Typisk Norske Suvenirer – Integrering - Det Er Typisk Norsk Å Være Reserverte Overfor Dem Som Ikke Tilhører Flokken Vår - Dagbladet

» En fersk rapport fra Oil Change International understreker alvoret: Allerede igangsatte olje- og gassfelt samt kullkraftverk innebærer så store karbonutslipp at de tar verden langt over togradersgrensen innen 2100. I klartekst: Vi kan ikke gi klarsignal for noen ny fossil infrastruktur noes sted - skjønt det er nøyaktig hva regjeringens 23. konsesjonsrunde gjør, med applaus fra Schjøtt-Pedersen. Det holder ikke å omdisponere fossilinternt fra kull til olje, eller fra olje til gass. Det toget er gått. Det er det fossile energiregimet som sådan verden må forlate, jo før, jo heller, nemlig ved å la all olje, kull og gass som ikke alt er utvunnet, bli værende i bakken. Her ligger Norges ansvar som klimaforegangsland. Publisert: 24. 10. 16 kl. 10:21 Kommersielt samarbeid: Rabattkoder Euroflorist rabattkode Stormberg rabattkoder rabattkode Ellos tilbudskode Eurodel rabattkode

Norske nook

← Gå tilbake til valg av side ALLE MARKEDER PRODUCTS Er du selger? Legg og Dine varer på allbiz! Create a corporate website in 30 minutes free Stol utvikling av din bedriftsutvikling til profesjonelle på nettet

For mange av dem gir overvekt på flyet og hjemme blir de gjerne støvsamlere i hyllene før de forsvinner i neste loppeinnsamling... Suvenirer er utskjelte, men vi har alle kjøpt noen en eller annen gang. Hvilke suvenirer er de mest typisk norske? Norske suvenirfavoritter inkluderer strikkegensere, troll og elgskilt, mens vi nok tror turister flest nøyer seg med prøvesmaking av brunost, og neppe fyller kofferten med G35. Vis mer Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon Lille speil på veggen der - hvilken suvenir er den norskeste i landet her... Eventyrene bringer oss rett inn i tematikken. Handlegalskap? Nordmenn på tur handler gjerne suvenirer. Vin, ost, skinke og pølser er selvsagte og populære fra flere land i Europa, mens mer obskure og ofte "håndlagede" suvenirvarianter gjerne blir mer hyllefyll enn kos til sist. Men det er ikke bare nordmenn i utlandet som handler som gale. Hvilke suvenirer syns vi er den mest typiske norske? En avstemning på DinSide Reise avslører en soleklar vinner: Troll - 53 prosent av stemmene Ostehøvel - 13 prosent av stemmene Brunost - 12 prosent av stemmene Elgskilt - 8 prosent av stemmene Ullgensere - 7 prosent av stemmene Vikinghjelm - 3 prosent av stemmene Nisser, akevitt, sydvest og reinskinn følger med under 1 prosent av stemmene hver Hva selger?

Men hva vi tror er mest populært, er kanskje ikke det som selger mest i butikkene? Mellom busslaster av høflige engelskmenn og høylydte italienere har Anne Grete Kurås, butikksjef i Nordkapphallens suvenirbutikk på Nordkapp, tid til å prate med oss. - Ostehøvler er vel litt ut og brunost er først og fremst for nordmenn. Men det er helt riktig at troll er veldig populært, bekrefter Nordkapps suvenirsjef. - Det vi bare må ha i butikken til enhver tid er imidlertid prospektkort, tekstiler, glass og porselen, nøkleringer og klistremerker med stedsnavn på. Dessuten selger vi en del gaveartikler som pledd, linduker, krystall, tinn og keramikk. Gensersalget har vært litt nede noen år, men vi tror det er på vei opp igjen. Kurås mener det stort sett er de samme suvenirene som selges landet rundt, med variasjoner i stedsnavn og enkelte lokale spesialiteter. Hva anbefaler andre? Din mening: Har du kjøpt norske suvenirer? (Avsluttet) En sjelden gang (33%) 60 Ja, flere ganger (32%) 58 Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

DEBATT I debatten om norske verdier savner jeg et fokus på hvordan våre nye landsmenn oppfatter «oss nordmenn» og våre «verdier». INNVANDRERE: Grønland i Oslo med en stor innvandrerdel. Det kan ikke være lett å bli integrert i det norske samfunnet hvis man ikke har noen «innfødte» norske venner, skriver artikkelforfatter. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen. Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland sa en gang at det er typisk norsk å være god. Jeg vil si at det er mer typisk norsk å være reservert overfor dem som ikke tilhører flokken vår. Jeg har venner som er oppvokst i andre deler av verden, men som bor eller har bodd i Norge. Langt de fleste av disse opplever at det er vanskelig å komme på innsiden av det norske samfunnet og få venner blant innfødte nordmenn. Dette gjelder også innvandrere fra USA og Europa. Jeg tror ikke nødvendigvis at det er mer fremmedfrykt blant nordmenn enn blant folk fra andre land.

Norske flag

På samtlige punkter gir Schjøtt-Pedersens argumentasjon inntrykk av å være på parti med alle gode intensjoner, nasjonalt såvel som globalt: fra det kommersielle og kost-nytte-effektive til det velferdsstatlige og tverrpolitiske til det moralske og klimarelaterte. «Myten» han benytter enhver anledning til å avlive, er at det skulle være en motsetning mellom fortsatt norsk olje- og gassutvinning og målet om bærekraft. Det forholder seg stikk motsatt, må vite: norsk utvinning er akkurat det som skal til for å sikre bærekraftmålene - ja takk, begge deler. Fortsette som før? Et annet karakteristisk trekk er Schjøtt-Pedersens postulering av et en-til-en forhold mellom åpning av nye felt for olje- og gassutvinning på norsk sokkel, og tryggingen av velferdsgoder i samfunnet vårt, slik som sykehjem og en god offentlig skole. Venstre venter på Erna: Krever at regjeringen følger opp klimaløftene Implikasjonen er ikke til å ta feil av: hvis vi reduserer eller avslutter virksomheten på norsk sokkel, i stedet for å opprettholde eller helst øke den, vil velferdsgodene vi alle er både stolte og avhengige av her i landet, være truet - de vil mangle den finansieringskilden de fremfor noen er tuftet på.

Spørsmålet er om denne argumentasjonen tåler møtet med det som foreligger av relevant faktakunnskap. Som vi skal se, gjør den ikke det. For det første: Schjøtt-Pedersen legitimerer alltid sitt pro-utvinningsstandpunkt ved å sammenligne med alternativer som er verre, aldri med de som ville være bedre: reis spørsmålet om utslipp tilknyttet norsk olje og gass, og han svarer med kull - som om disse tre alternativene uttømmer mulighetene. Sammenligningen som anses som mest vesentlig i internasjonal klimadiskusjon og klimaforskning - nemlig mellom de ulike fossile energikildene på den ene siden og fornybare på den andre, der fornybar erstatter fossil - glimrer fullstendig med sitt fravær i Schjøtt-Pedersens resonnement så lenge han tar det for gitt som nå gjelder som ytterst problematisk: at verdens energimiks frem mot 2100 i hovedsak skal være fossilbasert. For det andre: Påstanden om norsk olje- og gassutvinnings overlegne miljøvennlighet vis-a-vis andre lands og regioners viser seg ved nærmere ettersyn å ikke holde vann.

norske boller

Norske radio

Prisene er et tema for seg selv: Selv postkortene koster gjerne mer her i landet enn en liten lunsj andre steder, så vi kan til tider spørre oss hvorfor noen i det hele tatt kjøper suvenirer her. Hos Virtualtourist kan vi lese at ingenting er billig i Norge, og at særlig suvenirer er ekstremt dyrt. De tipser om gensere, og at de billigste strikkevarene gjerne har Made in China -merkelapp. For billige alternativ gjør den virtuelle guiden et poeng av å anbefale brunost, ostehøvel og binders. En annen reiseguide for budsjettbevisste turister i Norge (laget av nordmenn) anbefaler heller ikke å droppe suvenirshoppingen helt, selv om norske priser er høye. Norwaythepoorway tipser for eksempel om typisk norsk musikk, fra klassiske helter som Grieg og Sæverud, til Aha, Sondre Lerche, Turbonegro og Røyksopp. Dessuten gir skribentene bak guiden en utførlig forklaring på hvorfor du bør kjøpe med en ostehøvel - stalltipset er å gjøre det på for eksempel IKEA. Andre suvenirtips er lefse, flatbrød, sardiner, melkesjokolade, binders (! )

  • Norske boker
  • Norske fond
  • Gøteborg sentrum
  • Nøkkelord for utredning, henvisning og journalskriving ved SLE – BINDEVEVSSYKDOMMER.NOBINDEVEVSSYKDOMMER.NO
  • Norske love

Men jeg opplever at de fleste nordmenn er lite åpne overfor nye mennesker, og særlig mennesker som ikke har den samme bakgrunnen som seg selv. En «typisk nordmann» er ganske privat og har nok med hus og hjem, familien og hytta. Her i Norge har ingen pubkultur, slik man har i mange andre land. For å skape en arena der folk med ulik bakgrunn kan møtes inviterer Nesodden kommune den første torsdagen i hver måned til Kom og prat. Dette er et arrangement for innvandrere og flyktninger som har begynt å lære seg norsk – og innbyggere som snakker norsk. På disse kveldene sitter vi rundt små bord og prater sammen – på norsk. Arrangementet er en flott arena for flyktningene til å snakke norsk med nordmenn, og en god mulighet for nordmenn til å bli kjent med flyktninger. Jeg er nysgjerrig av natur, så jeg spør alltid de flyktningene jeg prater med om de har fått noen norske venner. De fleste svarer kontant nei, og de få som svarer ja, forteller gjerne at deres norske venner enten er saksbehandleren i UDI eller læreren på Introprogrammet.

Dette er en naiv forestilling. Uten norske venner og nettverk tror jeg det er svært vanskelig å bli integrert i det norske samfunn. Å være integrert handler blant annet om å snakke norsk, ha en jobb å gå til, delta på dugnader og slutte opp om en del verdier de fleste nordmenn synes er viktige; som demokrati, ytringsfrihet, likestilling og likeverd. Kjære Kari og Ola Nordmann! Uansett om du er for eller imot at Norge skal ta imot flere flyktninger: Jeg tror livet ditt ville bli rikere hvis du åpnet opp for å bli kjent med noen av de fantastiske menneskene som har kommet til Norge som flyktninger eller rett og slett «bare» innvandrere. Tenk på alle de spennende folkene du kan treffe, noen av dem bor kanskje allerede i nabolaget ditt. Og tenk på alle de interessante diskusjonene du kan delta i – og som kan gi deg ny innsikt og forståelse. Ta dette som en liten oppfordring! Lyst til å diskutere? Lik Dagbladet på Facebook Meninger

  1. The voice norge dommere channel
  2. Nordpolen skole oslo 2018
  3. Å kunne æ skrive
  4. Hva er fattigdomsgrensen i norge 2017
  5. Katt klør i ørene t
  6. Norske kroner til svenske kroner
  7. Bredbånd priser sammenligning
  8. Stugor gøteborg
  9. Dollar til norske kroner
  10. Hvor mye rem søvn trenger man
  11. Hvordan lage kimchi
Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024