Dikt Til Foreldre

Meir enn nokon gong, sjå meg! Lytt og grin ilag med meg, og gi meg god tid. Så blir kanskje vegen vidare litt lettare, og litt mindre einsam. Astrid SL- Relevant informasjon MIN HISTORIE: Rikke mistet en av tvillingene sine. Ett år etter at sønnen døde i en trafikkulykke, klarte fortsatt ikke Tanja å fatte det. Å gå i terapi for komplisert sorg ble avgjørende hjelp. Benthe mistet datteren Ane i krybbedød under krybbedødsepidemien i 1989. Copyright © 2014 by LUB - by IrisInfo Scroll to Top

Kjære foreldre og andre viktige voksne

Bare far din og mor di ser det. Kjenner det. Hører det. Føler det. Vet at der skulle du stått om du hadde fått leve. 6 år, men allikevel den samme gjennomtrengende smerten, de samme bunnløse tårene. Hvorfor måtte du dø? Idag sprenger savnet. I dag skriker sorgen. Siden kommer de gode dagene igjen tilbake med de gode minnene om det som var. Det er dem vi har. Dem vi nærer og verner. Dem vi henter fram når vi ser på bildet på veggen. Men idag skar savnet fram mellom nyfelte tenner. Jorun Eggen Fra diktsamlingen Å finne en sti vi kan gå, Landsforeningen uventet barnedød 2005. Å du lille om jeg hadde visst at det skulle bli vår siste dag sammen så ville jeg gjort alt annerledes. Jeg ville tatt deg med på stranden for å høre bølgene og på fjellet for å kjenne på snøen. Jeg ville vist deg regnbuer og julegran og pariserhjul. Eller kanskje ville jeg gjort akkurat det jeg gjorde - sunget deg i søvn bredt dyna om deg og bamsen og hvisket godnatt. Ukjent forfatter (til norsk ved Hilde Eriksen) DET ENESTE JEG VET er at vi må møte smerten på hver vår måte i ulike porsjoner til ulike tider og den vil gradvis miste makten over oss.

Meaning

Jeg satte mitt håp til verden Cathrine Grøndahl Jeg satte mitt håp til verden er dikt om å bli mor; om å forlate sivilisasjonen for en stund i fødestua, trille ut med et mirakel, leve i tidssoner av melk og søvn, plante barn i barnehagen, følge Pippi til danseskolen og komme hjem med Annika og tumle rundt i en tilværelse inni en vaskemaskin. "Jeg satte mitt håp til verden er en diktsamling som også kan nå ut til mennesker som vanligvis ikke leser dikt. Og kanskje er Grøndahls dikt like matnyttige som mange av de kommersielle håndbøkene som finnes for nybakte foreldre? Grøndahl viser uansett at hun er en viktig norsk samtidspoet. " Brynjulf Jung Tjønn, NRK Romaner på vanlig skjønnlitteratur med tematikken å få barn: Barnet Kjersti Annesdatter Skomsvold «I sårene vi påfører hverandre, eller om det er det samme såret som for hver gang blir litt større, dypere, så har vi plantet et barn, to barn, og fra dette såret skal barna våre vokse frem. » Dette er en kjærlighetshistorie. En mor forteller sitt nyfødte barn om de hendelser som har ført fram til dette barnet.

Dikt til nye foreldre

  1. Dikt til foreldre day
  2. Dikt til foreldre dead
  3. Skjære tenner i søvne
  4. Dikt | Landsforeningen uventet barnedød
Saturday, 17 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024