Mensen Varer Lenger Enn Vanlig

For noen blir de veldig kraftige og langvarige, og jeg har hatt pasienter som har vært lagt inn på grunn av kraftige blødninger, forteller hun. Disse blødningene er altså likevel ikke farlige, men plages du av kraftige blødninger er det lurt med en tur til legen for å sjekke hva det er, eller få behandling om du plages veldig. Behandling mot blødningene er gjerne p-piller, som vil gjøre at du får mensen under kontroll. LES OGSÅ: - Glemmer du to eller flere piller anbefales det å bruke kondom i tillegg til å ta pillene BYTTE PILLE? Blør du utenom mensen, og går på p-piller kan det være du bør bytte piller. Foto: Scanpix Vis mer Kan være tegn på at du har feil p-piller Det er imidlertid ikke bare i tenårene eller mot overgangsalderen at helt ufarlige uregelmessige blødninger kan forekomme. Helt naturlige hormonforandringer kan gjøre at mensen ikke kommer når du forventer i en periode uten at det er noe å bekymre seg over. Går du på p-piller med en pillefri uke, får du også jevnlige blødninger, selv om dette ikke egentlig er mensenblødninger, fordi du da ikke får eggløsning.

  1. Group
  2. Energy

Group

mensen varer lenger enn vanlig van

Hva er unormale blødninger? Det er meget forskjellig hva kvinner opplever som unormalt med hensyn til menstruasjonsblødning. Ved gjennomblødning og ved mistanke om blodmangel bør kvinnen oppsøke fastlegen. Diagnosen kan stilles basert på sykehistorien, med beskrivelse av blødningene. Blodprøve kan avsløre anemi eller jernmangel og eventuelt koagulasjonsforstyrrelser. En gynekologisk undersøkelse vil kunne gi mistanke om muskelknuter på livmoren. Ultralyd vil kunne avsløre muskelknuter, polypper og eventuelt adenomyose i livmoren. Behandlingen avhenger av hva som er årsak til de rikelige blødninger, kvinnens alder, og eventuelt barneønske eller behov for prevensjon. Ikke hormonell behandling Legemidlet Cyklokapron kan redusere blødningene. Legemidler av typen NSAID kan redusere blødningsmengden og samtidig være behandling for menstruasjonssmerter. Hormonbehandling Hormonspiral vil hos 80 prosent redusere blødningene, og 20-25 prosent mister menstruasjonen. Kombinert p-pille (med både østrogen og gestagen) kan redusere blødningene med opp til 50 prosent, og tatt uten pause vil man kunne unngå blødning.

mensen varer lenger enn vanlig de

Energy

  1. Mensen varer lenger enn vanlig la
  2. Søk telefonnummer norge 20
  3. Blu ray spiller vs
  4. Stygge lille trine spotify
  5. Pisket krem oppskrift
  6. Mensen varer lenger enn vanlig die
  7. Fattigdomsgrense norge ssb radio
  8. Hva kan man gjøre i new york
  9. Fôre hunden med råfôr - Zookjeden Buddy AS
  10. Mensen varer lenger enn vanlig kong

- Hvis det skjer endringer i mønsteret. Og hvis det er store smerter, noe som bør undersøkes. Ikke aksepter forklaringer om at "det går over når du har født". Mer informasjon om menoragi Norsk Helseinformatikk har utfyllende informasjon om kraftige menstruasjonblødninger. Tilstanden forårsakes hyppigst av ubalanse i hormonene (dysfunksjonelle livmorblødninger) hos unge jenter rundt puberteten og hos kvinner i årene før og i overgangsalderen. For kvinner i 35-40-årene er muskelknuter eller myomer den hyppigste årsaken til menoragi. Bruk av vanlig kopperspiral medfører økt blødningsmengde, særlig i forbindelse med de første menstruasjonene etter innsettingen. Hormonspiral gir derimot reduserte blødningsmengder. LES OGSÅ: 9 symptomer på brystkreft du oppdager selv Slik finner du din biologiske alder 8 tegn på at du har et helseproblem Unge vil operere kjønnsleppene Saken ble opprinnelig publisert på Les her. Lyst til å diskutere? Lik Dagbladet på Facebook Reise

mensen varer lenger enn vanlig 18

Har blødd normalt siden 18/ og idag er Har allerede blitt behandlet for Klamydia i desember, så legen sjekket meg for sikkerhetsskyld, men jeg hadde ikke dette heller. Jeg er heller ikke gravid. Bør jeg være bekymret??? (Har brukt p-pillene SYNFASE i 4 år, sluttet med dem i desember, menstruasjonen min har vært normal til tross for at jeg avsluttet pillene) Mvh redd 20åring.

  1. Strikke enkel genser barn doors
  2. Sy sammen under armene bed
  3. I hvert fall på nynorsk online
  4. Hvor høy kan crp bli lyrics
  5. Søppeltømmer lønn
  6. Håndball vm 2017 tv news
  7. Loss of licence beløp free
  8. Svein tore moe pictures
  9. Psykiske lidelser liste
  10. Reiser til kapp verde restaurant
  11. Hvor er mandler fra
  12. Normer og regler lyrics
  13. Elkjøp ukens tilbud
  14. Norge på 1800 tallet
  15. Dex carrington norsk id
  16. Ida kjendis farmen
  17. Xxl no åpningstider
Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024