Kronisk Bihulebetennelse Hodepine – Kronisk Bihulebetennelse (Kronisk Rhinosinusitt)

Hei. Datter, ble 12 i høst, har slitt med hodepine i lengre tid. Startet i februar/mars 17 med veldig forkjølelse og tetthet som ikke gikk helt over. Henvist til øre, nese, hals lege og tok ct og deretter MR i juni. Denne viste at alt som var av bihuler var tett. Kortisonkur fulgte, samt nesespray gjennom sommeren. Plagene kom ved fysisk aktivitet og trening, spesielt løping; både på skole, fotball og ved aktivitet og lyd på skole, slik at det har vært slitsomt for henne og hatt sosiale begrensninger i lang tid. Nytt forsøk i august pga manglende bedring. Kortison (Prednisolon, 20 mg) og antibiotika (Azitromax, 500mg, 3 dager) parallellt. Muligens noe bedring, men fortsatt hodevondt - mer eller mindre kontinuerlig. Hun kan våkne med det eller det kommer som nevnt raskt ved løping, samt tilfeller av svimmelhet i høst. Dette er slitsomt for henne. Tok nye blodprøver hos fastlegen, som svarene kom i går. Alt normalt er beskjeden, det var beskjed også i mars ved prøver da. Denne gangen fikk jeg de tilsendt, med påskrift "alt normalt".

  1. Tekst
  2. Kronisk bihulebetennelse (kronisk rhinosinusitt)
  3. Lommelegen - Kronisk hodepine av bihulebetennelse?
  4. Fortnite
  5. Bihulebetennelse

Tekst

kronisk bihulebetennelse hodepine live

Kronisk bihulebetennelse (kronisk rhinosinusitt)

Viktig informasjon TIDLIGERE SVARTJENESTE Denne tjenesten er ikke lenger aktiv. Du vil ikke få svar på dine spørsmål her. Vennligst gå til en av våre andre forumkategorier. En oversikt over disse får du her. Her kan du lese spørsmål om forkjølelse som har vært besvart av professor i øre-nese-halssykdommer Sverre K. Steinsvåg. Alle svar fra Helsenetts fagpersoner er merket med grønt. Om svarene Svar fra Helsenetts fagpersoner er kun innspill til spørsmålene som blir presentert. For en sikker vurdering, må du oppsøke lege eller en annen helsearbeider. Ved behov for akutt medisinsk hjelp ring 113! Et åpent forum Spør oss er et åpent forum. Det betyr at andre brukere som har erfaring med eller synspunkter på det aktuelle helseproblemet kan bidra med sine tanker. Innholdet i disse innleggene er kun uttrykk for den enkeltes mening og ikke nødvendigvis råd eller holdninger som sier seg enig i.

Lommelegen - Kronisk hodepine av bihulebetennelse?

kronisk bihulebetennelse hodepine

Fortnite

kronisk stress

Bihulebetennelse

Ser at S-ferretin på 15 og tenker det er da lavt, selv om det er innenfor en referanse på 10-200? B-hemoglobin 12, 5 (10, 3-14, 4) B-Erytrocytter 4, 5 (3, 8-5, 0) B-Leukocytter 4, 7 (4, 5-12, 5) B-Trombocytter 311 (204) S-Fritt T4 11, 8 (10-23) S-Triglyserider 0, 5 (0, 51-2, 36) Ellers så er det "godt innafor" på det som er tatt. Det er ikke noe s-jern, transferretin osv på lista. D-vit ble ikke tatt selv om det var sagt så. B-12 på 571. Hun har brukt paraset innimellom (noe, men ikke daglig). Vet at bihuler kan være langdrygt osv, men kan det påvirke å ligge så lavt på jern også, slik at medisiner kan ha hjulpet likevel? Eller at selv om det ligger innenfor normalen så kan det være så små jernlagre at det bør gjøres noe? Jeg vet ikke og har ikke ønske om å selvdiagnostisere eller ta noe som kan bli feil, men trenger noen svar - blir ikke klokere av "normale svar" når vi er så "på kanten". Har du noe gode råd, kan det være en sammenheng? fra mamma

Kronisk bihulebetennelse (kronisk rhinosinusitt) Rhinologi (Rhinologisk utvalg/utvalg for kvalitetssikring, oppdatert 2015) Tilstanden skyldes en langvarig infeksjon eller inflammasjon i nese-bihuleslimhinnene. Dette gir en slimhinnehevelse, og dermed blokkeres åpningene mellom nesen og bihulene. Den reduserte/opphevde kommunikasjonen mellom nese og bihuler er årsaken til de karakteristiske symptomene. Deles i kronisk rhinosinusitt med og uten polypper. Nordiske studier viser en prevalens på 8%. Årsak til kronisk rhinosinusitt og polyposis nasi er enda ikke fullstendig kartlagt. Anatomiske forhold i osteomeatal kompleks kan vare en faktor. Det ser ut til å være en betydelig heterogen sykdomsgruppe. Diagnose: Anamnese. Tilstanden karakteriseres av symptomer i mer enn 12 uker der enten nesetetthet og/eller neserenning framover eller bakover skal være tilstede. Smerter/pressende ubehag i hode/midtansikt og reduksjon/tap av luktesans kan opptre. ØNH-undersøkelse inkludert endoskopi. CT er i utgangspunktet ikke indisert for å stille diagnosen kroniske bihulebetennelser.

  1. TV-aksjonen 2013 dro inn 230 mill – TV-aksjonens arkiv
  2. Kronisk bihulebetennelse hodepine
  3. Bakelyst - For oss som liker å bake
  4. Kronisk depression
  5. Matboks med flere rom barn owl
  6. Lotto trekning lørdag kl 5
  7. Oslo farge jotun
  8. Nrk p1 programoversikt
  9. Thor hushovd susanne hushovd
  10. Tips og råd: Lag julekortene selv! - DinSide
  11. Glasskår - Jakten på kjærligheten | 14. februar 2016 | Vetle Leksbø by Bjølsen misjonskirke | Mixcloud

CT bør imidlertid utføres dersom en vurderer eller planlegger kirurgisk behandling, eller ved, residiverende epistaxis hos voksne uten sikkert fokus, ulcerasjoner eller svulster, ensidige symptomer, endringer i luktesans, periorbitalt ødem, dobbeltsyn, smerter ved øyebevegelse, tåkesyn, uttalt ensidig eller tosidig pannehodepine, Behandling: Hensikten er å eliminere årsaken til slimhinnehevelsen, gjenopprette kommunikasjon mellom nese og bihuler og gjenopprette normal slimhinnefunksjon. Ukomplisert sinusitt uten livskvalitetsreduserende allmennsymptomer:

Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024