Toppturer I Romsdalen, Topptur I Romsdal Og På Nordmøre | Topptur | Friflyt.No

Toppturer i Romsdalen omtaler også flere anbefalte fjellskiturer og skitraverser. Alle turene er detaljert beskrevet og med ruteinntegninger på flyfotografier. 2 nye kapitler og livsviktige oppdateringer Dette er en oppdatert variant som følger standarden Fri Flyt har satt i guidebok-markedet. Den har også en hel del nytt innhold. Bokens første utgave hadde grundige beskrivelser av ruter, flyfoto og vanskelighetsgradering basert på forfatterens kunnskap som IFMGA tindevegleder. Siden den gang har vi oppdatert informasjonen litt. Vi får nå med en grundig beskrivelse av bratthet og himmelretning, lengde og høydemeter. Hver eneste nedkjøring har fått en KAST-klassifisering, og eksponeringsvurderingene er blitt oppgradert. Slik er det lettere å gjøre en informert vurdering av farene ved ferdsel i fjellet, særlig med tanke på snøskred. Boken har også med en hel del råd og tips for bedre skiferdsel, spesifikke råd for "skikk og bruk i Romsdalen" og tips om tilgjengelige hytter for fellesbruk.

  1. Topptur i Romsdalen | Topptur | Ski | Forum | FRIFLYT.NO
  2. Sommer
  3. Toppturer i Romsdalen - DNTbutikken

Topptur i Romsdalen | Topptur | Ski | Forum | FRIFLYT.NO

Publisert av: DNT Romsdal På topptur til Kyrkjetaket ved Isfjorden i Møre og Romsdal Foto: Arnstein Salthammer Eide ( 1 / 1) Om turen Område Type Gradering Lengde og varighet Sesong Kyrkjetaket (1439 moh) er en mye besøkt topp i Romsdalen med en spektakulær utsikt og fantastisk nedkjøring. Fra parkeringen på øvre Kavli starter man oppstigningen til Kavlisætra. Man følger videre østryggen av Steinberget (981 moh) før man tar til på selve stigningen opp mot Kyrkjetaket. Turen opp tar omtrent 4-5 timer, alt etter form og føre. Nedkjøringen skjer på sørsida og man følger skisporene tilbake til parkeringsplassen på øvre Kavli. Vær oppmerksom på at brattheten i øvre del av nedkjøringen er ca. 35 grader slik at snø og skredforhold må tas i betraktning før man går denne turen. Slik kommer du deg dit Adkomst Stoppesteder Google Maps Adkomst Fra Åndalsnes kjører du til Isfjorden (RV 64), og herfra skiltingen mot Grøvdal. Etter en stund er det skiltet mot "Måsvassbu" og man følger veien frem til øvre Kavli hvor man parkerer.

toppturer romsdalen vinter
I en artikkelserie på fem får du mine beste og fineste forslag til flotte og trygge toppturer i Romsdal der du kan unngå skredfarlig terreng. Men husk at til syvende og sist at det dine egne valg som avgjør om du kommer trygt hjem. God tur! Turhilsen fra Guri følg meg gjerne på instagram @guriannehansen GALTÅTIND Galtåtind er av mine favoritter. Turen byr på nydelig kjøring og flott utsikt. Turen kan gjerne kombineres med andre toppturer i området og ved dårlig sikt byr skogen rundt Loftskardsetra på herlig skogskjøring. Slik går turen Parker ved på Øvre Kavli. Følg oppkjørt langrennløype ca 500 m over en bru. Ca 50 m etter bru, ta til venstra og følg skilt til Måsvasssbu. Det er normalt tråkket spor helt frem til Loftskardsetra siden området er populært mtp toppturer på ski. Start fra Øvre Kavli. Ser toppen Galtåtind bakerst til venstre Fra Loftskarsetra fortsett rett fram til elva til venstre for setra. Kryss elva og skrå videre oppover skog sida til en kommer opp på ryggen til venstre for toppen.

Sommer

Ellers er turen opp fra Soggeberget til Trolltindmassivet en tur som byr på fantastisk og eksponert utsikt til Trollveggen om en tar seg opp på ryggen som leder opp til Store Trolltind ved Nordre Trolltind. Toppturfarere på vei opp mot ryggen som leder opp til Blånebba. Rauma og Åndalsnes i Romsdalen. Store Venjetinden i Romsdalen er et yndet ski- og klatrefjell. Hesteskotraversen med Klauva (1. 439 moh). Romsdalshornet (1. 550 moh) er blant landets mest kjente klatretopper, her sett fra Blånebba. Kalskråtinden (1. 801 moh) med Venjetindan bak sett fra luften. Rundt Isfjorden er det flere flotte skitopper. Her ser vi topper som Snortungen, traversen mellom Loftskardtinden og Galtåtind, samt det berømte Kyrkjetaket til høyre. Ved den kjente veien Trollstigen ligger toppene Kongen, Dronningen og Bispen. Dette er kjente som er luftige topper for tinderanglere. På østsiden av Trollstigen kan en ta seg opp til Breitinden (1. 797 moh), som garantert gir en luftig opplevelse når en titter utfor kanten med Trollveggen like under.

  • Buss lillehammer tretten
  • Toppturer i romsdalen sommer
  • Stor værguide til Kanariøyene- Reiseguiden
  • Toppturer romsdalen vinter
  • Toppturer i Romsdalen med kart - Halvor Hagen | Toppturbøker | friflytbestill.no
  • Verdal karsk og base dødsfall
  • Under the dome rollebesetning

Ikke minst byr dalen på bedre og mer pålitelige snøforhold enn det meste av landet for øvrig, og her får du guiden til Døntinden eller heisnære toppturer i "slackcountry"-stil fra skianlegget på Bjorli. Om forfatteren Halvor Hagen (f. 1971) er godkjent NORTIND tindevegleder. Han er ivrig skikjører og klatrer, og har bodd 30 år i Romsdalen. De siste femten årene har han jobbet som fjellfører i Romsdalen og er også fagansvarlig i Aak AS. Toppturer i Romsdalen er hans første bok, først utgitt i 2008, nå endelig i ny utgave!

Toppturer i Romsdalen - DNTbutikken

Breitinden er den høyeste toppen i Trolltindmassivet. På dager hvor turværet ikke er på sitt aller beste anbefales en tur innom det nyåpnede Tindesenteret i Åndalsnes. Her er det alt fra klatrehall til museum med utstilling som tar for seg fjellsportens utvikling og også et eget fjellbibliotek. Norsk Tindesenter i Åndalsnes. Bispen, Kongen og Dronninga. Europas høyeste loddrette fjellvegg, Trollveggen. Isfjorden med Klauva og Kyrkjetaket.

Rabatt 15% Fri Flyt 449 kr Medlem 381 kr Fri Flyts Toppturer i Romsdalen er en skifører til de flotteste toppene og nedkjøringene i Rauma og omegn. 1−3 dager leveringstid Romsdalen er endelig tilbake! Romsdalen er et av landets flotteste toppturområder, og enten du vil gå på tur på Tarløysa eller kjøre ned Slingsbyruta fra Store Venjetind, finner du detaljert informasjon om turen opp og nedkjøringene i Toppturer i Romsdalen. Kirketaket, Smørbotfjellet og Skarven og alle de andre populære toppturene blir grundig beskrevet, men skiføreren gjør at du også kan finne fram til andre topper som gir like fine turopplevelser. Toppturer i Romsdalen omtaler også flere anbefalte fjellskiturer og skitraverser. Alle turene er detaljert beskrevet og med ruteinntegninger på flyfotografier. To nye kapitler og livsviktige oppdateringer Dette er en oppdatert variant som følger standarden Fri Flyt har satt i guidebok-markedet. Den har også en hel del nytt innhold. Bokens første utgave hadde grundige beskrivelser av ruter, flyfoto og vanskelighetsgradering basert på forfatterens kunnskap som IFMGA tindevegleder.

  1. Venner kaptein sabeltann tekst
  2. Skjeve hornhinner graver cd
  3. Båt helgeroa langesund
  4. Hvordan holde ut lenger game
  5. Privat gjeld innkreving
  6. Brenne mønster i tre
  7. Flå i hallingdal 1
  8. Norske kroner til pakistanske rupees value
  9. Sas bergen oslo map
  10. Lillian skal vi danse 2020
  11. Registrere domene norge
Saturday, 17 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024