Altinn Skatteoppgjør 2017 | Altinn Skatteoppgjør 2012 Relatif

– Du skal endre skattemeldingen hvis det er feil i opplysningene, og du må selv fylle inn det som mangler, for eksempel informasjon om inntekt eller formue i utlandet, eller inntekt fra utleie av eiendom. Ifølge Bergeland Jebsen har Skatteetaten nylig begynt å motta informasjon fra andre lands skattemyndigheter om bankinnskudd og andre finansielle opplysninger. – Generelt gjøres det ofte feil knyttet til fradrag og eiendom. Derfor kontrollerer vi vanligvis ekstra nøye her, sier hun. Har du tips til denne saken? Send oss en e-post! Nytt i år I fjor endret selvangivelsen navn til skattemeldingen. Det ble også innført endringer i frister, endringsmuligheter og ansvar for korrekt rapportering. I år opplyser Skatteetaten kun om mindre endringer. Post 5. 0, et merknadsfelt der man tidligere har kunnet skrive inn fritekst, er fjernet. I denne posten kunne du tidligere legge ved tekstforklaringer til andre poster. Nå må slik tekst sendes som vedlegg til skattemeldingen. – I stedet for post 5. 0 spørres det om en del andre ting i selve skattemeldingen.

  1. Altinn skatteoppgjør 2014 edition
  2. Altinn skatteoppgjør 2010 relatif
  3. Altinn skatteoppgjør 2012 relatif
  4. Karaoke
  5. Altinn skatteoppgjør 2015 cpanel
  6. Skatteoppgjør
  7. Fra skatteetaten, hva betyr dette? : norge

Altinn skatteoppgjør 2014 edition

Derfor har også privatpersoner fått mulighet til å gi andre tilgang til å se, endre og levere skattemeldingen i Altinn. Det endelige skatteoppgjøret er tidligst klart 27. juni, da får fleste skatteoppgjøret sitt. Deretter blir det løpende oppgjør frem til 12. oktober, skriver Skatteetaten på sine nettsider.

Altinn skatteoppgjør 2010 relatif

Fotograf Sturlason – Det vil si at idet du realiserer gevinst fra for eksempel Bitcoin, så må du skatte av inntekten på samme måte som du må med for eksempel aksjer. Du får også fradrag dersom du selger med tap, sier Lundberg Larsen. Penger tilbake kan også være feil Lundberg Larsen påpeker at de fleste som får penger igjen på skatten, har lett for å «smile bredt» og ikke kontrollere skattemeldingen særlig nøye. – Det er ingenting som tilsier at de som får penger igjen på skatten, har mindre feil i sine skattemeldinger enn de som får baksmell. Du har all grunn til å være like nøye med å sjekke at alle opplysninger er korrekte selv om du får penger igjen, sier hun. Hun minner om at ansvaret for at beløpene blir korrekte, er skattyters. – Med reglene som kom i fjor, kan hver og en ilegges betydelige straffegebyr dersom noe blir feil, sier hun. Les også Har du fortsatt ikke kontrollert skattemeldingen? Her er tipsene som kan spare deg for tusener Andre kan hjelpe deg Til tross for at det er blitt enklere å motta og sjekke skattemeldingen, kom det frem av en undersøkelse Skatteetaten gjennomførte i fjor, at én av tre fortsatt trenger hjelp.

Altinn skatteoppgjør 2012 relatif

I tillegg er det laget en ny funksjonalitet fra toppmenyen for å kunne bytte hvem du representerer etter pålogging. Dette er tilgjengelig uansett hvor du står etter å ha logget på. På den nye siden skal det også være tydeligere hvilket foretak en underenhet hører til. Hjelp tilpasset det du holder på med I hele Altinn ligger det nå et hjelpeikon nederst i høyre hjørne. Ved å trykke på dette, får man opp hjelpeinnhold tilpasset hvor man er og hva man har klikket på. Nye klientdelegeringssider Det skal bli enklere for regnskapsfører og revisor å delegere rettigheter til ansatte for klienter. Det er nye grensesnitt for å gi en ansatt tilganger for flere klienter, og for å gi flere ansatte tilganger for en klient. Synlige samtykker Det er laget et eget panel under Profil i portalen som viser hvilke samtykker man har gitt. Det kommer også en logg som viser bruken av samtykket. Nytt design for informasjonssidene Alle sider i Altinn som man kan nå uten å logge inn vil få nytt design. Det nye designet er responsivt, det vil si at utseendet på siden tilpasser seg størrelsen på skjermen man bruker.

Karaoke

altinn skatteoppgjør 2017 lyrics

Altinn skatteoppgjør 2015 cpanel

Det skal også være gjort strengere prioriteringer i hvilket innhold alle skal se. Det vil være lettere å finne det mange trenger, uten at det noen få trenger har forsvunnet. Ny skjemaoversikt For å finne fram til riktig skjema, er oversikten over skjema og tjenester forenklet. Det vil være tre veier til skjemainformasjonen, via nye kategorier, via etat og via søk. Bedre innhold under Starte og drive bedrift Informasjonssidene om hvordan man starter og driver bedrift vil få en enklere struktur, med færre klikk før man kommer til innholdet. I tillegg skal det være gjort en rekke språklige forenklinger og forbedringer. Ny søkeløsning for informasjonssidene Å finne informasjon med dagens søk på kan være frustrerende. Det er derfor lagd en helt ny søkeløsning som gir mer relevante treff når man søker. Det er også tydeligere i søkeresultatet hva slags informasjon man har funnet. Noe funksjonalitet forsvinner Ikke all funksjonalitet vi lanserer i Altinn slår like godt an. I forbindelse med overgangen til nytt design, er noen funksjonaliteter som er svært lite brukt kuttet ut: Samlesider for å gruppere sammen elementer i innboks Mulighet å nekte brukere innsyn på instansnivå Noe vil ha gammelt design Ikke alt får nytt design.

Skatteoppgjør

14. november kom Altinn i ny versjon (17. 2). Og det er tydelig fra første gang du besøker siden! Interessert i nyheter om skatt, økonomi og avgift? Få vårt nyhetsbrev levert på epost Endringene handler først og fremst om innføring av nytt design, og det begrenser seg ikke til førstesiden. Ifølge en oversikt på er det gjort en rekke forbedringer på siden og enkelte funksjoner. Ny innboks Responsivt design som støtter store og små skjermer. Skjema og meldinger grupperes slik at de mest relevante skal komme øverst Tydeligere informasjon om hva som er status/neste steg, som for eksempel til signering eller til betaling Utseende er tilpasset hvem man representerer – enklere utseende på innboks for privatpersoner Ekspandert visning av meldinger og ny aktivitetslogg Meldinger vil i versjon 17. 2 åpnes direkte i innboksen, som en utvidet visning av meldingen. Det blir (som tidligere) mulig å videresende melding på epost, men Altinn inneholder nå informasjon om at dette er gjort. Det er også utviklet en ny og bedre aktivitetslogg for meldinger og skjema, som viser tydeligere hvem som har gjort hva.

Fra skatteetaten, hva betyr dette? : norge

Papirkurv for privatpersoner og virksomheter Det har tidligere kun vært mulig å slette elementer i innboks for privatpersoner. I versjon 17. 2 er det laget en papirkurv som gir både private og virksomheter mulighet til å slette tjenester i innboks eller arkiv som ikke er aktuelle lengre. Meldinger som kastes i papirkurven kan gjenopprettes (flyttes tilbake til innboks eller arkiv). For privatpersoner er det også mulig å slette elementer permanent fra papirkurven. For virksomheter vil elementer lagt i papirkurv fjernes etter en gitt periode. Nytt søk i innboks Grensesnitt for søk er forenklet. I første omgang er det kun mulig å søke på tittelen på meldingen eller skjemaet, og å begrense treffene til en bestemt periode eller status. Det er mulig å lagre søkene man gjør, slik at de lett kan gjentas. Separat arkiv Det er opprettet en egen boks for arkiverte meldinger. Meldinger som er arkivert vil ikke synes i innboksen. Lettere å velge hvem du representerer Det er laget ny side for valg av hvem man representerer ved pålogging.

  1. Altinn skatteoppgjør 2007 relatif
  2. Altinn skatteoppgjør 2012.html
  3. Skatteoppgjør
altinn skatteoppgjør 2017 altinn skatteoppgjør 2014 edition
  1. Da italia strømmen åpningstider 2017
  2. Eller economics
  3. Sandefjord fotball no
  4. Cesar milan død
  5. Ticket to ride brettspill free
  6. Kjæreste
  7. Norsk til fransk
  8. Morsom natursti for voksne 5
  9. Strekkmerker etter fødsel
  10. Oppskrift
  11. Registrere navn på baby
  12. Kristendommen i norge i dag
  13. Karl håkon gulbrandsen young
  14. Advokat jostein løken
  15. Haukeland sykehus barneklinikken
  16. Bull ski og kajak
  17. Plastjuletre med lys
Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024