Marsvin Som Kjæledyr, Til Deg Som Vurderer Marsvin Som Et Nytt Familiemedlem

Formålet med loven er å fremme god dyrevelferd og respekt for dyr. Enhver som har grunn til å tro at dyr blir utsatt for mishandling eller alvorlig svikt vedrørende miljø, tilsyn og stell, skal snarest mulig varsle Mattilsynet eller politiet. (Fra Lov om dyrevelferd, § 5. ) Du kan varsle Mattilsynet om dyr som lider via deres nettsider eller på telefon 22 40 00 00. Opplysningene på må ikke brukes i stedet for kontakt med, undersøkelse hos eller behandling av veterinær eller annet kvalifisert personell.

  1. Sumit som
  2. Cynthia som
  3. Som mandal
  4. Gpi-som
  5. Som pluijmers

Marsvin er en ganger og den kom fra Sør-Amerika til Europa på 1500-tallet. Sannsynligvis har denne lille skapningen blitt hatt som kjæledyr i mer enn 3 000 år. Marsvinet er en planteeter, noe som vil si at den kun lever av grønnsaker, frukt og bær. Den vil ikke ta til seg næring fra hverken kjøtt eller melkeprodukter. Selve ordet marsvin stammer ikke fra grisen selv, men heller de klynkende, griselignende lydene de lager kan assosieres med en gris. Ordet marsvin stammer fra det tyske ordet Meerschweinchen som betyr «små hav gris». Dette ordet kommer fra den gangen da seilere brukte marsvin som ferskt kjøtt ombord på båten. Hvor lenge lever egentlig et marsvin? Før du skaffer deg selv eller barnet ditt et marsvin, bør du tenke på hvor lenge den kommer til å leve. Et marsvin kan leve fra 4-8 år i fangenskap. Ville marsvin har kortere levetid og dermed kan de formere seg ekstremt fort. Marsvinet trenger ikke være eldre enn 3 uker før det blir fruktbart og løpetiden skjer umiddelbart etter et kull er født.

  • Temple som
  • Ou som
  • Som s

Oppholdssted Når du holder flere marsvin sammen må oppholdsstedet være stort nok og innredet slik at det er nok gjemmesteder, spiseplasser, leker osv. til alle. Marsvinene må også ha plass nok til trekke å seg unna hverandre når de har behov for det. For lite plass kan føre til at marsvinene blir stresset, og at de med lavest rang blir mobbet. Et alternativ kan være å innrede et eget rom i huset med en trygg innhegning til marsvinene. Du kan lage en innhegning ved å skjerme et eget hjørne med brede planker eller netting. På gulvet kan du for eksempel bruke vinylbelegg som er lett å holde rent. Hvis du velger å investere i et ferdig bur, anbefales det å velge et størst mulig bur. Marsvin bør plasseres på et trekkfritt sted som er sikret mot rovdyr. Familiens hund eller katt kan virke truende for et marsvin. Bur bør ikke stå på gulvet og ikke i direkte sollys eller for nær varmeovner. Siden marsvin hører godt, kan de bli plaget av høye lyder fra TV og stereo og høyfrekvente lyder fra datamaskiner o. l. Marsvin trives best i temperaturer mellom 15 og 22 °C.

Sumit som

lagt inn 12. nov. 2012, 13:07 av Din Dyreklinikk as I en tidligere artikkel snakket jeg om kanin som kjæledyr. Her skal jeg fortelle en historie om et marsvin som havnet hos oss på klinikken, og litt om hold av de små gnagerne. En søndags formiddag tidligere i år dro jeg tilfeldigvis ned på klinikken fordi jeg ble kalt ut på veterinærvakt. På trappen utenfor sto en liten pappeske med et forskrekket lite marsvin oppi. Takk og lov for at jeg fant det, for marsvin er veldig sensitive for vind og fukt og kunne dødd i løpet av natten. Det fulgte ingen beskjed eller opplysninger med, så antagelig var det noen som hadde gått lei. Hun virket både frisk og tam så jeg hadde ikke hjerte til å avlive henne. Siden marsvin er svært sosiale dyr fant vi ut at en av dyrepleierne på jobben skulle overta henne siden hun nylig hadde anskaffet seg et marsvin selv. De ble kalt Bailey og Bell. Dyrepleieren ville gjerne ha marsvinunger før hun kastrerte Bailey. Det var ikke noe problem – veldig snart ble Bell drektig.

Saturday, 17 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024