Hva Er Argument — Argument – Allmenndannende Realfag Gjennom Utforsking Med Ekte Og Nære Tall

Å drøfte er ikke bare å liste opp hva ulike forfattere sier, men å vise at det finnes ulike tolkninger og forståelser av hva de skriver om. Gjennom å vurdere de ulike tolkningene opp mot problemstillingen, foretar du en drøfting. Innenfor den akademiske tradisjonen skal du normalt ikke felle moralske eller normative dommer. Hva du personlig mener, skal du ikke nødvendigvis gi uttrykk for. Det sentrale når du argumenterer, er at du skal begrunne påstandene dine. Det å gjengi andres argumentasjon kan være del av en drøfting. Eksempel: «Karl Marx mener «A» om spørsmål «B» på bakgrunn av «X» (Marx 1867). Durkheim mener derimot «C» om spørsmål «B» og begrunner dette med «Y» (Durkheim 1897). Drøftingen bør ende opp med en oppsummering eller konklusjon, eventuelt nye spørsmål som drøftingen leder fram til. En konklusjon skal bygge på drøftingen og skal ikke inneholde nye argumenter eller synspunkter. Det er drøftingen som avgjør hva konklusjonen blir. Argumentasjonens tre hovedbestanddeler Du må logge inn for å se resten av innholdet.

Bacheloroppgavens drøfting

Her gjelder regelen: – Jo mindre rimelige dine valg og påstander er, jo mer må de begrunnes. Den enkleste formen for drøfting er «på den ene siden»/ «på den andre siden», men ofte vil det være ønskelig med en grundigere og bredere argumentasjon. Formuleringer i en slik drøfting kan for eksempel begynne slik: «En faktor som taler for…. », «hvis vi derimot tenker oss at…. », «et pedagogisk argument er at …. », «i et samfunnsmessig perspektiv er det viktig å …. », «imidlertid er dette …. ». Hvordan setningene starter, er avhengig av hvilket saksområde du skal diskutere. Redegjørelse eller drøfting? Hva er så forskjellen på redegjørelse og drøfting? Det som er avgjørende, er om formuleringen fungerer som et argument eller ikke. Hvis formuleringen fungerer som et argument, er den del av en drøfting. En redegjørelse er en beskrivelse eller forklaring av et saksforhold. Uansett hva oppgaveteksten spør etter, vil det i enhver oppgavebesvarelse være innslag av redegjørelse. Drøftelse foregår ved å stille ulike spørsmål om det du har redegjort for som du besvarer med å komme med ulike saklige argumenter.

Hva kan du heller gjøre for å vise poenget? 9. Skrive for deg selv. Hvem er dette viktig for? Hvorfor? 10. Hoppe mellom sjangre. Er du forteller, reporter eller debattant? Mest av alt skal du tørre å skrive, fordi du bare blir flinkere ved å prøve. Har du et spørsmål, en løs idé, et debattinnlegg eller en ferdig sak? Mener du noe om faget ditt? Vet du noe andre bør vite om? Tekstbidrag til Argument er garantert fyldig tilbakemelding. Skriv til oss på, eller se See More

Å argumentere i egen tekst | Søk & Skriv

  1. Hva er argument meme
  2. Hva er argument chart
  3. Hva er argument test
  4. Hva er argument
  5. Gol hyde over havet

00 Forskningen i prosjektet Videre arbeid i vår med test av elevenes kompetanse. Spørreundersøkelse og intervju om erfaringer så langt. Tid: Mandag 18. 02. 00 (Lærere på 10. trinn- se program og påmelding for valg av starttidspunkt) 12. 00 Lunsj og arbeid med nye læringsløp 8. trinn 13. 00-14. 00 Praktiske øvelser knyttet til vårens læringsløp 14. 00 Faglig input med refleksjon for 8. -10. trinn om kritisk tenking Forarbeid: Tenkeskriv i 3 minutter hva du tenker på om begrepet "kritisk tenking". Les om kritisk tenking i ny overordnet del av læreplanen, hvordan har du endret på din oppfattelse av begrepet? Notatene skal brukes i læresamtale på fellesverkstedet. Hvis du vil lese mer kan du lese her: Tidsskriftene: Naturfag, Tangenten og Ta med: PC, notater og Pasco trådløse lyssensorer Påmelding: via. Lærerne i 10. trinn er velkommen til å delta hele økten, men kan velge å komme kl. 30 til lunsj og fellesforedrag. Påmeldingsfrist 14. 00 pga bestilling av lunsj Velkommen til 5. fellesverksted i ARGUMENT Tid: Torsdag 10.

Definition

Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år. Nå som vi har gått igjennom valg av problemstilling, teori- og metodekapittelet til bacheloroppgaven gjennstår drøftingen og konklusjonen. I denne artikkelen tar vi for oss selve drøftingen som leder frem til konklusjonen i barcheloroppgaven. Hva er et argument? En argumentasjon er et resonnement (en tankerekke) hvor vi tar utgangspunkt i en påstand (synspunkt) som vi argumenterer for og imot. Et argument er et utsagn som enten styrker eller svekker en påstand. Argumentene må begrunnes faglig (med henvisninger til faglitteratur) og du må tydeliggjøre relevansen av argumentet i forholdet til påstanden. Hva er en drøftelse? Å drøfte vil si å diskutere et saksforhold med seg selv. Denne diskusjonen skal foregå med argumenter, hvor vi går fra det generelle til det spesifikke gjennom å undersøke og diskutere et fenomen fra flere sider. En drøfting består altså av argumenter som støtter eller svekker en påstand eller et saksforhold.

Hvilket teoretisk perspektiv vil du bruke i din oppgave? 4. Innvending En innvending er en kritisk vurdering av undersøkelsesmetoden du har valgt. Her peker du på undersøkelsesmetodens begrensninger, og eventuelle svakheter ved metoden. Pek på forbehold og usikkerhetsmomenter som knytter seg til metoden og praktisk bruk av den. Hvilke svakheter ser du ved denne metoden? På hvilken måte kan den være problematisk å bruke? 5. Ryggdekning Ryggdekning er det som støtter undersøkelsesmetoden du tar i bruk. Dette kan du finne i andre vitenskapelige undersøkelser som har brukt samme metode, i faglige autoriteters utsagn eller annet som legitimerer metoden. Hva støtter undersøkelsesmetoden din? Hva gjør at du velger å bruke den, til tross for begrensningene du har pekt på? 6. Styrkemarkør Styrkemarkør brukes til å uttrykke graden av sikkerhet du fremsetter en påstand med. Her kan du ta forbehold, og påpeke betingelser med betydning for påstandens styrke. I hvilken grad er påstanden din sikker, sannsynlig eller mulig?

Vennligst Logg inn. Ikke medlem? Registrer deg

Wednesday, 4 January 2023

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024