Birgitte Tengs Rusmisbrukeren - Britisk Patolog Mener Birgitte Ikke Ble Drept Med Stein – Nrk Rogaland – Lokale Nyheter, Tv Og Radio

Mannen har imidlertid sagt at han var på vakt i Forsvaret da Birgitte ble drept. Det er dog sådd tvil om mannens alibi. Også denne mannen har vært i politiets søkelys i Birgitte-saken. Trolig testes også hans DNA opp mot biologiske funn gjort på åstedet. ​

Birgitte tengs rusmisbruker

Jahr har ikke selv konfrontert mannen med påstandene. Han navngis heller ikke i boken. Han har aldri hatt status som noe annet enn vitne i saken, men var ifølge Jahr en av 13 menn som av politiet ble klassifisert som «enere», folk uten alibi som hadde spesiell interesse for politiet i saken. Dagbladet kjenner mannens identitet, og har gjentatte ganger forsøkt å få tak i ham på hans registrerte telefonnummer, uten hell. Ifølge advokat John Christian Elden, som bistår Tengs familie, har mannens navn vært oppe også tidligere. NY BOK: Tidligere journalist, nå forlagsredaktør Bjørn Olav Jahr (46) har skrevet boka «Hvem drepte Birgitte Tengs», som kommer ut på Gyldendal denne uka. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer - Han ble trukket inn i forrige årtusen også, men jeg bistår ham ikke. Jeg er bistandsadvokat i drapssaken, og tar for gitt at politiet snur alle steiner, herunder tidligere utsjekkede og frifunede personer, skriver Elden til Dagbladet i en teksmelding. Dagbladet vet ikke om mannen har advokatbistand i dag.

16. 16 Birgitte Tengs saken gjennomgås på nytt: Dette er sporene som kan løse gåten 16. 16 Fetteren til VG: – Viktigst å finne den som drepte mitt søskenbarn 15. 16 Leder for cold-case til VG: – Det finnes noen der ute som vet noe 15. 16 Fetteren frikjent for drapet: – Håper saken blir løst 15. 16 Cold case-enheten vil løse Tengs-saken 15. 16 Birgitte Tengs' fetter får ikke erstatning 16. 15 Gir ut bok om Birgitte Tengs-saken: Peker ut ny «svært interessant» mann 11. 15 Begjærer gjenopptagelse av Tengs-saken 06. 05. 15 Ny storsatsing på TV 2: Tengs-fetterens familie ønsker ikke å se «Frikjent» 02. 15 Ny etterforskning i Birgitte Tengs-saken 22. 14 Sier nei til nye DNA-analyser i Tengs-saken 14. 13 Avhørsekspert avslører uetiske metoder i politiet: - Brukte manipulasjon for å få tilståelser 07. 02. 13 Bruker DNA-teknologi for første gang i Tengs-saken 10. 12 Trolig nye undersøkelser i Tengs-saken 20. 12 DNA-eksperter håper å løse Tengs-drapet 02. 12 Fetteren får erstatning, men ikke jobb 16.

Hevder mann fortalte at han hadde drept Birgitte

Så langt Dagbladet har funnet ut, er ikke mannen dømt for noe i løpet av de siste ti årene. - Ikke sjekket ut Jahr opplyser at de har hatt advokat på saken og at de har «gått mange runder» i forlaget med tanke på hvordan mannen omtales i boka. I boka skriver Jahr: «Hadde han blitt sjekket ut av saken den gangen, ville han ikke ha vært gjenstand for oppmerksomneten denne boken vier ham. » - På hvilken bakgrunn føler du at dere kan gå såpass langt i å kaste mistanken på denne personen? - For det første har jeg også vært opptatt av ting som vil kunne sjekke personen ut av saken. Og jeg har vært veldig tro mot sakens dokumenter. Jeg har sett at personen ikke snakker sant i avhør. Det trenger ikke bety at han er drapsmannen, men hva han lyver om er svært interessant, sier Jahr. BLE SLEPT: Politiet mener at ugjerningen ble begått i veikanten, før drapsmannen slepte den 17 år gamle jenta langs veien, og etterlot henne i åpent, steinete terreng nedenfor veien. Hun ble tilfeldigvis funnet av en bonde timer etter at drapet ble begått.

– Patologen mener at skadene som er påført Birgitte, ikke er forenelig med det fetterens tilståelse beskriver, sier privatetterforsker Grete Strømme. Hun mener et sentralt ekspertbevis i saken er feil. Obdusentene som undersøkte drapsofferet i 1995 har i retten, og i skriftlig erklæring, vært tydelig på at fetterens politiforklaringer stemte med skadene avdøde hadde. – Dette ekspertbeviset ble brukt som et bevis på fetterens skyld og gjorde at åstedsgranskingen og kontroll av tilståelsen opp mot de faktiske forhold, ikke ble utført i tilstrekkelig grad, utdyper Strømme. Døde av hodeskader Strømme har, sammen med Birgitte Tengs sin fetter, tatt initiativ til å få patologer i England til å gjennomgå skadene på drapsofferet på ny. Patologer har fått oversendt flere hundre bilder av skadene. Birgitte Tengs døde av betydelige hodeskader. Det ble funnet en stor, blodtilsølt stein på 23 kilo – like ved drapsofferet, og det har vært diskutert om denne ble brukt. Krimteknikere fra Kripos fant ikke noe annet drapsvåpen som passet skadene da de undersøkte åstedet på Gamle Sundsveg i mai 1995.

Birgitte Tengs-saken: Politiet fikk DNA-treff på bil-lærling i 2003

  1. Betaling og utbetaling av barnebidrag
  2. Tipset politiet om mulig drapsmann for 23 år siden - nå blir de endelig hørt
  3. Susann Goksør Bjerkrheim – Norsk biografisk leksikon

Robin Hult hyret inn Staff som advokat søndag ettermiddag. I går kveld sto Karmøy-mannen fram på TV 2, for å renvaske navnet sitt, som han selv sier. Han nekter blankt for å ha ringt hjem til Sjødin. - Jeg blir kvalm av beskyldningen som er rettet mot meg. Det er helt uvirkelig å bli dratt inn i en bestialsk drapssak. Men jeg går med rak rygg, jeg har ingenting å skjule, sier 32-åringen. I helgen ble det kjent i nærmiljøet at Robin Hult han var mannen som advokat Sjødin mente hadde ringt hjem til ham. - Svært spekulativt - I helgen holdt jeg for det meste hjemme. Mange ringte meg og ville fortelle at de støttet meg, sier Hult. I helgen kom også sønnen hans hjem til ham og stilte følgende spørsmål: - Pappa, drepte du Birgitte? - Hva svarer du da? spør Robin Hult. Sammen med Staff vil han nå vurdere hva de skal gjøre videre i saken. - Jeg er svært sint på Sjødin. Å utpeke meg som mulig drapsmann er svært spekulativt. Sjødin bør få en korreks etter sitt mangelfulle arbeid, sier Robin Hult.

Tipset politiet om mulig drapsmann for 23 år siden - nå blir de endelig hørt

Tidligere lensmann i Avaldsnes, Dagfinn Torstveit, sier til TV 2 at de stolte på rettsmedisinernes rapport. – Var det riktig av dere å låse dere til det ene hårstrået etterforskningsmessig? – Nei, det kan du jo stille spørsmål om, men på den andre siden så er det slik at du kan jo ikke overprøve rettsvitenskap, det ville i alle fall vært feil, sier Dagfinn Torstveit til TV 2 Nyhetene. – Men kunne dere ikke tenkt at det håret kunne stamme fra en Birgitte hadde vært borti den kvelden, det finnes jo andre forklaringer på det? – Ja, det kan du si, men igjen en etterforskning dreier seg veldig mye om de opplysningene du får inn, og du bruker sunn logikk. Og når du får beskjed fra vitenskapen om at dette er ikke hennes hår, da må vi tro på det. Avhørt av Cold Case Politiets Cold Case-gruppe har nå avhørt mannens stesønn og sikret bildet av det som kan ha vært bilen Birgitte ble kjørt i til åstedet. Også Irene Stensen har nå blitt avhørt av politiet. – Du ble innkalt til avhør og da har det gått 22 år, hva tenker du om det?

11 Advokat vil ha DNA-fortgang i Tengs-saken 01. 12 Vurderer nye DNA-undersøkelser i Tengs-saken 23. 12 Forsvaret vil ha nye vurderinger i Birgitte Tengs-saken 22. 11 Tengs-fetter krever riksrettssak 31. 08. 10 Tengs-fetter krever riksrettssak 31. 10 Avviste kravet fra Birgitte Tengs fetter 08. 10 Tengs-fetter fikk medhold i Høyesterett 04. 09 Tengs-saken for retten nok en gang 24. 10 Ikke ny etterforskning i Tengs-saken 20. 09 Forrige Side 1 Neste

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon (Dagbladet): 17 år gamle Birgitte Tengs ble funnet voldtatt og drept i bare noen hundre meter fra sitt hjem på Karmøy, 6. mai 1995. Etter en lang og krevende etterforskning ble Birgittes fetter dømt for drapet, før han ble frifunnet for skyldspørsmålet i lagmannsretten. En av norgeshistoriens mest omtalte og betente drapssaker står fortsatt uten gjerningsmann, 20 år etter. Nå har Gyldendal-redaktør, og tildigere journalist Bjørn Olav Jahr gått opp sporene i Tengs-saken. Han hevder å ha funnet manipulasjon av bevis og graverende etterforskningsfeil. Og: Han trekker fram en alternativ gjerningsmann, som etter Jahrs oppfatning aldri ble sjekket ut av saken. - Løy i avhør Mannen Jahr retter mistanken mot, er dømt flere ganger for seksuell og voldelig adferd i perioden rundt drapet på Birgitte Tengs. Ifølge boka var også lokalkjent i området, noe politiet antok at en gjerningsmann måtte være. Han har ifølge Jahr forklart seg uklart og uriktig i politiavhør om sin kjennskap til området der Tengs ble drept.

Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024