Vindtunnel På Voss - Vindtunnel På Voss - Informasjon Og Booking - Fjord Tours

Opplevelser – Velg mellom mer enn 100 opplevelser på TrueStory

  1. Fly i vindtunnel - Det nærmeste jeg har vært drømmen om å fly. Anbefales!
  2. Hybel på voss

Fly i vindtunnel - Det nærmeste jeg har vært drømmen om å fly. Anbefales!

Familieaktiviteter Action Aktiviteter Vær Supermann for en dag og lær å fly i Skandinavias første vindtunnel på Voss! Alle kan fly i vindtunnelen, ingen tidligere erfaring er nødvendig. Dette er den perfekte aktiviteten for familie, venner, jobben eller deg som alltid har drømt om å fly! Kom og fly i vindtunnelen på Voss, og vi lover at du aldri vil glemme det! Voss har ellers mye å by på, alt fra vakker vestlandsnatur, tradisjonell mat og tilbyr adrenalinaktiviteter som ingen andre steder i Norge. Praktisk informasjon Møtested: Voss Vind, Tvildemoen. Se kart for beskrivelse HER Instruksjon blir gitt på forhånd. All kommunikasjon i tunnelen skjer ved tegn og dette må læres før en skal fly Møte opp minimum 40 minutter før oppsatt flytid Flytid: 3 minutt flytid fordelt på 2*1, 5 minutt. Tilsvarer 4 fallskjermhopp fra 12000 fot Det tar ca 30 min å gå fra Voss jernbanestasjon. Vi anbefaler å ta taxi frem og tilbake. Tel. + 47 56 51 13 40 til Voss Taxi Åpent daglig i perioden til Resten av året onsdag til søndag Aktiviteten passer for alle, barn må være over 5 år Vi gjør oppmerksom på at gravide og personer med skulderproblemer ikke kan fly i vindtunnellen

vindtunnel på voss
Med to tomler opp og et glis bredere enn Hardangerfjorden, svever Hans Christian Amlie en meter over gulvet. Han er daglig leder i VossVind, selskapet som skal drive Norges og Skandinavias første resirkulerende vindtunnel. Resirkulerende vindtunnel Amlie og de andre svever på en bølge av luft som blir dyttet oppover en høy sjakt. Etter å ha passert en eventuell svevende skikkelse på veien, blir luften ført tilbake inn i systemet i stedet for å slippes ut. Dette gjør at en fallskjermhopper her inne vil møte de samme luftmolekylene hvert fjerde sekund. Lufta presses sammen av fire store motorer som bruker 1, 2 MW energi på full effekt. Fordi tunnelen er resirkulerende, spares store mengder energi sammenlignet med konvensjonelle vindtunneler. Dette fordi luften inne i tunnelen ikke trenger å varmes opp like mye. - Dermed bruker tunnelen på Voss bare 1/5 av en liknende tunnel i Tyskland, forteller gründer Thomas Hårklau. Stort marked - Det er helt klart et marked for noe slikt. Voss er et ekstremsportsted, og det er allerede mange som driver med fallskjermhopping her.

Dette er ikke et sponset innlegg, det er rett og slett en ren og kjær anbefaling om å fly i vindtunnel for deg som drømmer om å fly! Det har knapt gått en halv time siden jeg forlot vindtunnelen på Voss og jeg er i ekstase. Dette er det nærmeste jeg har vært drømmen om å fly og jeg kan ikke få anbefalt det nok – Dette var morro! Les også: Hvordan reise jorden rundt (nesten) uten penger I ekstasen ønsker jeg selvsagt at andre skal få oppleve det samme og i mangel på en mer passende blogg å skrive det på, så skriver jeg det rett og slett her. Dette må rett og slett prøves! Jeg skal være ærlig nok til å si at jeg gledet meg bare sånn passe til å fly i vindtunnel. Det så jo morro ut, men ikke så mye mer enn det. Også kostet det jo en hel del for noen få minutter inne i tunnelen. Men etter siste runde endte jeg og samboeren opp med å kjøpe mer flytid på stedet! Det var verdt hver krone og vi vurderer allerede når vi skal dra tilbake neste gang. Hvordan er det å fly i vindtunnel første gang?

Alle vil nok oppleve det litt forskjellig å fly i vindtunnel for første gang, men til felles har de fleste at de kommer ut med et bredt smil om munnen. Slik foregår det hele: Du møter opp en halvtime før du skal fly og får en rask innføring i hva det å fly i vindtunnel innebærer, hva du bør være obs på og hvordan du bør ha kroppen din inne i tunnellen for å ha mest mulig kontroll. Deretter får du utdelt utstyr: Drakt, ørepropper, vindbriller og hjelm. Joggesko bør du ha med deg selv. Alle løse eiendeler låses inn i et skap. Når tiden er inne sluses du inn i et lite venterom bak selve tunnelen med god utsikt inn i vindtunnelen. Så settes den store viften i gang. En etter en bærer det inn i vindtunnelen. Dette skjer sammen med en instruktør som hjelper deg underveis så du skal få mest mulig ut av din opplevelse i vindtunnelen. Det føles litt klønete i starten og de fleste kaver nok litt med å få kontroll på kroppen i den kraftige vinden. Det er en veldig uvant situasjon og bittesmå endringer i kroppsform kan plutselig kan ende med å skyte deg oppover i tunnelen (helt ufarlig, da du stopper på et visst punkt uansett), få deg til å falle ned mot gulvet, eller spinne ukontrollert.

Hybel på voss

overnatting på voss

Norsk Presseforbund, logo. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Pressens Faglige Utvalg (PFU) er et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot mediene i presseetiske spørsmål.

  • Ha det på badet AS, Skøyen, Oslo - 1881.no
  • Hotell på voss
  • Mobbing | Arbeiderpartiet
  • Fly i vindtunnel - Det nærmeste jeg har vært drømmen om å fly. Anbefales!
  • Musikkfest Oslo
  • Voss norge
  • Vindtunnel voss
  • På norsk
vindtunnel voss åpningstider

Etter vi hadde vært gjennom vår flytid, viste instruktørene hva de var god for og det så omtrent ut som det her:

— Unge, gamle handikappede, ja til og med blinde kan fly i vindtunnel, sier Henning Heggbom som er ansvarlig for byggeprosessen. - Aktivitet for absolutt alle Det er i hovedsak ildsjeler fra fallskjermmiljøet på Voss som står bak ideen. Sammen med Innovasjon Noreg, Voss Kommune og store investorer, som milliardærarving Camilla Hagen sitt investeringsselskap Canica, klarte Voss Vind å realisere «luftslottet», som det blir kalt i bygden. Kari Traa er stolt over sambygdingene sine. — Jeg har sett og hørt om flere som har tenkt på og planlagt en lignende tunnel, som ikke er i gang i det hele tatt. Men Voss får det til, vet du, sier hun. Traa sto over flygingen da hun er fem måneder på vei med sitt andre barn. — Vår største utfordring er å få ut til befolkningen at dette er for alle - absolutt alle, ikke bare ekstremsportutøvere og atleter, sier Heggbom. KICK: Vindtunnelen er 17 meter høy og kan gi en vindmotstand på 300 km/t. Foto: PRIVAT Publisert Publisert: 28. april 2012 22:58 Oppdatert: 28. april 2012 23:23

Lørdag samlet fiffen seg på Voss for å åpne Nordens største vindtunnel. - En aktivitet for absolutt alle, sier entusiast. Publisert Publisert 28. april 2012 Denne artikkelen er over åtte år gammel Etter syv år med planlegging kunne Voss Vind endelig klippe snoren og åpne den nye vindtunnelen. Politikere, kjendiser og entusiaster var lørdag samlet i tunnelen for å feire åpningen. BESØKTE «LUFTSLOTTET»: Kari Traa, Jan Fredrik Karlsen og Kari Traa var blant kjendisene som fikk med seg åpningen av vindtunnelen lørdag. 300 kilometer i timen Idol-dommer Jan Fredrik Karlsen fikk en flyvende start på festen. — Opplevelsen av å fly i Voss Vind sin tunnel for første gang, kan måle seg med første gangen jeg høre Kurt Nilsen synge på audition til Idol i 2003, sier Karlsen. Vindtunnelen er 17 meter høy og kan gi en vindmotstand på 300 kilometer i timen. En er inne i selve tunnelen i tre minutter av gangen. De beste flygerne flyr alene og helt opp i taket. Nybegynnere flyr opp til fem meter med hjelp fra en instruktør.

Men etterhvert vil du kunne kjenne at du mestrer det, om bare litt og om bare noen sekunder. Men det er nok til at det føles helt fantastisk! Det er rett og slett det nærmeste jeg har vært drømmen om å fly! Det var alt annet enn grasiøst, men følelsen av å kunne manøvrere seg fritt rundt i luften må bare oppleves. Det endte opp med at alle i gruppen kjøpte ny flytid på stedet! Her kan du fly i vindtunnel Å fly i vindtunnel kan anbefales for absolutt alle (Bortsett fra gravide og hvis du har hatt skulder ut av ledd). På Voss har de hatt en helt opp til 95 år! Det finnes så vidt jeg vet to steder i Norge du kan få oppleve å fly i vindtunnel. En på Voss (Hordaland) som du ser i videoene over og under her og en i Oslo. Så hvis du er i nærheten av disse stedene, så dra med deg noen og opplev å fly i vindtunnel! – Voss – – Oslo – De som virkelig kan å fly i vindtunnel I videoen under fra Voss vindtunnel ser du noen av de som virkelig har teken på å fly i vindtunnel. Det ser rett og slett helt fantastisk ut.

Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024