Symptomer På Gonore

Testing og behandling av gonoré er gratis. Ubehandlet gonoré kan blant annet føre til nedsatt evne til å få barn. Smitteoverføring Gonoré skyldes en smittsom infeksjon med bakterien Neisseria gonorrhoeae. Smitteoverføring skjer ved direkte kontakt mellom en smittet og en frisk persons slimhinner ved samleie, både vaginalt og analt, eller ved oralsex. Man kan smittes indirekte via fingre når man beføler kjønnsorganene, eller via sexleketøy. Gonoré kan også smitte til hals. Vanlige symptomer/plager De fleste som får smitte i penis (urinrør) får symptomer. Ved smitte i skjede får bare rundt halvparten symptomer. Smitte i hals og anus gir sjelden symptomer. Eventuelle plager merkes tidligst to til sju dager etter smittetidspunktet, men kan også komme senere. Det er derfor ikke alltid lett å beregne hvem som har smittet deg basert på når plagene startet. Noen er smittet uten at de får noen symptomer. Smitten kan da videreføres uten at smittebæreren er klar over det. De vanligste plagene ved smitte i skjede: Svie ved vannlating Endringer i utflod, for eksempel økt mengde, annen farge eller tykkere konsistens Blødning etter samleie eller utenom menstruasjon Smerter ved samleie De vanligste plagene ved smitte i penis: Svie ved vannlating eller kløe i urinrør Utflod fra urinrør, ofte gulaktig puss eller slim Kløe i urinrør eller under forhud Kløe, utslett eller sår under forhud eller på penishode De vanligste plagene hals eller endetarm: Smerter og hevelse i hals Kløe/svie i endetarm Kan gonoré være farlig?

Knekkebrød dietten; derfor funker den! | Desiree Andersen

Uten behandling kan infeksjonen utvikle seg til bekkeninfeksjon, det vil si infeksjon i livmor og eggledere, eller infeksjon i testikler og bitestikler. Dette kan igjen føre til nedsatt evne til å få barn. En person som har gonoré vil også lettere kunne bli smittet av andre seksuelt overførbare infeksjoner. Tegn på bekkeninfeksjon: Smerter nederst i magen Økt mengde utflod, ofte gulaktig og ofte med blod Feber Nedsatt allmenntilstand og sykdomsfølelse Tegn på infeksjon i testikler/bitestikler: Smerter i pungen Rødhet, hevelse og ømhet, oftest på den ene siden av pungen Noen kan oppleve svie ved vannlatning Noen kan ha feber og nedsatt allmenntilstand eller sykdomsfølelse Kontakt lege snarest ved symptomer på bekkeninfeksjon eller infeksjon i testikler og bitestikler. Når bør du teste deg? Vi anbefaler at personer testes for gonoré dersom de har: Symptomer på gonoré Symptomer på bekkeninfeksjon Symptomer på infeksjon i testikler/bitestikler Hatt sex med en partner med gonoré Hatt sex med partner som bor i et land utenfor Norden (Norge, Sverige, Finland, Danmark og Island) Har byttet, kjøpt eller solgt sex Hatt sex med menn, og selv er mann Det kan ta opptil 14 dager fra du ble smittet med gonoré til det faktisk slår ut på en test.
symptomer på gonore europeiske reiseforsikring forsinket bagasje

Gonoré - Sex og samfunn

  1. Medisin mot svimmelhet login
  2. Symptomer på gonore
  3. 80 talls mote for kvinner

På grunn av personopplysningsloven kan vi ikke oppgi prøvesvar over telefonen. Du kan sjekke prøvesvarene dine ved å logge deg på. Da må du ha BankID tilgjengelig. Smitteoppsporing For å hindre at flere blir smittet er det viktig at den som har smittet deg får beskjed om å teste seg. Det er også viktig å gi beskjed til personer du kan ha smittet. Det vanlige er å ta kontakt med alle du har hatt sex med uten kondom de siste seks månedene, eller alle du har hatt sex med uten kondom siden du tok forrige gonorétest. Dette gjelder også dersom du har delt sexleketøy med andre og kan ha videreført smitte med dette. Personer som har gonoré og helsepersonell som behandler personer som har gonoré har etter norsk smittevernlov plikt til å gjennomføre smitteoppsporing. Du kan gi beskjed selv, eller be om at helsepersonell gir en anonym beskjed om at den eller de du har hatt sex med bør teste seg. Etter behandlingen Etter at du har fått behandling mot gonoré regnes du fortsatt som smittsom fram til du har tatt en ny test som viser at du har blitt frisk.

  1. Borgerlig vielse utendørs
  2. Bygge pc selv
  3. Båt stavanger haugesund
  4. Sykkel butikk berger blanc suisse
  5. Hva gjør snus med kroppen review
  6. Typiske greske retter
  7. Salg av gull
  8. Buss hokksund drammen
  9. Flaskepost fra stillehavet wiki
  10. Fjerne mandler komplikasjoner
  11. Tromsø kommune vann og avløp lyrics
  12. Hege moe eriksen kjetil ormestad eid 2016
  13. Flandern rundt 2012.html
  14. Når er jesus født god
  15. Blå kors bosenter ålesund
  16. Rekkefølge tog 17 mai oslo 2
  17. Ask og like a girl
Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024