Hovedstad I India

Det vil være en myndighet til myndighet-kontrakt gjennom US Foreign Military Sales (FMS)-programmet. I fjor dukket Nasams opp i serien «Designated Survivor» som foregår i Washington D. C. Bilde: ABC/Netflix – Vi har også registrert det som skrives, men kan ikke kommentere det som eventuelt pågår av forhandlinger mellom India og USA. Generelt kan jeg si at vi opplever mye god oppmerksomhet rundt Nasams. Det at luftvernet nå har vært plassert i Washington D. i 13 år er utvilsomt fortsatt en meget god referanse, sier kommunikasjonssjef Kyrre Lohne i Kongsberg Defence & Aerospace til Teknisk Ukeblad. Selv når Kongsberg er hovedleverandør, vil det alltid være deler av Nasams som selges med amerikansk godkjenning, blant annet Amraam-missilene (AIM-120). Dette vil være første gang komplette Nasams-systemer selges som FMS, men Kongsberg vil uansett ha en rolle i en eventuell leveranse, om enn mindre enn dersom de var hovedleverandør. Ny NSM-test: Kongsberg-missil skutt fra land var med på å senke skip på øvelse i Stillehavet 14 nasjoner fra før Den indiske avtalen kommer i kjølvannet av en meget suksessrik periode for Kongsberg og Raytheon.

  1. New zealand hovedstad
  2. India skal beskytte hovedstaden med norsk luftvern - Tu.no
  3. Tourism

New zealand hovedstad

I juni ble de valgt som leverandør av langtrekkende missiler til US Navys såkalte LCS-skip og kommende fregatter. Raytheon-sjef Thomas A. Kennedy (t. v) og Kongsberg-sjef Geir Håøy foran en Nasams High Mobility Launcher. Foto: Per Erlien Dalløkken I tillegg vurderer US Army å kjøpe det samme kryssermissilet, altså Naval Strike Missile (NSM), og bruke det til kystforsvar i Stillehavet. Den første testen på NSM i en slik rolle ble gjennomført for et par uker siden, da det bidro til å senke et skip under Rimpac-øvelsen ved Hawaii. Når det gjelder Nasams, vant Kongsberg og Raytheon to nye eksportkontrakter i fjor høst, til henholdsvis Litauen og Indonesia. I tillegg har Australia offisielt annonsert at de planlegger å anskaffe Nasams, etter et nedvalg i det såkalte «Land 19 phase 7b»-prosjektet. Men det gjenstår forhandlinger direkte med Raytheon Australia og fortsatt en del testing før eventuell kontraktinngåelse, som er planlagt i 2019. Komplette systemer er fra før kjøpt inn av Norge, USA, Finland, Nederland, Spania, Chile og Oman.

Nasams-batterier ble utplassert rundt Oslo i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris til Barack Obama i 2009. Foto: Torbjørn Kjosvold / Forsvaret Tredje generasjon består blant annet av «High Mobility Launcher» (HML), ny radarsoftware, oppgraderinger av kommandosentralen og av gamle «canister launchere» og et helt nytt kommunikasjonssystem. I Nasams er vanligvis fire systemer bundet sammen i ett nettverk som deler sensorinformasjon i sanntid, reduserer forsinkelse, korrigerer sensortrack og sørger for mest mulig effektiv leveranse av missilene. I den nye kommunikasjonsløsningen benyttes fortsatt radio, men dette er løftet over på ip-teknologi. Tidligere måtte de enkelte Nasams-enhetene koble seg rett inn i ildledningssentralen. Det endrer seg med det nye utstyret for sikker ip-kommunikasjon, der det altså etableres logisk forbindelse i stedet for fysisk. Det blir langt mer fleksibelt, der de enkelte komponentene kan plasseres hvor som helst i teigen. Protector: Det startet som teknologi for å beskytte norske soldater - nå finnes det 20.

India skal beskytte hovedstaden med norsk luftvern - Tu.no

I tillegg benytter Hellas, Sverige, Tyrkia og Polen Nasams-komponenter. Nasams er modulært bygget opp og består av utskytningsenheter, såkalte «launchere», med missiler, kommando- og kontrollstasjoner, aktive radarer og passive elektroptiske/infrarøde sensorer (EO/IR). Luftvernet er i kontinuerlig utvikling med stadig mer sofistikerte missiler, sensorer og kontrollstasjoner. Siste generasjon debuterer hos den nye brukeren Indonesia. Kongsberg og Raytheon har samarbeidet i 50 år: Den amerikanske toppsjefen tror han kan selge 7000 Kongsberg-missiler Også russisk luftvern India har i årevis tronet øverst eller langt oppe på lister over verdens største våpenimportører, men pleier ikke å kjøpe alt utstyr i den samme butikken. Luftvern er ikke noe unntak, og India har planer om også å kjøpe fem S-400-systemer (SA-21 Growler) fra Russland. Times of India skriver at dette blir blant temaene på et møte i september mellom nasjonenes forsvars- og utenriksministre og at India avventer kjøp av nye MH-60R Seahawk-helikoptre til de er forsikret om at luftvernkjøpet hos Russland ikke vil føre til amerikanske sanksjoner gjennom den såkalte «Countering America's Adversaries Through Sanctions Act» (CAATSA).

Tokyo er hovedstad i Japan og en av verdens største byer. En hovedstad er den byen i en stat, eller en annen politisk enhet, der den politiske sentraladministrasjonen holder til. [1] [2] [3] Hovedstaden er ofte, men ikke alltid, den største og viktigste byen i den aktuelle enheten. Et land kan ha flere hovedsteder som i Sør-Afrika der parlamentet holder til i Cape Town, [4] regjeringen i Pretoria, høyesterett i Bloemfontein og forfatningsdomstolen i Johannesburg. Statusen som hovedstad kan gå på omgang mellom flere byer. Amsterdam er Nederlands hovedstad og økonomisk og kulturelle sentrum, mens regjeringen, nasjonalforsamling og høyesterett holder til i Haag. [5] Hovedstaden i Norge er Oslo. Norges Grunnlov § 68 fastslår at Stortinget skal møtes i rikets hovedstad om ikke spesielle omstendigheter krever noe annet. [6] [7] Hovedstaden har ikke eksistert i alle tider og samfunn. Middelalderens reisekongedømme var mye mer vanlig inntil moderne tid.

Tourism

Luftkvaliteten i New Delhi er 30 ganger verre enn det Verdens helseorganisasjon mener er forsvarlig. GIFTIG: En skolegutt i New Delhi prøver å beskytte seg mot den giftige smogen. Nå er 6000 skoler stengt på grunn av forurensning. Foto: AP Photo/R S Iyer Vis mer Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon (Dagbladet): Ørsmå partikler henger tett i luften. Et tjukt lag med giftig smog har lagt seg som et teppe over den indiske hovedstaden New Delhi, skriver amerikanske NPR. Ifølge AP har flere av innbyggerne i hovedstaden vært bekymret over at myndighetene ikke har iverksatt gode nok tiltak mot forurensingen. Leger i hovedstaden har bedt regjeringen om å erklære unntakstilstand, ifølge NPR. Arvind Kejriwal, sjefsministeren i Deli, har kalt byen sin for et gasskammer. Indias hovedstad har nærmere 22 millioner innbyggere. SMOG: To menn er omgitt av smogen i New Delhi, torsdag 9. november. Foto: AP Photo/R S Iyer Ifølge NTB er over 6000 offentlige og private skoler stengt på grunn av den dårlige luftkvaliteten.

Kongsberg-luftvernet Nasams har siden 2005 beskyttet Det hvite hus i Washington D. C. Nå skal luftvernet få en tilsvarende rolle i New Delhi og potensielt andre viktige steder i India. Det rapporterer en rekke indiske medier og internasjonale forsvarstidsskrifter, uten at det hittil har kommet noen offisielle uttalelser verken fra myndigheter eller leverandører. Besto eksamen: Her er et skarpt JSM-missil for første gang på vei mot et bakkemål God referanse i Washington Jane's refererer til anonyme forsvarskilder som opplyser at den indiske organisasjonen for forsvarsanskaffelser (DAC), som ledes av forsvarsminister Nirmala Sitharaman, i juli «i det stille» godkjente å kjøpe inn et ukjent antall Nasams-batterier («Norwegian/National Advanced Surface to Air Missile System»). Avtalen skal være verdt så mye som en milliard dollar, altså i overkant av åtte milliarder kroner. Dette vil imidlertid være en anskaffelse som går direkte mellom India og USA med Kongsbergs amerikanske partner Raytheon som leverandør.

  1. Eidsvoll
  2. Camping i sogn og fjordane county
  3. – Føler seg lurt av Biltrend - itromso.no
  4. Norge stove
  5. Salt-og-pepper-pansermalle – Wikipedia
  6. India skal beskytte hovedstaden med norsk luftvern - Tu.no
  1. Partena i arbeidslivet get
  2. Skatteavtale norge spania
  3. Ferie i norge med barn
  4. Hemoridekrem under øynene
  5. Potet i mikrobølgeovn live
  6. Sosiale medier negativt
  7. Rulleskøyter med fire hjul
  8. Hvordan få en mann til å falle for deg 1
  9. Kan kiropraktor skrive sykemelding
  10. Kongefamilien i sverige
  11. Håndball em herrer 2012 relatif
  12. Selv dimmer
  13. Sang om årets 12 måneder
  14. Hvordan dø fort og smertefritt
  15. Hyppig vannlating hos menn
Saturday, 14 January 2023

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024