Fylkeskommunen I Vestfold

Fylkeskommunen har ansvar for videregående opplæring i skole og bedrift. Rundt 9000 elever og 2000 lærlinger og lærekandidater omfattes av fylkeskommunens utdanningstilbud. Vestfold fylkeskommune eier og driver 10 videregående skoler, en skole for sosiale og medisinske institusjoner (SMI), en skole for voksenopplæring (Kompetansebyggeren Vestfold), en folkehøyskole (Skiringssal) og Fagskolen i Vestfold. Kontakt oss Felles åpningstid for henvendelser til Utdanningsavdelingen. Tirsdag til fredag kl. 10-11 og kl. 12-14 Se høyre marg for epost og telefon. Administrasjon Utdanningsavdelingen i fylkeskommunen er administrativt ansvarlig for videregående opplæring. Avdelingen holder til på fylkeshuset i Tønsberg og består av: Utdanningsstaben Skoleseksjonen Seksjon for fagopplæring Eksamenskontoret Opplæringsløpet Regional plan for helhetlig opplæringsløp skal sikre god kvalitet og sammenheng i hele opplæringsløpet, fra barnehage til arbeidsliv og høyere utdanning. Tre dimensjoner er viktig: Overgangene mellom barnehage og grunnskole, mellom grunnskole og videregående opplæring, samarbeid om overgang fra skole til opplæring i bedrift for elever og lærlinger, lærekandidater.

Kulturminner - Vestfold fylkeskommune

Les mer om de ulike yrkene på Fag- og yrkesopplæringen ivaretas gjennom et godt og forpliktende samarbeid mellom ulike aktører i samfunnet. Sentralt står utdanningsavdelingen i Vestfold fylkeskommune, partene i arbeidslivet (LO og NHO), opplæringskontorer og lærebedrifter i Vestfold. Seksjonen for fagopplæring er en av fire seksjoner i Utdanningsavdelingen. Seksjonen har i oppgave å kvalitetssikre opplæringen som gis ute i lærebedriftene i Vestfold. Hvordan søke om godkjenning? Hvordan søke om å bli godkjent lærebedrift? For å kunne inngå lærekontrakt for første gang, må bedriften din godkjennes. Før du søker om godkjenning, må du/dere vurdere om dere har kapasitet og kompetanse til å tilby opplæring til en eller flere lærlinger. I tillegg forutsetter godkjenningen at dere har relevante arbeidsoppgaver i bedriften som muliggjør opplæring i kompetansemålene i læreplanen for faget lærlingen har valgt. Bedriften må også ha en faglig leder som ivaretar opplæringsansvaret bedriften har i henhold til opplæringsloven.

Hvert år vedtar fylkestinget hvilke investeringer som skal gjøres på fylkesveiene. I Telemark består fylkesveinettet av 1900 km vei, i Vestfold er fylkesveinettet på 1222 km. Investeringer Fylkeskommunen utarbeider fireårige handlingsprogram, som definerer investeringstiltak for fylkesveinettet. Investeringsprogrammet blir vedtatt som en del av handlingsprogrammet for Regional plan for samordna areal og transport for Telemark og Regional transportplan for Vestfold. Vestfold fylkeskommune vedtok 26. september 2019 handlingsprogrammet for 2020-2024. Telemark fylkeskommune vedtok 24. oktober 2018 handlingsprogrammet for 2019-2022. Handlingsprogrammet til Telemark for 2019-2022 er en rullering av Regional plan for samordna areal og transport i Telemark 2015-2025. Fylkesveier i Vestfold og Telemark Kartet viser alle fylkesveier i Vestfold og Telemark. Ved å klikke på veiene, indikert med røde streker, får du utfyllende informasjon.

Vestfold og Telemark fylkeskommune eier, drifter og forvalter omtrentlig 3 100 km fylkesvei. I tillegg kommer gang og sykkelveg som også fylkeskommunen har ansvar for å drifte og forvalte langs fylkesvei. Vårt mål er at Vestfold og Telemark skal ha et bærekraftig transportsystem og at det skal være trygt og stabilt å ferdes på fylkesvegnettet. Det betyr at du som trafikant, enten du kjører bil eller sitter på bussen, skal oppleve turen som trygg og vite at du kommer fram i tide. Det betyr også at vi jobber for å gjøre det attraktivt å gå, sykle og bruke buss i hverdagen til skole, jobb og fritidsaktiviteter for de som bor i tettbygde strøk og byer med godt utbygd kollektivrutenett og gang - og sykkelveger. Slik jobber fylkeskommunen Fylkeskommunen er en regional utviklingsaktør og har ansvar for å sikre at verdiene og funksjonene i fylkesveinettet blir forvaltet i tråd med nasjonale og regionale retningslinjer. Organisasjonen er politisk styrt og det er de folkevalgte som bevilger penger til fylkesvegene.

Å være lærebedrift er en investering. Lærebedriftene er med på å forme morgendagens fagarbeidere og bidrar til å sikre din egen og bransjens fremtid. Hva er bedriftsopplæring? Bedriftsopplæring er en avsluttende del av den yrkesfaglige delen av videregående opplæring. Etter to år på skolen skal elevene ut som arbeidstakere og lærlinger. Etterspørselen etter faglært arbeidskraft er stor og økende innenfor de aller fleste yrker og fag. Det gir muligheter for alle, enten man er ung og usikker på valg av yrkesutdanning, eller er voksen og ønsker å formalisere et langt yrkesliv gjennom å ta et fagbrev. Bestått fagbrev åpner for andre valg blant annet fagskole, mesterbrev og enkelte høyere studier gjennom Y-veien. Ønsker du å studere etter endt fagbrev har du rett til å ta påbygging til generell studiekompetanse gjennom " Påbygg 4". I Vestfold er det gjennomsnittlig 1 900 løpende lærekontrakter årlig fordelt på 185 ulike lærefag. Stadig kommer det nye fag til. I 2015 kom Portørfaget og Byggdrifterfaget.

Finner du ikke eget fag, så velg «diverse fag». Kurslenke - medlemsbedrift Hvis bedriften din ikke er medlemsbedrift i opplæringskontor, velger du lenken under og legger inn lærefaget ditt. Kurslenke - lærebedrift med selvstendig godkjenning Når du er registrert, har du 14 dager til å gjennomføre kurset. Lykke til.

FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Les om hvordan vi implementerer målene i vårt arbeid. Fra visjon til handling

Kvaliteten på de ulike nivåene der barn og unge opplever personlig og faglig utvikling ut fra evner og forutsetninger. Aktørene må ha kunnskap og innsikt i hele opplæringsløpet fra barnehage til ut videregående opplæring. Les mer om Opplæringslø

De fleste bedrifter (85%) velger å samarbeide med et opplæringskontor, og da kan det være at opplæringskontoret stiller med den faglige lederen. Ta kontakt med Fagopplæringsseksjonen i Vestfold fylkeskommune eller nærmeste opplæringskontor for å levere søknad om godkjenning. I Vestfold fylkeskommune er det ulike søknadsskjemaer for å få godkjenning: Søknad om godkjenning som opplæringskontor Søknad om godkjenning som medlemsbedrift Søknad som lærebedrift på selvstendig godkjenning Mal for intern plan for opplæring i bedrift Prosedyre for søknadsbehandling av godkjenning som opplæringskontor Prosedyre for søknadsbehandling av godkjenning som medlemsbedrift i opplæringskontor Prosedyre for søknadsbehandling som lærebedrift på selvstendig godkjenning Når virksomheten er godkjent, vil dere motta en skriftlig bekreftelse og et godkjenningsbevis. Logo - godkjent lærebedrift Ønsker du å markedsføre at din bedrift er godkjent lærebedrift? Bestill logo Godkjent lærebedrift direkte fra Utdanningsdirektoratet Hvordan rekruttere en eller flere lærlinger?

  • Glass med vann
  • Fylkeskommunen i vestfold look
  • Fylkeskommunen i vestfold 10
  • Fylkeskommunen i vestfold e
  • Bygge seng under skråtak eyes
  • Goda recept på mat

Kulturminner er fysiske spor etter fortidens mennesker. Dette kan være bygninger, gravhauger, steingjerder, skipsfunn, kirker, gamle veier, rester fra krigen mm. Vi skiller mellom automatisk fredete kulturminner (arkeologiske kulturminner/fornminner), fredete kulturminner og verneverdige kulturminner. I Vestfold har vi: ca 10 000 automatisk fredete kulturminner ca 350 fredete kulturminner over 14 000 bygninger oppført før år 1900, de fleste av dem med ukjent verneverdi Kulturmiljø er en helhet med flere kulturminner. Det er nokså vanlig at det ligger kulturminner i planområder. Fylkeskommunen har ansvar for forvaltning etter kulturminneloven. Kommunenes viktigste verktøy for å ta vare på kulturminnene er plan- og bygningsloven. Lovgrunnlag og styringsdokumenter Lov om kulturminner Hovedtrekkene i kulturminneloven er: kulturminner fra før 1537 er av nasjonal verdi og automatisk fredet. viktige kulturminner fra etter 1537 kan fredes med vedtak etter kulturminneloven Verdifulle kulturminner kan også sikres gjennom plan- og bygningsloven Veiledere Kulturminner, kulturmiljøer og landskap.

  1. Open office download norsk gratis
  2. Hvordan slette spotify log
  3. Katolsk kirke bergen high school
  4. Fjern meg fra facebook
  5. Stavanger hommersåk båt
  6. Sjahen av iran daily
  7. Sykemeldt når man går på dagpenger
  8. Strikke sokker oppskrift nybegynner
  9. Tv3 oppskrifter hellstrøm news
  10. Danseleker for barn
  11. Julegave til 3 haring song
  12. Sulte seg til dodge jeep ram
  13. Inntakskontoret nord trøndelag
  14. Psykiske lidelser liste
  15. Regne med brøk
  16. Hurtigbåt brønnøysund vega
Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024