Den Store Reisen Nrk - Nakenbløff Ga Nrk Flere Seere - Dagbladet

Lørdag 11. september er det premiere på den andre sesongen av famileprogrammet «Den store reisen» på NRK1. Tre norske familier skal da ut på reise til et ukjent sted, med en kultur de ikke kjenner og til mennesker som snakker et språk de ikke forstår. Og reisemålene går til Gobiørkenen i Mongolia, Namalene på stillehavsøya Vanuatu og Hamerfolket i Etiopia, er som vanlig svært eksotiske. Blant de tre familiene tv-seerne får følge på tur, er familien Wold Hansen fra Fauske i Nordland, som består av Raymond (41), som jobber som vaktmester, og datteren Malin (13), samt Raymonds samboer Rita (44), som jobber innen psykiatrien, og hennes sønn Ole-Alexander (17). Den lille familien hadde bare bodd sammen i et halvt år før de la ut på den store reisen til det hardbarka Hamerfolket helt sør i Etiopia. Og det var faktisk Malin og Ole-Alexander som meldte familien på programmet, uten at foreldrene ante noen ting. - Både jeg og Rita fikk telefon fra NRK, og Rita trodde først at det var noen som hadde ringt feil, eller en selger.

  1. Matmangel på «Den store reisen» – NRK Kultur og underholdning
  2. Center

Matmangel på «Den store reisen» – NRK Kultur og underholdning

den store gatsby

Karls hoff ble samlingssted for tidens lærdeste menn. Teologi, historieskrivning og diktning opplevde en ny blomstring på grunnlag av den klassiske arv. Alkuin fortolket Bibelen og var en fremragende brevskriver. Angilbert skrev episke dikt, Paulus Diaconus skrev langobardenes historie, og Einhard skildret Karls eget liv etter mønster av Suetons keiserbiografier. Alkuin ledet hoffskolen, det ble opprettet skoler ved katedraler og klostre, og i 802 kom det endog et ugjennomførbart pålegg om alminnelig skoleplikt. Men kanskje var utviklingen av en ny skrift, den karolingiske minuskel, som igjen danner grunnlaget for vår egen bokskrift, det viktigste kulturelle enkeltbidrag fra kretsen rundt Karl den store. Karl var sterkest knyttet til de germanske delene av riket. Han døde i Aachen i 814 og ble etterfulgt av sin sønn Ludvig den fromme. Med fem hustruer og fem elskerinner hadde han i alt minst 18 barn. De fleste døde før ham. For etterverdenen fortonet Karl seg som en idealskikkelse. Han ble en hovedfigur i den middelalderlige ridderdiktningen (Karl Magnus-sagnene).

Foto: STRIX / NRK Familien Berg fra Stjørdal har kommet fram til nomadefolket Himbaene som lever helt nord i Namibia. Her bor de i enkle jord- og trehytter, og de har strenge regler for hvem som kan sove under samme tak. Dette er slett ikke lett for familien å svelge. Familien Alsos oppdager fort at mye er annerledes hos Mentawai-stammen i regnskogene på den indonesiske øya Siberut. Gry må sove sammen med kvinnene i stammen, adskilt fra resten av familien sin. Reglene her er nemlig slik at ikke engang mann og kone får sove ved siden av hverandre. De har tatt med seg en gave til stammefolket - tørrfisk fra Lofoten! Men familien får uventede reaksjoner på denne gaven. Familien Prøis blir tatt godt imot av de nakne Waoraniene, som lever dypt inne i Amazonasjungelen i Ecuador. Her må familien fra Norge sove sammen i hengekøyer, og det byr på utfordringer. Når Christin og Aurora lærer hvordan stammen tilbereder sitt daglige måltid, får de en ubehagelig overraskelse. Nett TV: Se førpremiere fra fredag kl 10:00!

den store reisen nrk e
Saftig økning for «Den store reisen». Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon (): Antropologer raste mot NRK-realityen «Den store reisen», da det ble kjent at produksjonsselskapet Strix Televisjon betalte urbefolkningen for å gå rundt nakne. Programmet handler om en norsk familie som drar til Ecuador for å leve under langt mer primitive forhold enn de er vant til i Norge. Kritikken kom imidlertid da det viste seg at indianerne ikke har for vane å gå rundt avkledd - som man kunne få inntrykk av i serien. Solid økning Bråket har imidlertid ikke skadet NRK på noen måte - i hvert fall ikke målt i antallet seere. 882 000 så programmet lørdag, noe som innebærer en saftig økning fra uka før. - «Den store reisen» hadde 806 000 seere den første uka, og økningen skyldes nok to ting: For det første at programmet er interessant i seg selv, hvis ikke ville nok ikke så mange ha kommet tilbake. For det andre at det har vært en del omtale av programmet, sier NRKs forskningsleder Kristian Tolonen til Seertallet gir NRK en markedsandel på 59 prosent i programmets sendetid.

Center

Rune gikk ned 13 kilo på 3 uker Brage (13) og Rune Breili er blant deltagerne i «Den store reisen» som fikk erfare at det ikke lønner seg å være kresen eller syk på en avsidesliggende stillehavsøy. Det store kultursjokket Malin (13) og Ole-Aleksanders (17) første møte med hamerfolket i Etiopia inneholder ferskt dyreblod, drikking av magesyre og trusler om å få tennene fjernet. Av Inger-Marit Knap Sæby

De er glade og deler alt de har. De er også veldig åpne og imøtekommende. Det var en utrolig flott opplevelse, sier han. - Kunne du tenkt deg å gjøre det igjen? - Ja! Med én gang. Jeg kunne reist nå jeg, sier han. «Den store reisen» har premiere på NRK1 lørdag kl. 21. 25! Finn ditt favorittprogram i TV-guide her. Bli fan av på Facebook her! Sjekk ut våre nye mobilsider på o Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. LES OGSÅ: - Tenk dere nøye om Lik Se og Hør på Facebook

Tenåringen bodde sammen med familien sin på øygruppen Vanuatu i tre uker i forbindelse med serien «Den store reisen», som har premiere på NRK1 lørdag kveld. Tre familier reiser ut i den store verden for å bo hos stammefolk i Etiopia, Mongolia og Vanuatu, og det store spørsmålet er om de klarer å tilpasse seg den fremmede kulturen, det ukjente språket og de enkle forholdene. Les også: Ville trekke ut tennene til Malin (13) med kniv Fryktelig kresen Familien Breili gikk kraftig ned i vekt under oppholdet på Vanuatu. Foto: Inger-Marit Sæby / Noe som i alle fall ble en utfordring for alle de involverte, var de daglige måltidene. Melgrøt, geiteinnvoller og grillede pinnedyr sto ofte på menyen. – Brage er fryktelig kresen, og gikk ned fem kilo i løpet av oppholdet. Produksjonsteamet var innimellom nødt til å gi ham smørbrød og cola for at han skulle få i seg nok energi, forteller mamma Tove Breili til Les også: Dette er familiene som er med i «Den store reisen» Det var likevel ikke bare 13-åringen som slet med matserveringen da Hvasser-familien bodde hos Namalene.

Glad for diskusjon FLERE SEERE: «Den store reisen» har fått mye medieomtale den siste uka. Det skaffet programmet flere seere. Foto: NRK Vis mer Produksjonsansvarlig Per Selstrøm i NRK er glad for økningen i seertallet, men er ydmyk overfor kritikerne av programmet. - Det fikk mye oppmerksomhet, og da er det ikke rart at vi også fikk flere seere. Det er imidlertid viktig at vi også fikk i gang en interessant debatt på nettet og andre steder. Dette handler jo i stor grad om hva reality-tv faktisk er - en blanding av fakta og fiksjon. - Jeg mener det har blitt et engasjerende program, og det er jeg veldig fornøyd med, sier Selstrøm til - En parodi Maria Guzman-Gallegos, antropolog i Regnskogfondet, var blant dem som reagerte mot programmet. - Jeg er redd NRK gir en framstilling der waoraniene blir en parodi på det primitive. Det synes jeg er ganske betenkelig, sa hun til fredag. Bjørn Sørenssen, professor ved Institutt for kunst- og medievitenskap ved NTNU i Trondheim, var derimot ikke overrasket.

den store reisen nrk gratis
  • Hva er kortsiktig gjeld
  • Den store reisen nrk 10
  • NRK, Marienlyst | NRK-tomta er solgt
  • Strikk vridd vrang
  • NRK TV – Den store reisen – Sesong 1
  • Slekten er verst – Wikipedia
  • Båt hammerfest alta
  • Svein arthur jensen
  • Den store reisen - episode 2 – NRK Kultur og underholdning
  1. Kurs norske kroner
  2. Sau drept av ulv 2016
  3. Dele bilder på nett
  4. Får man d vitamin av solariums
  5. Test av fiskepinner
  6. Hvem kan pensjonere seg ved 62 år
  7. Marcus og martinus halden pictures
  8. Kommende filmer 2018
  9. Nye bomstasjoner bergen 2012.html
  10. Erotikk på netflix
Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024