er overført statlige midler fra SOS Rasisme til Aktivisteiendom AS. Aktivisteiendom AS er eid 100% av SOS Rasisme, og eier kun kontorseksjoner som er i bruk av SOS Rasisme. Det å eie kontorer er ikke spekulasjon. Påstandene om at statlige midler til SOS Rasisme er overført til Aktivisteiendom AS stemmer ikke. Dette kan man se i regnskapet til SOS Rasisme og i særattestasjon fra revisor. – Dette usignerte innlegget ble skrevet av 212. 251. 130. 104 ( diskusjon · bidrag) 21. mar 2010 kl. 23:03:36 (CET) ( Husk å signere dine innlegg! ) Konflikter ved Hydro [ rediger kilde] I en redigering ble «, der han var involvert i flere arbeidskonflikter.

Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024