Global Oppvarming Årsaker

Vi snakker om høyere vannstand, isbreer som smelter etter millioner av år, stormflo, hull i ozonlaget etc. Mennesker har alltid søkt svar, vi ønsker å vite hva som skjer rundt oss og hvorfor det skjer. Klimaendringer er trolig et av de vanskeligste spørsmålene å finne svar på. Vi vet, om vi skal tro forskere, at en rekke av dagens klimaendringer er menneskeskapt, mens andre virker til å være et resultat av jordens naturlige sirkel. Problemet er at vi vet ikke med sikkerhet, for for hver rapport som sier at klimaendringene er skapt av mennesker, finner man minst en rapport som sier det motsatte. Menneskeskapte årsaker De aller fleste forskere og klimapanel sier seg alle enig i at vi mennesker produserer alt for mye CO2, og dette er ekstremt skadelig for miljøet. Dette begrunnes med ulike rapporter som viser at vi mennesker har sluppet ut like mye klimagassutslipp de siste 40 år som vi gjorde i hele perioden 1750-1970. Setter man dette opp mot de endringer vi ser i klimaet, er det naturlig å legge to og to sammen.

  1. Cicero med feilinformasjon om drivhuseffekten | Klimarealistene
  2. Hva er klimaendringer? – Orskog Energi
  3. Orkanene - Nyheter om Orkanene - Nyhetspressen.com
  4. Telenor sikkert bar brasserie
  5. Klipp fra media | Global

Cicero med feilinformasjon om drivhuseffekten | Klimarealistene

  1. Oppdrift i vann
  2. Fiskene har ingen føtter
  3. P3.no » – Som å vinne ti millioner i lotto

Hva er klimaendringer? – Orskog Energi

I disse landene slipper en gjennomsnittlig innbygger ut 13 tonn CO2 hvert år. Mens i lavinntektsland som India, Bangladesh og Somalia er det gjennomsnittlige utslippet bare 1, 4 tonn pr. innbygger pr. år. Jo rikere landene blir, jo høyere er utslippene fra produksjonen av energi, transport, industri og bygg. Utslippene fra produksjonen av energi var åtte ganger høyere i 2010 enn de var 1970 om man ser på land med middels til høy inntekt blant deres innbyggere. Det er vanskelig å konkludere med hva vi mennesker skal, eller kan, gjøre for å minske klimaendringen. Vi vet av klimaet endrer seg, men vi vet rett og slett ikke om det er vår feil eller ikke. Kanskje er alt klimaarbeid forgjeves? Trolig er det eneste vi kan gjøre å redusere våre utslipp og håpe på det beste.

Orkanene - Nyheter om Orkanene - Nyhetspressen.com

Det opplyste Puerto Ricos guvernør Ricardo Rosello like etter at USAs president Donald Trump besøkte øya, som er amerikansk territorium, i går. Orkanene Irma og Maria som rammet Karibia i september, var blant de sterkeste som noensinne er registrert i Atlanterhavet.. P4 - 30 Sep 17 kl. 19:32 Kritiserer Trump for dårlig hjelp USAs president Donald Trump mener dårlig lederskap i Puerto Rico er skylden for at hjelpearbeidet etter Orkanene Jose og Maria ikke er godt nok. Det skriver han på twitter etter at borgermesteren i hovedstaden San Juan ba Trump om å ta ledelse og redde liv. Hun mener situasjonen på øya kan nærme seg et folkemord. VG - 10 Sep 17 kl. 13:08 Irma treffer Florida Orkanene som har krevd 24 menneskeliv traff søndag kysten av Florida med en vind målt til 210 kilometer i timen.. P4 - 08 Sep 17 kl. 16:46 Orkanen Jose oppgradert Samtidig har en av de andre Orkanene i Atlanterhavet, Jose, nå blitt oppgradert til en kategori fire orkan. Den har nå samme styrke som Irma. Jose har i flere dager fulgt etter Irma.

Telenor sikkert bar brasserie

Det er nesten dobbelt så mye som i 2016, skriver Dagsavisen. P4 - 23 Dec 17 kl. 17:16 Har vært uten strøm i flere måneder Mer enn tre måneder etter at Orkanene Irma og Maria herjet i Karibia, er beboerne på øya St. Thomas fremdeles uten strøm. Mer enn 80 mennesker omkom under orkanen i september. NRK - 31 Oct 17 kl. 17:53 Enorme kostnader etter ekstremvær Amerikanske myndigheter bruker daglig 200 millioner dollar, over 1, 6 milliarder kroner, på oppryddingsarbeid etter Orkanene Irma, Harvey og Maria og flere skogbranner, melder USAs etat for krisehåndtering, Federal Emergency Management Agency.. P4 - 31 Oct 17 kl. 18:26 Enorme kostnader etter ekstremvær i USA Amerikanske myndigheter bruker daglig over 1, 6 milliarder kroner på oppryddingsarbeid etter de tre siste Orkanene og flere skogbranner. Det melder USAs etat for krisehåndtering. Senatet har gitt omkring 425 milliarder kroner i krisehjelp, men etaten advarer om at opprydningsarbeidet vil overskride det.. P4 - 04 Oct 17 kl. 05:43 Dødstallet stiger på Puerto Rico På Puerto Rico har det offisielle dødstallet etter orkanen Maria steget fra 16 til 34.

Klipp fra media | Global

Men de underslår hovedpoenget at emisjon fra denne delen av absorpsjonsbåndet for CO 2 skjer i stratosfæren (over 220K). Der stiger temperaturen med høyden, og mer CO 2 vil da gi økt utstråling, det motsatte av hva som skjer i troposfæren. Dette reduserer effekten av CO 2. Middelhavsområdet (midtre bilde) har lavere temperatur enn Sahara (øverste bilde). Det endrer ikke CO 2 -effekten, men temperaturforskjellen mellom bakkenivå og stratosfæren blir mindre. Kurven for Antarktis i nedre bilde er helt annerledes. Der stiger temperaturen med høyden (som for 'dippen') fra de ekstremt lave temperaturer ved bakkenivå. Jeg forstår jo nå at vi på vår henvendelse for 9 år siden til Cicero om deres forklaring på drivhuseffekten ikke fikk noe skikkelig svar. Enten feilinformerer de eller så har de ikke har forstått drivhuseffekten. Noter Naturen styrer Klima, Artikkel 26 Drivhuseffekten og artikkel 3. Hefte klimarealistene 2017, Redaktør Jan-Erik Solheim samt Klimanytt 145, 147, 150, 153, 160, 163.

Geo-engineering og Weather-modification er ord som nå benyttes i lukkede møter hvor representanter for den norske stat deltar. Resultatet av dette er at de vil fortsette å ta fra oss godværet - uten engang å spørre oss om vi synes det er i orden...! Stopp chemtrails-utslippene nå! Flyspraying med såkalte CHEMTRAILS, i de indre sirkler kjent som GEOENGINEERING, har pågått Norge rundt lenge nok nå. Nå må det bli STOPP på tidenes verste miljøkriminalitet, utført av NATO etter ordre fra høyere ikke-demokratisk hold og med stilltiende samtykke fra Norges regjering, øvrige politikerstand og musestille media. Et bilde kan si mer enn tusen ord. Nyhetsspeilet presenterer her CHEMTRAILS-motiver som er mottatt fra rundt om i Norge. >>> SE FLERE ARTIKLER <<< End of the line!

Grunnleggende om molekyler og infrarød (IR) stråling Skulle Cicero først omtalt absorpsjon av IR-stråling, burde de påpeke at energiabsorpsjonen følger Lambert-Beers lov med en logaritmisk absorpsjon av stråling ved økt konsentrasjon (3). Således vil de første 20 ppm CO 2 absorbere en energimengde motsvarende en teoretisk oppvarming på 1, 7 o Celsius, mens økning på 20 ppm fra dagens nivå på 400 ppm bare gir økning på noen få hundredels grader. Som en våt svamp som bare kan ta opp litt mer vann. Med opp mot 100 ganger mer vanndamp enn CO 2 i atmosfæren vil vanndampen absorbere nesten all energi i de infrarøde områdene med unntak av det omtalte «vinduet» der strålingen går direkte ut i verdensrommet (3). Det er bare liten rest igjen for CO 2 for ytterligere absorpsjon. I det viktige vinduet vil også økt ozon absorbere, men det nevnes ikke. Grunnleggende IR-teori blir også feil. De feilbetegner ett av CO 2 -båndene og nevner ikke at et annet bånd ikke absorberer IR-stråling. Den detaljerte omtale av CO 2 fjerner oppmerksomheten fra det desidert viktigste molekylet, vanndamp.

  1. Salt og pepper björn
  2. Hotell utenfor oslo
  3. Lektor lønn oslo 10
  4. Karnevals bilder
  5. Sas direkteruter fra kjevik
  6. Se og hør kjendisgalla
  7. Vm sjakk 2016 nrk 100
  8. Stian blipp naken
  9. Nummen i høyre hånd
  10. Saltvannsfisk i norge
  11. The greatest showman rollebesetning
  12. Ferskt kjøtt og løksaus
Sunday, 8 January 2023

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024