Kjør Sakte Aksjon – Kjaer Sakte Aksjon Lyrics

Også en annen sjåfør skal ha mistet lappen. – En ambulanse under utrykning ble hindret mye i å komme fram på grunn av aksjonen. Det er ikke bra, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til VG. Inspirert av Rogaland Lyngby skal ha blitt inspirert til å starte aksjonene i hovedstaden etter å ha sett lignende demonstrasjoner i Rogaland. - Mange har etterlyst aksjoner i Oslo. Nå smir vi mens jernet er varmt, sa aktivisten til Aftenposten i september. På spørsmål om grunnlaget til både Facebook-siden og aksjonene, mente Lyngby at flere faktorer spilte inn. - Jeg startet aksjonen fordi veldig mange vil bli berørt av de nye bommene. Jeg får daglig henvendelser fra alenemødre som sliter med økonomien. Og så hører jeg om barn som må slutte på trening på grunn av bomprisene, sa Lyngby til samme avis. 1. mars 2019 er det planlagt 53 nye bomstasjoner i Oslo. Fra den datoen må man også betale bompenger i begge retninger. Les også: Solveig vurderer å bytte jobb på grunn av nye bomstasjoner

Varsler ny kjør sakte-aksjon - Roganytt

Fotografi av forelegget på 9. 000 kroner som politiet har sendt til Cecilie Lyngby. Det er nettstedet Ja til bilen i Oslo som først publiserte nyheten om at Cecilie Lyngby er bøtelagt etter kjør sakte-saksjonen mot økte bompenger. Årsaken til boten er at hun i begynnelsen av oktober i år ledet hun en kjør sakte-aksjon mot bommer og økte bompenger i Oslo. Aksjonen, i regi av organisasjonen " Ja til miljø, nei til økte bompenger ", var meldt inn til politiet på forhånd. Og Lyngby bedyrer at hun ga de andre aksjonistene klar beskjed om at de ikke skulle holde seg i venstre kjørefelt på E 6 fra Olavsgård inn mot Oslo. Aksjonistene skulle kun kjøre sakte i høyre felt og ikke hindre øvrig trafikk, har Lyngby tidligere forklart. Cecilie Lyngbys advokat, Thomas Klevenberg. Foto: Privat Men på Alnabru i Oslo ble Cecilie Lyngby likevel stanset av politiet. Angivelig fordi enkelte aksjonister lenger bak skulle ha hindret en ambulanse i å komme frem på E6 sørover mot Oslo. Lyngby ble fratatt førerkortet på stedet.
kjør sakte aksjon bergen 2019

KJØR SAKTE-AKSJON: Lastebileiere og andre bilister organiserte kjør-sakte-aksjon mot mer bompenger i Bergen mandag ettermiddag, og laget kø på alle innfartsårer i flere timer. Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix Bompengemotstander Trym Aafløy i Bergen ønsker å stramme tøylene på bompengeinnkrevingen, slik at bilistene ikke kan kreves penger for hva som helst lenger. Artikkelen er over ett år gammel – Det må være sammenheng mellom de som betaler bompenger og hva pengene går til. Det må komme de betalende bilistene til nytte. Idag kan bilistene betale for at folk skal få en billig bybane – eller subsidiere kollektivtrafikk. Dette er formål en stor del av de betalende bilistene aldri vil kunne benytte, sier han. VALGJOKER? Folkeaksjonen Nei til mer bompenger i Bergens Trym Aafly kan komme tungt inn i bergenspolitikken. Foto: Privat les også Tre nye bomstasjoner ramponert i Bergen Nok er nok Folkeaksjonen Nei til mer bompenger i Bergen seiler opp som en joker foran høstens kommunevalg. På VGs partibarometer for mars ligger partiet an til å få inn fem representanter i bystyret – og kan komme på vippen mellom partiblokkene.

Men hun fikk tilbake førerkortet igjen få dager senere. Da kom imidlertid beskjeden fra politiet at de vurderte å bøtelegge henne for brudd på vegtrafikklovens bestemmelser om å vise varsomhet og aktsomhet i trafikken. LES OGSÅ: Cecilie Lyngby vurderer å stille til valg: — Alt klart for protestparti mot bommer — Det viktigste er nisselue-demonstrasjonen Har nisse-demonstrasjon utenfor Rådhuset i dag. — Vi bestrider at hun har vært til hinder for annen trafikk, eller at hun har brutt loven. Cecilie Lyngby kan ikke straffes for hva andre eventuelt gjorde. Hun hadde før aksjonen en god dialog med politiet, og forklarte at demonstrasjonen skulle følge lover og regler, sa Lyngbys advokat Thomas Klevenberg til VårtOslo. — Nå må jeg tenke meg om før jeg bestemmer om boten vedtas eller ikke. Det aller viktigste nå er nisselue-demonstrasjonen mot økte bompenger i Borggården ved Rådhuset torsdag, sier Cecilie Lyngby. — Jeg håper så mange som mulig møter opp med røde nisseluer. Så skal vi ha en annerledes demonstrasjon med pepperkaker og gløgg, avslutter bomaksjonisten.

  1. Varsler ny kjør sakte-aksjon - Roganytt
  2. Kjaer sakte aksjon hai
  3. Kjør sakte aksjon bergen 2019
  4. Dagsavisen vil erstatte «Tre nøtter til Askepott» med progressiv julefilm | Resett
  5. Norsk arbeidsmandsforbund tarif plomberie

Cecilie Lyngby tok initiativ til kjør sakte-aksjon: - Mistet lappen

Initiativtakeren til kjør sakte-aksjonen opplyser at hun er fratatt førerkortet og politianmeldt. Årsaken skal være at noen av demonstrantene valgte å stoppe opp og sperre veien, noe som blant annet hindret en ambulanse. «Takk til dere som sperrret veien, dette har jeg vært tydelig på hele veien. Nå mistet jeg sertifikat og har sittet i avhør med politiet. Jeg er anmeldt. Da blir det ikke flere aksjoner arrangert av meg, » skriver Cecilie Lyngby på Facebook-gruppa «Ja til miljø, NEI til økte bompenger! (Oslo og Akershus)» torsdag kveld. Facebook-gruppen har rundt 40. 000 medlemmer. Les mer: Ambulanse ble hindret av bompengeaksjon - Grått masse Aksjonen begynte i 19-tiden torsdag. Den startet i Skedsmo og bilene skulle ende opp i Frognerparken i Oslo. Aksjonistene varslet på forhånd at de skulle kjøre i 20 til 30 kilometer i timen, og de endte opp med å skape saktegående kø på veien inn mot Oslo. Kjør sakte-aksjon på Skjetten til Frognerparken. Skjetten/Oslo 20181004. Torsdag kveld aksjonerte mange bilister med kjør sakte-aksjon fra Skjetten til Frognerparken mot flere bomstasjoner ved å kjøre sakte på E6 i retning mot Oslo.

Aksjonen mot bompenger varte frem til klokken 20 mandag. Den ble møtt av motdemonstranter på veien inn mot Bergen sentrum. Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Vis bildetekst Aksjon mot bomringen på bybroa i Stavanger i fjor. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Politiet ber folk om å være obs på trafikale utfordringer i lørdagstrafikken. Litt over klokken 12. 00 fredag melder politiet at det er varslet en kjør sakte-demonstrasjon mellom Hundvåg og Kannik lørdag i tidsrommet fra klokken 14. 00. Politiet oppfordrer folk til å vise hensyn i trafikken og å være obs på mindre trafikale utfordringer som følge av aksjonen. Det er aksjonsgruppen Bomfritt Rogaland som står bak arrangementet.

– Vi forsøker å vise hensyn. Der det er to kjørefelt bruker vi bare det ene. Dessuten har vi sørget for å varsle aksjonen i god til på forhånd. VIL FJERNE BOMPENGENE: En av bilene som deltar i aksjonen i Bergen. Foto: Simon Brandseth / NRK Avduket gravstein Transportfirmaeieren kjørte selv et av de første vogntogene fra Åsane mot sentrum. Før avgang var det avduking av et helt nytt påfunn fra aksjonistene: En to meter høy og 1, 5 meter bred gravstein – for å markere bompengenes død. – Vi gjør det som et litt artig stunt for å få folk til å trekke på smilebåndet, sier Padøy. Samtidig er symbolikken tydelig. På steinen står «fødselsdatoen» for bompengene i Bergen i 1986. «Dødsdagen» er satt til 9. september 2019 – datoen for årets kommunevalg. – Vi vurderte faktisk å hyre inn tre kvinner til å spille gråtekoner og gå bak lastebilen med steinen på når den kom inn til sentrum, og om vi skulle frakte den i en likbil med kors på, men vi følte at det kanskje ville bli litt mye, sier Padøy. LEDER AKSJONEN: Willy Padøy.

  1. For eksempel nynorsk
  2. Verdens beste reisemål
  3. Birgitte budal løvlund
  4. Ikt servicefag lærling
  5. Hjemmelaget sylte av ribbe
  6. Streaming fotball
  7. Avis i ålesund
  8. Neste sommer chords
  9. Fra bodø til lofoten part
  10. Hvordan sjekke lus på seg self catering
Friday, 23 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024