Når Skal Man Legge Om Til Vinterdekk - Når Må Jeg Legge Om Til Vinterdekk? | Www.Kak.Net

Skal vi slutte med fossil energi i Norge, må vi produsere mye mer fornybar kraft – men hvor mye? La oss starte med bilparken. 2 min Publisert: 28. 02. 19 — 07. 28 Oppdatert: ett år siden Energibruken i Europa og verden for øvrig må i fremtiden skje uten utslipp av klimagasser. Men uten å gi leseren annet å forholde seg til enn å kreve «slutt med fossil energiproduksjon» blir debatten for enkel og lite opplysende. Norge er et land med svært høyt forbruk av fornybar elektrisk energi, men vi omdanner også mye kjemisk energi fra olje og gass til mekanisk arbeid og varme. Skal den energibruken fortsette og erstattes med elektrisk kraft, vil vi måtte øke produksjonen av fornybar elektrisitet betraktelig. Anders Elverhøi, pensjonert professor. Mer... Stein B. Jensen, Hvor mye? I 2017 ble det omsatt drøye 1, 1 millioner kubikkmeter bensin og nesten 3, 1 millioner kubikkmeter diesel til transportformål i Norge. Det utgjør en kjemisk energimengde på rundt 40, 8 terawattimer (TWh). Det tilsvarer omtrent en tredjedel av norsk elkraftproduksjon.

– Hvor lenge kan man vanligvis kjøre på samme dekksett? – Det avhenger av bruken av dekket. Veldig mange faktorer spiller inn i levetiden på et dekk, det er spesielt viktig med riktig lufttrykk. Kontroller derfor dette når du har lagt om, og etterfyll om det er nødvendig. Dersom man har feil lufttrykk slites dekket fortere, drivstofforbruket øker og dekkene utnyttes ikke maksimalt. Unødig bråbremsing, tung akselerasjon og hard kjøring i svingene tærer også hardt på dekkene. Ved normal kjøring er det vanlig med tre til fire sesonger per dekksett. – Videre må jeg understreke hvor viktig det er å kjøre med gode dekk. De er den eneste kontaktflaten du har mellom bilen og asfalten. Jeg har jobbet i dekkbransjen siden 1993 og har erfart at det å spare tusen kroner på dekk likevel kan bli veldig dyrt dersom man mister veigrepet da man trenger det mest. Sånn sett er kvalitetsdekk en veldig billig livsforsikring Ni tips til deg som skal legge om til vinterdekk selv Ikke nøl - Legg om dersom du skal kjøre der det er eller kan være fare for glatte veier.

når skal man legge om dekk

Både søndag og mandag falt det nysnø flere steder i de tre nordligste fylkene. – Skal du kjøre bil i disse områdene, bør du sterkt vurdere å legge om til vinterdekk. VINTERDEKK: Man bør vurdere å legge om til vinterdekk i Nord-Norge nå, mener forsikringsselskap. Foto: Colorbox/Tryg forsikring nyheter Publisert: 25 september 2018 08:35 Sist oppdatert: 25 september 2018 08:48 Det sier kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, Torbjørn Brandeggen, i en pressemelding. – Det har allerede vært trafikkuhell i nord på grunn av vinterlige forhold og mange er ikke forberedt på snødekte veier. Myndighetenes klare anbefaling er å skifte til vinterdekk allerede nå dersom det er fare for delvis snødekte veistrekninger der man ferdes, legger han til. Statens vegvesen presiserer at det er du som sjåfør som er ansvarlig for at kjøretøyet har tilstrekkelig veigrep. Fra natt til tirsdag, og inntil videre utover dagen, meldes det om snøslaps på E8 mellom Sørbotn og Laksvatn. SNØ: Slik så det ut i Lavangsdalen tirsdag morgen.

når skal man legge om til vinterdekk live

Foto: Statens vegvesen Sko etter forholdene I utgangspunktet kan man bruke piggdekk fra 15. oktober i Nordland, Troms og Finnmark, mens det er 1. november som gjelder for resten av landet. Likevel skal man sko seg etter forholdene. – For de fleste nordpå kan det være like greit å skifte til vinterdekk nå ettersom værmeldingene for resten av uka indikerer at det kan komme mer nedbør i form av snø. Forskriftene tillater i tillegg bruk av piggdekk før de fastsatte datoene dersom man mener forholdene krever det, sier Brandeggen. Kan bli dyrt å kjøre med sommerdekk Det er ikke påbudt med verken piggdekk eller vinterdekk i Norge, men det vil kunne karakteriseres som grov uaktsomhet dersom du ikke har dekk som er tilpasset føret du kjører på. Om man skulle havne i en trafikkulykke, kan du risikere at forsikringsselskapet ikke utbetaler noe erstatning – i tillegg til mulig straff fra politiet. Fra politiets side risikerer du alt fra noen tusener i bot til å få førerkortet beslaglagt. – I de mest graverende tilfellene er påtalemyndigheten strenge med bilister som opptrer uaktsomt i trafikken.

  • Når må du legge om til vinterdekk
  • Når skal man legge om til vinterdekk may
  • Når skal man legge om til vinterdekk full
  • Når skal man legge om til vinterdekk images
  • Når skal man legge om til vinterdekk
  • Ukraina konflikten i dag

Ingen har vel tenkt at vi skal slutte å reise i fremtiden når kranene stenges på norsk sokkel. Med mindre vi skal fortsette å importere diesel og bensin, vil vi måtte få utført transportarbeidet med bruk av andre typer energi som ikke fører til utslipp av klimagasser. Basert på hvor godt bensin- og dieselmotorer omdanner den kjemiske energien til mekanisk arbeid, kan vi anslå at det fysiske transportarbeidet utført i 2017, tilsvarte 11 til 12 TWh. Her er det ikke regnet med varmeenergien vi får «gratis» på grunn av forbrenningsmotorenes lave virkningsgrad. Sett nå at vi erstatter alle bensinmotorene og en tredjedel av dieselforbruket med elektriske motorer og batterier, en kjemisk energimengde på cirka fem TWh. Da må strømnettet kunne forsyne disse bilene med cirka åtte TWh i løpet av et år. Artikkelen fortsetter under annonsen Det tilsvarer strøm fra drøye to Fosen-vindparker med til sammen 640 vindturbiner. Så kan resten av de større bilene og lastebilene som i dag går på diesel, blir erstattet av hydrogenbiler.

Vurderer å gjøre det i morgen tidlig, mannen er bortreist, og jeg har ikke peiling på hvordan jeg bytter dekk. Tror ikke det er så lurt å kjøre rundt med sommerdekk nå... Bor på Østlandet ja! Våknet opp til snø i dag Anonymous poster hash: bbc89... 813 Story, men svarer på noe annet. Men hva er vanskelig med og legge om dekk? Skjønner om du ikke gidder, men du sier du ikke har peiling ikke for og være spydig Anonymous poster hash: bced4... fa0 Hehe, nei, jeg har aldri gjort det før. Og tror ikke jeg skal prøve meg på det her hjemme alene i morgen. Har bare ikke blitt til at jeg har gjort det, men det er noe jeg egentlig bør kunne gjøre da! H Altså, det er forskjell på å bytte fra sommerdekk og til vinterdekk, og det å LEGGE OM dekk.. Bare sånn at du vet det, når du skal oppsøke verksted for dekkskift:-) Å skifte dekk, betyr at du skal skru av sommerdekkene (på sin felg) og sette på vinterdekkene (som står på en annen felg). Å legge om dekk, betyr at du skal ta selve dekket av felgen og legge om til nytt dekk på samme felgen.

For de mengder hydrogen vi snakket om, vil det være behov å kunne fange og injisere i størrelsesorden 600. 000 tonn CO 2 tilbake til et sikkert reservoar. Som eksempel har Equinor ved Snøhvitfeltet årlig injisert cirka 700. 000 tonn i Stø- og Tubåen-formasjonen. Den kjemiske energimengden som er brukt i eksemplene over, utgjør bare en del av de energimengder som må finne en erstatning. Lite tyder på at samfunnets behov for energi vil avta i tiden fremover. Selv om elektrifisering i noen grad gjør energibruk hos sluttbruker mer effektiv, blir det behov for betydelig utbygging av fornybar kraftproduksjon. I den norske energi og klimadebatten ser vi altfor ofte at konsekvensene ikke blir belyst når enkeltsaker og kjepphester blir fremmet. I andre land har man utviklet godt tilgjengelige informasjonsløsninger hvor ulike energi- og klimaverntiltak kan sammenlignes mot hverandre. Når en først må velge, for noen, mellom «pest» eller «kolera», bør de berørte få oversikt over konsekvensene. Det skaper tillit til de endelige politiske beslutninger.
Saturday, 17 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024