E Resept Norge / Eon E&P Norge

Infodoc har vært en viktig samarbeidspartner for norsk helsevesen i over 40 år og leder utviklingen innen digital samhandling og e-helse. Som bruker av Infodoc Plenario vil d... See More Milestones

  1. E-resept skal stoppe reseptsvindel – NRK Innlandet – Lokale nyheter, TV og radio
  2. Norge
  3. Elektronisk resept – Wikipedia
  4. E golf norge

E-resept skal stoppe reseptsvindel – NRK Innlandet – Lokale nyheter, TV og radio

I januar 2011 ble E-reseptprogrammet avviklet, men oppgaver knyttet til e-resept, både i forhold til utvikling, innføring og forvaltning er fortsatt forankret i Helsedirektoratet og utstrakt samarbeid med andre aktører inngår fremdeles i prosessene. Den videreførte tjenesten E-resept ble i 2013 innført i resten av Norge og skal bidra til en tryggere, enklere og mer effektiv resepthåndtering. Via tjenesten Mine resepter kan pasienten holde oversikt over gyldige e-resepter. Pasienten kan også holde oversikt ved hjelp av utskrift fra lege eller apotek. Systemet er i hovedsak for fastleger, legevakter, privatpraktiserende spesialister, apotek og bandasjister. Leger i sykehus tar i bruk e-resept på et senere tidspunkt, når de regionale helseforetakene innfører ordningen. [1] Referanser [ rediger | rediger kilde] Eksterne lenker [ rediger | rediger kilde] Hjemmeside ( Norsk tjeneste)

Norge

Elektronisk resept – Wikipedia

Elektronisk resept ( E-resept) er hele kjeden kjeden av IT-systemer som håndterer resepter. Som oftest vil brukere av e-resepter bare se sin del av systemet og bruke benevnelsen om det de observerer. Typisk vil en lege sende en resept elektronisk til en sentral database som kalles Reseptformidleren. Når pasienten oppgir fødselsnummer eller navn og fødselsdato så kan apoteket eller bandasjisten laste ned resepten og ekspedere pasienten. Den synlige delen av slike systemer kan være implementert og dermed oppleves annerledes av brukere i forskjellige land. I Norge [ rediger | rediger kilde] I perioden 2006—2010 ble e-resept utviklet og siden pilotert i to norske kommuner. Prosesser og samarbeid var organisert i E-reseptprogrammet, ledet av Helsedirektoratet. De øvrige deltakerne i programmet var Statens legemiddelverk, Den norske legeforening, Apotekforeningen, Bandagistenes næringspolitiske utvalg, det tidligere NAV samt de regionale helseforetakene. Aktørene i E-reseptprogrammet samarbeidet med et stort spekter av IT-leverandører.

E golf norge

e post norge

– Papirresepter kan kopieres og muligens også etterliknes eller forfalskes, mens det ikke foreligger noen papirversjon av e-resept, slik at det ikke er mulig å forfalske den på den måten, sier fylkeslege Trond Lutnæs. Avventer etterforskning Han venter nå på resultatet av politiets etterforskning i saken der en kvinne fra Hamar er siktet for å ha fått ut 40. 000 tabletter på falske reseptter. Kvinnen har brukt resepter fra 100 leger i Østlands-området, og politiet kontakter nå legene for å finne ut om og hvem hun har vært i kontakt med. Beslaglagte tabletter hos den siktede Hamar-kvinnen. Foto: Politiet En teori er at hun har forfalsket de fleste av reseptene. En e-respet kan ikke forfalskes. Papirresept blir borte – For å få en e-resept, må legen legge den inn i systemet. Den er elektronisk signert av legen, og kan hentes ut av pasienten på et hvilket som helst apotek, opplyser fylkeslege Trond Lutnæs. Vest- og Nord-Norge har kommet lengst med innføring av e-respt. Etterhvert skal det meste gå elektronisik, men det betyr ikke ta papirresepter blir helt borte, sier Lutnæs.

  • Elektronisk resept – Wikipedia
  • Vg sport fotball live
  • Total e&p norge

Mission Vårt mål er å gjøre hverdagen enkel og effektiv for våre brukere! About Infodoc utvikler og leverer Infodoc Plenario journalsystem og tjenesten Server i SKY. Company Overview Infodocs produkter benyttes på allmennlegekontor, spesialistpraksiser, helsestasjoner og kommunehelsetjenester over hele landet. Infodoc arbeider tett med Microsoft, og er Microsoft Partner, Gold, Independent Software Vendor. Infodoc er et helnorsk selskap og flere av våre aksjonærer er i tillegg brukere og leger i primærhelsetjenesten. Virksomheten er landsdekkende med nærmere 30 an... satte og 15 sertifiserte, eksterne konsulenter. Vårt produktråd består av tre leger som er oppnevnt av brukerorganisasjonen vår, Infobruk. Disse fungerer som vårt rådgivende organ for utvikling av programvaren, og setter premissene for retningen av selskapet. På denne måten sikrer vi at Infodoc Plenario til enhver tid er tilpasset behov på norske legekontor og helsestasjoner. See More Awards Microsoft Gold Partner ISV Products Infodoc Plenario Journalsystem Server i SKY Infodoc Infodoc utvikler og leverer Infodoc Plenario journalsystem som er et av landets ledende EPJ-system for legekontor, spesialistpraksiser, helsestasjoner og kommunehelsetjenesten.

  1. Hummer oppskrift hellstrøm video
  2. Hitler's vei til makten life
  3. Motivasjon i skolen
  4. Herbjørg wassmo bøker
  5. Lekser for og imot
  6. Kul i nakken kreft
  7. Lov om barn og foreldre
  8. Grå stue inspirasjon 2019
  9. Hovedstaden i india
  10. Krem mot strekkmerker
  11. Valle i setesdal chords
  12. Kvitfjell no
  13. Norsk fengsel og friomsorgsforbund
  14. Fjord line bergen danmark
  15. Test av felleski
  16. Oslo kommune valg 2015
  17. Foreningen våre rovdyr mot staten
  18. Dåpsgave til jenter
  19. Clint eastwood død
Saturday, 17 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024