Åse Kleveland Høyde

Intet er nytt under solen

  1. Åse kleveland: Mer forelsket enn noen gang - Se og Hør
  2. Åse Kleveland – Norsk biografisk leksikon

Åse kleveland: Mer forelsket enn noen gang - Se og Hør

Jeg opplever lykken som mange små, intense drypp, når sansene er vidåpne og tiden står stille. Fra jeg var liten har jeg vært facinert av naturen, har elsket å løpe i skogen, padle kajakk og fiske. Musikken har gitt meg noen av de mest magiske lykkekick. Og ikke minst øyeblikkene knyttet til kjærlighet, fra han som står meg nærmest. – Og likevel, for meg er det viktigste å ha gleden som klangbunn i livet, tilfredsstillelsen av å gjøre en god jobb, eller bidra med noe som er viktig for andre. – Også kommer de gylne øyeblikkene innimellom. Jeg kan få dem når jeg sitter ved et tjern i Nordmarka og lener meg inntil en furu. Da kan jeg få det for meg at for femti år siden satt det en annen kvinne og lente seg inntil det samme treet. Jeg elsker sanselige opplevelser, som å kjenne høstduften i skogen, og huske hvordan det var å være et barn som løpte rundt og lekte. Slike opplevelser går rett inn i det sentrale nervesystemet. Publisert: 14. 01. 17 kl. 09:29 Oppdatert: 14. 10:40 Kommersielt samarbeid: Rabattkoder Euroflorist rabattkode Stormberg rabattkoder rabattkode Ellos tilbudskode Eurodel rabattkode

lillehammer kommune ansatte

HYLLES: I kveld er det Åse Klevelands dag i TV2 programmet «Hver gang vi møtes». Foto: TV2 Åse Kleveland (67) er åpen om barnløsheten og om hvordan den alvolige kreftdiagnosen har forandret livet hennes. I kveld er det hennes tur til å bli hyllet i «Hver gang vi møtes». Oppdatert 14. januar 2017 Artikkelen er over tre år gammel Hun har vunnet Melodi Grand Prix, vært kulturminister, direktør for Svenska filminstitutet og direktør for Rikskonsertene. I kveld er det Åse Klevelands (67) tur til å bli hyllet av artistkollegene Ida Maria (32), Eldar Vågan (55), Hanne Sørvaag, (36), Esben «Dansken» Selvig (37), Margaret Berger (29) og Benny Borg (70) i TV2s «Hver gang vi møtes». Mellom de musikalske hyllestene og aktivitetene gir 67-åringen et sjeldent innblikk i livets oppturer og nedturer. – Bølgedaler har vi alle. Sett i ettertid føler ikke jeg at jeg har hatt så mange bølgedaler. Det om man er fornøyd eller ei, har å gjøre med hvilke forventninger man har til livet. Jeg har aldri gått rundt med forventningen om å være kronisk lykkelig, sier hun i programmet.

Åse Kleveland – Norsk biografisk leksikon

maur på kjøkkenet
  1. Eiendom sverige til salgs
  2. Av optometric
  3. Parkman i sverige ab
  4. Til leie
  5. Golden1.om
  6. Åse Kleveland – Norsk biografisk leksikon
  7. Norsk Gjenvinning: Papir, papp og kartong
  8. NRK TV – Parterapi – 1. Forholdet (Sesong 3)

Seks år satt hun i regjeringen og gjorde seg kanskje mest bemerket i arbeidet for arkitektur og design i våre omgivelser, men hun var også en dyktig statsråd for mange andre innen kulturlivet. Hun fikk i gang samarbeid med nærlingslivet, og hun arbeidet for kulturtilbud for barn og ungdom og ivret for en nasjonal plan for billedkunst og kunsthåndverk. For å få fart på arbeidet med arkitektur og design ansatte hun sivilarkitekt Peter Butenschøn som spesialrådgiver. De stiftet Norsk Form, et senter for arkitektur og design som har satt solide spor i Norge. Hun gav arkitekt Sverre Fehn æresoppdraget med å tegne Ivar Aasen-tunet mellom Ørsta og Volda. Det viste hennes våkenhet; Fehn var verdensberømt, men lite brukt i Norge. En ny norsk opera var en av Klevelands hjertesaker. Dessverre gikk hun av før saken var ferdigbehandlet. I løpet av tre måneder 1990–91 fikk Åse Kleveland tre kulturelle ærespriser. Hun mottok Norske Arkitekters Landsforbunds hederspris noen dager før Thorbjørn Jagland vraket henne som kulturminister i sin nye regjering 1996.

forkynnelse av dom

HOVEDPERSON: Åse Kleveland (67) sammen med artistkollegene i «Hver gang vi møtes». F. v. Eldar Vaagan, Ida Maria, Hanne Sørvaag, Esben «Dansken» Selvig, Margaret Berger og Benny Borg. Foto: TV2 – For meg har lykke vært de øyeblikkene hvor alt stemmer. Synes jeg stort sett har hatt det veldig bra. Men jeg synes nok jeg har jobbet veldig hardt for det, og dermed har det også kostet noe, sier hun. Barnløs En av kostandene ved et langt liv i rampelyset som artist, minister og i profilerte stillinger i kulturlivet var at da brikkene i Klevelands liv hadde falt på plass, og hun ønsket å bli mor, hadde det blitt for sent. – Jeg har ikke barn. Jeg ventet lenge fordi jeg syntes ikke at jeg hadde tid. Det var så mange ting jeg skulle gjøre og da jeg endelig fikk tid og fant den riktige mannen, så var det litt for sent. Men ingen får alt og jeg opplever i mitt regnskap at så er summen så enormt overveldende på pluss siden likevel, sier hun i TV2-programmet. – Jeg kan bare konstatere at slik er det.

Tuesday, 3 January 2023

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024