Drikke Til Pinnekjøtt

Vinen heter Narrative Cabernet Franc 2017, og prislappen sier 300, 00. NB! Husk at noen av disse vinforslagene ikke nødvendigvis står i hylla i din butikk og venter på deg på lillejulaften. Derfor kan det være lurt å bestille på forhånd – enten ved å få hjelp en av de butikkansatte til å bestille for deg, eller svinge innom (eller bruke pol-appen) og gjøre bestillingen selv. Men ikke nøl for lenge bare, leveringstiden når vi kommer godt inn i advent kan være noe lengre enn normalt. VISSTE DU AT? 33 prosent av Norges befolkning spiser pinnekjøtt på julaften (i følge NRK, desember 2015). PS! Blir det en porsjon ribbe også i jula? Sjekk tipsene for vin til ribbe her!

  1. Vin til pinnekjøtt. - Godt Drikke
  2. Alkoholfri
  3. Drikke til urøkt pinnekjøtt

Vin til pinnekjøtt. - Godt Drikke

Siden pinnekjøttet er tørket, er det en fordel om vinen har et visst lagringspreg. Overfor den røkte versjonen fungerer det derimot godt med en ung vin, gitt at den har god sødme. Hvitvin til røkt pinnekjøtt I utgangspunktet anbefaler man gjerne hvitvin til røkt kjøtt, da rødvin sammen med røkt kjøtt har en tendens til å skape en litt metallisk bismak i munnen. Siden kjøttet er fett, bør vinen ha en god syrefriskhet, og siden vi ofte spiser kålrotstappe som tilbehør, som har en sødmefylt smak, bør vinen også ha en god sødme. Her er selve klassikeren kanskje en tørr eller halvtørr Riesling, noe som sjelden blir feil. Spesielt hvis du i tillegg til kjøttet også serverer ribbe, da vil vinen passe utmerket til dette også. Rødvin foretrekkes til urøkt pinnekjøtt Serverer du urøkt pinnekjøtt vil nok de fleste foretrekke at dette blir fulgt av en god rødvin. Igjen vil det være rotmosen vi serverer som tilbehør til kjøttet, som vil ha mye å si for hvilken vin vi velger, og som for hvitvin, bør vi også ved rødvin, gå for en sødmefylt og fruktig vin.

I likhet med når man setter hvitvin til ribbe, så er småfyldige og smaksrike friskuser et spennende valg også til pinnekjøttet. Magien i kombinasjonen av leskende (men ikke for heftig) syrefriskhet, fylde, solmoden fruktighet til smaksrikt kraftig kjøtt er rett og slett undervurdert. Ribbevennlige Huet Vouvray Le Haut-Lieu Sec 2017 (309, 00) møter også kravene som pinnekjøttet stiller. Til gangs. Riesling regnes som "pinnekjøttklassikeren" blant de hvite vinene - og vi kan garantere at minst en vinjournalist kommer til å resirkulere denne etablerte sannheten også i år. Vi har også resirkulert, og retestet fjorårsfavoritten til årets pinnekjøtt. Og ja, det har jaggu blitt enda bedre med blåreseptrieslingen Dr. Loosen Graacher Domprobst Riesling GG 2016 - vinen som har dybden, munnfølelsen, friskheten og den konsentrerte ettersmaken som skal til for være en likeverdig partner. Ernie Loosen lager nemlig sine viner på gamlemåten, slik bestefar gjorde det - med ekstra langt opphold på bunnfallet under lagringen.

Likefremme Gorgo Bardolino 2018 er det saftige og lette røde alternativet som kombinerer den leskende "hvitvinskontrasten" med plenty rødbærsfrukt. Og denne vinen finner du faktisk overalt. Hele landet, helt frem til lille julaften faktisk (såfremt lokalbutikken din har gjort jobben sin, og bestilt inn nok av denne julevinneren) --> til kun 139, 90. Og den er økologisk sertifisert. PS! Kan gjerne serveres litt avkjølt (ned til 14grader går helt fint) for å øke leskeeffekten. Vil du i stedet ha fyldige røde kraftbasser til pinnekjøttet? Du er i såfall ikke alene. Denne vinkombinasjonen er nok det vanskeligste å få til å treffe skikkelig, men når det treffer så gir det jo en fin og rik hedonistisk opplevelse - med vin og mat i likevekt. Årets favoritt blant de høye og mørke er økologisk oppvokst i høydedragene i Osoyoos, på den canadiske siden av grensen til staten Washington på USAs vestkyst. Den har ikke vært på fat, så her får man 100% fyldig og kjøttfull mørk bærfrukt, med myk munnfølelse og saftig, forfriskende finish.

Alkoholfri

Drikke til pinnekjøtt 2016 Øl er det beste valget, men du kan også drikke vin. Slik bedømmer vi viner Ved bedømming av viner bruker vi på Klikk den meget utbredte 100-poengskalaen, som går fra 50-100 poeng. Det finnes flere måter å dele opp området fra 50-100 poeng på, men dette er hvordan vi tenker her på Klikk: 50-59: Dårlig vin med fremtredende feil. 60-69: Svak vin med mindre feil. 70-79: Grei vin uten feil. 80-89: God vin. 90-95: Meget god vin. 96-100: Eksepsjonell vin, blant de beste i verden. Klassisk. Når vi på Klikk bruker 100-poengskalaen, gjør vi det uten å skjele til prisen på vinen. Her kan du lese mer om hvordan vi bedømmer viner. Blant de tradisjonelle julemiddagene er det svineribbe som er mest populært, og da spesielt på Østlandet. Pinnekjøttet, som har sitt tyngdepunkt på Vestlandet, haler imidlertid innpå, og brer stadig mer om seg i andre deler av landet, og da spesielt Oslo, hvor det er mange innflyttere fra Vestlandet. Oslo har også Norges største konsentrasjon av muslimer, og i den grad de spiser norsk julemat, er vel neppe svineribbe førstevalget.

anbefalt drikke til pinnekjøtt

Drikke til urøkt pinnekjøtt

  • Tunneler i osso bucco
  • Synsam2 – Aker Brygge
  • Hvordan vaske klær u
  • Dokumentsenter – Agroøkonomi
  • Alkoholfri drikke til pinnekjøtt
  • Hva er uber
  • Vin til pinnekjøtt. - Godt Drikke
  • Lønninger i norge
  • Brøyt i vei - Gullruten
  • Norsk hydro brasil plus
  • Drikke til urøkt pinnekjøtt

Se her hva du skal drikke til ribbe Pinnekjøtt finnes i to hovedutgaver: urøykt og rø har ganske mye fett, noe som går greit med vin, bare den er frisk nok. Begge er også ganske salte, noe som er mer utfordrende, men takles bra av viner med både friskhet og sødme. Det røykte pinnekjøttet går best med hvitvin, da røyken fort kan gi en metallisk bismak i munnen når du drikker rødvin. Vi har testet urøykt pinnekjøtt Utover poteter, som er nøytrale og uproblematiske, er det kålrotstappe eller annen form for rotmos som er det mest vanlige tilbehøret. Slik stappe eller mos er ganske sødmefull på smak, og vinen bør derfor også ha god sødme. Noen bruker vossakorv ved siden av, og den ligner på pinnekjøttet både hva angår smak og fettinnhold, men den er røykt, og derfor ikke så god sammen med rødvin. Leskende øl Selv om det finnes gode grunner til å drikke vin, og da spesielt hvitvin, til pinnekjøtt, er det ikke til å komme forbi at øl er det som passer aller best. Men de beste juleølene blir fort både for mørke og kraftige til at de går spesielt godt sammen med mat.

VINFORSLAGENE TIL PINNEKJØTTET Kvalitetsbobler laget på tradisjonell metode, som samtidig er lagret lenge på bunnfallet = innertier til pinnekjøtt. Fordi: Dette lange bunnfallsoppholdet gir umamikarakter til vinen, og dermed har smaksløkene dine fått en smakfull og beskyttende dørvakt som hamler opp når frukttyvene kommer på besøk. I tillegg tilfører den musserende vinen både friskhet og bobler - som renser opp munnhulen og gir fin kontrasteffekt til dette tross alt tunge festmåltidet. Fjorårets store julehit til pinnkekjøttet, den canadiske Blue Mountain Gold Label Brut (249, 90), er like god partner i år. Denne "arktiske" bestevennen til pinnekjøttet har nemlig alt det vi ser etter med tanke på fruktkonsentrasjon og intensitet, samt friskhet fra både lekne fruktsyrer og sprudlende bobler. Renser opp og klargjør for ny munnfull av det mektige pinnekjøttet. Strøkent valg! Vil du ikke ha bobler, så inneholder også hvitvinsfronten unektelig mange gode valg. Konsentrerte viner laget på druen chenin blanc er et spennende følge til pinnekjøtt.

Saturday, 17 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024