Rødvinsgryte Med Oksekjøtt

Rens sopp og stjerneløk, ha på salt og pepper og brun dem i en panne med smør til de er gylne og fine. Skjær bacon i små biter og sprøstek i en varm panne. Tilsett løk og sopp i gryta og la det koke i 15 minutter. Smak til med en spiseskje soyasaus. Strø over sprøstekt bacon og litt hakket persille rett før servering. Server med hjemmelaget potetmos eller kokte poteter. De beste gryterettene Oppskriften er hentet fra Eyvind Hellstrøms nye kokebok Hellstrøm Jr - vinner i Beste norske kokebok 2012. Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra oppskrifter eller komponere dine egne. Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig Få dagens rett som nyhetsbrev Sendt inn av Eyvind Hellstrøm Foto: Stian Broch

  1. Rødvinsgryte av biff - Rice.no
  2. DAGENS RETT: Lag Hellstrøms favorittkjøttgryte - Aperitif.no
  3. Gryterett med rødvin og oksekjøtt – DET STORE KOKEBOKPROSJEKTET

Rødvinsgryte av biff - Rice.no

Beef bourguignon er tradisjonell fransk husmannskost, men har med tiden blitt opphøyet til haute cuisine. Julia Child, den kjente amerikanske TV-kokken, skriver i sin bok; Mastering the Art of French Cooking "Carefully done, and perfectly flavored, it is certainly one of the most delicious beef dishes concocted by man". Så delicious at det lønner seg å lage en stor porsjon slik at man har til middag i to dager. For det er jo slik med denne type retter, de blir bare enda bedre dagen etter.

Del så paprika og løk i store biter, og dersom champignonene er store så må også disse deles, men er de små er det bare å bruke de slik. Kutt også opp purren, men husk å vaske den grundig først da det ofte inneholder sand og jord. Ha kjøttet over i en beholder, og stek nå løk, sopp og paprika i middels+ varme med litt olje i ca 3-4 min, og ha så i purren og surr alt i 1-2 min til. Hell grønnsakene over i en annen beholder. Hell nå rødvinen i gryta sammen med de hermetiske tomatene, snittet chilli og finhakket hvitløk. Alkohol (etanol) har kokepunkt på 78, 4 grader, og vil begynne å fordampe før den når denne temperaturen, men for å være sikker på å få bort all alkoholen så gjerne kok opp gryta i par minutter. En gryte som smaker alkohol er ikke helt det store. Ha så i buljongterningen, en god mengde nykvernet pepper og ca 7 dl vann og la alt putre i middels+ varme i 5 min. Ha kjøttet i gryta og la det putre i middels+ varme i 20 min, og deretter aller helst på middels varme i 30 min til så kjøttet blir ordentlig mørt og trekker til seg smak.

DAGENS RETT: Lag Hellstrøms favorittkjøttgryte - Aperitif.no

monsen på villspor konkurranse

Kategori Vanskelighetsgrad Tid Snu litt på rødvinsglasset. Ha litt i sausen også. Rødvinsgryte er en rask og enkel rett. Den har en fyldig vinsmak som fremhever kjøttet. God appetitt! 600 g flatbiff av storfe i terninger, ca. 3 x 3 cm 2 ss margarin /olje til steking pk rødvinsaus 10 stk sjalottløk grønn paprika 1 ts salt ½ pepper Lag rødvinssaus etter oppskrift på posen. Brun kjøttet raskt på god varme i to omganger. Legg kjøttet over i rødvinsausen. Skrell løken. Skjær paprika i biter og fres disse i en stekepanne sammen med løken. Ha grønnsakene i sausen, la det trekke like under kokepunktet, i ca. 20 minutter til kjøttet er mørt. Smak til med krydder. Server med ris, kokte poteter eller potetmos og salat.

  • Gryterett med rødvin og oksekjøtt – DET STORE KOKEBOKPROSJEKTET
  • Vi lager løyper og stier på Sjusjøen! - Sjusjøen og Omegn Skiforening
  • Gjøvik øre nese hals

Gryterett med rødvin og oksekjøtt – DET STORE KOKEBOKPROSJEKTET

butikker oslo lufthavn

Ha i grønnsakene og la det stå i 20 min til. Smak til med salt og pepper, men husk at buljongen inneholder mye salt fra før. Jeg serverte med ris, men en grov potetstappe hadde også vært kjempegodt. Det var dessverre ingen urter i huset, men tror litt timian hadde vært veldig godt i gryta. Ellers er gryta mørk og ganske tung, og det er da godt å servere med en frisk salat. En av gjestene påpekte nettopp det at salaten passet godt til maten. Server gryta med ris, litt frisk salat og med en god rødvin som følgesvenn og du har et herremåltid! Kos dere, det gjorde vi! Posted in Hovedretter, Kos, Oppskrifter | Tagged biff, champignon, chilli, gryterett, rødvin, rødvinsgryte, venner | 2 kommentarer Andre liknende innlegg: Spicy baconsurret kylling med spinat og kantarellsaus

carina dahl gatebil
  1. Øst og vest tyskland
  2. Shampo på nette
  3. Dorothea wierer norsk e
  4. Bøker
  5. Lili petter uteligger women
  6. 15 av 3 millioner
  7. Kramper i ryggen
  8. Hvor mye tjener messi vs
  9. Ut og stjæle hester
  10. Lov om fri rettshjelp
  11. Åpent hus fredrikstad
  12. Blødning etter mensen
  13. Orions belte stjernebilde
Friday, 6 January 2023

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024