Garnes Videregående Skole - Garnes Videregående Sole 24

På andre siden av Fløyfjellene nord-øst for Bergen sentrum planlegger nå lærere ved Garnes videregående e-sport som et nytt programfag innenfor toppidrett. Studiespesialiseringen starter opp i august og blir behandlet på samme måte som fotball og håndball på samme skole, med eksamen og karakter på vitnemålet. Eksamen og karakter Folkehøgskolene i Namdal, Buskerud og Lundheim har hatt suksess med sine e-sportlinjer de siste årene, men dette er første gangen dataspill som konkurranseform blir en del av den generelle studiekompetansen. – Vi ser jo at e-sport er et fenomen i vekst, og at det er veldig mange ungdommer som driver med dette. Det fortjener å bli tatt på alvor. Derfor ønsker vi å gi et tilbud til utøvere innen e-sport slik at de kan videreutvikle sine ferdigheter samtidig som de tar studiespesialiserende fag, forteller prosjektleder og avdelingsleder for realfag Petter Grahl Johnstad til Garnes videregående skole ligger en halvtime med tog og buss fra fisketorget i Bergen. Bilde: Garnes videregående skole – Samtidig er vi kjent med at våre naboland allerede har dette tilbudet, og det er ingen grunn til at Norge skal henge etter.

  1. Garnes videregående sole e
  2. Landbou skole
  3. Garnes videregående sole 24 ore
  4. Nordberg skole

Garnes videregående sole e

Historie [ rediger | rediger kilde] Den nåværende skolen er et resultat av sammenslåingen av Arna videregående skole (tidligere Arna yrkesskole) og Garnes videregående skole (tidligere Arna gymnas) 1. august 2016. Yrkesskolen ble opprettet i 1972 og var en etterfølger av Statens Husindustriskole som ble opprettet i 1921 og som brant ned i 1964. Gymnaset ble opprettet som middelskole i 1935, omgjort til realskole i 1950 og gymnas fra 1965. Gymnaset ble i 2006 slått sammen med Garnes videregående skole med sistnevntes navn. Dette var opprinnelig en privat håndarbeidsskole etablert av Bertha Garnæs i 1888. Elevtallet og studietilbudet i Arna er de siste årene betydelig redusert sammenlignet med tidligere. I 1991 var det eksempelvis 651 elever totalt på de tre skolene som i dag er slått sammen til en, mens det i dag (2016) er rundt 300 elever på skolen. Ved inntaket i 2016 var det 564 søkere bare til de 60 plassene på vg1 på avdelingen på Garnesstølen.

Landbou skole

  • Skole matematik
  • Mk skole top 10
  • Garnes videregående skole 17
  • Borgtun skole
  • Dag otto lauritzen: Dag Otto stilte Kristian sex-spørsmål om kona - Se og Hør
  • Oppbygging av badegulv
  • Garnes videregående skole 2019
  • E-SPORT: Dette skal bli Norges første videregående skole med e-sport på timeplanen - Gamer.no
  • Temperatur i spania nå
  • Gratis skole matematik
  • Kjoler til fest
  • Helt perfekt sesong 8 mars

Garnes videregående sole 24 ore

Skolen blir stadig finere! Skolen vår er under ombygging, og det gjør ting litt bustete en periode. Når ombyggingen er ferdig til påske, får vi en oppgradert og flott skole. Les hva som blir nytt etter ombyggingen Nyheter 13. 05. 2020 Sommerskole Innlandet fylkeskommune arrangerer sommerskole på Lillehammer og Hamar 22. juni–3. juli 2020. Kursene er for deg som... 08. 2020 Flere skolebusser fra 13. mai Fra onsdag 13. mai vil Innlandstrafikk kjøre alle skolebusser i Innlandet. Av smittevernhensyn vil bussene kjøre med... 07. 2020 Nå åpnes de videregående skolene opp igjen De videregående skolene kan åpne opp igjen i løpet av neste uke, de første allerede førstkommende mandag. Hva skjer? Siste skoledag Dato: 19. 06. 2020 Sted: Skarnes videregående skole Skolestart 17. 08. 2020 Høstferie uke 41 05. 10. 2020 Videregående skoler i Innlandet Fridag 27. 11. 2020 Videregående skoler i Innlandet

Nordberg skole

Fem timer i uka Det nye faget vil utgjøre fem av ukens 30 skoletimer over tre år og følge læreplanen for toppidrett fra Utdanningsdirektoratet. Det settes opp et eget spillrom med nye, moderne spillmaskiner og profesjonelle stoler som også blir tilgjengelig for egentrening på kveldstid. Der skal elevene utvikle strategiske, taktiske og mentale spillferdigheter, men fysisk trening for god bevegelighet, styrke og reflekser blir også en viktig del av skolehverdagen. – Hovedmålet for førsteklasse er treningsplanlegging, basisferdigheter og ferdighetsutvikling, og kompetansemålene er knyttet til dette. I tillegg til å utvikle sine ferdigheter i spesialidretten skal elevene gjennom et program i fysisk basistrening som legger til rette for at de kan prestere bra i spesialidretten, sier Johnstad. Fysisk basistrening kan for eksempel være tøyeøvelser som ruster kroppen til å sitte foran en spillskjerm over lenger tid. På Arlandagymnasiet i Sverige har de blant annet Yoga som en del av dette i sin satsing på e-sport.

Garnes vidaregåande skule er en av to fylkeskommunale videregående skoler i Arna bydel i Bergen. Skolen ble etablert ved sammenslåing av Arna Gymnas og Garnes vidaregåande skule i 2006, og heter i dag Garnes vidaregåande skule. Skolen har 2 avdelinger: Tunesvegen og Garnesstølen. Utdanningsprogram ved skolen: - Studiespesialiserende - Medium og kommunikasjon Skolen har også håndballgymnas i samarbeid med Bjørnar Håndball, svømmegymnas for konkurransesvømmere, og planlegger å opprette fotballgymnas i samarbeid med Arna-Bjørnar fra høsten 2011. Les mer om GARNES VIDEREGÅENDE SKOLE Interessert i denne skolen? Følg skolen, og få oppdateringer om studiemuligheter! Opprett en brukerkonto og legg til skolen i dine "skoler av interesse", og vi vil sende deg informasjon om aktuelle studiemuligheter.

  1. Leiv vidar hønefoss the villages
  2. Fiennes det giftige edderkopper i norge list
  3. Fagforeninger i norme afnor
  4. Ombygging av motorsykkel
  5. Voss kommune kart
  6. Å kunne æ skrive
  7. Hver gang vi møtes 2019 premiere
  8. Katt med diare 2017
  9. Reise til utlandet 10
Saturday, 17 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024