Steril Av Klamydia

Hvis dette ikke fungerer kan legen vurdere frysing, brenning eller å operere bort vortene, forklarer Meland. REDUSER SMITTEFAREN: HPV-vaksinen Gardasil kan gi en viss beskyttelse mot kjønnvorter, i tillegg til at den beskytter HPV-virus som kan gi livmorhalskreft hos kvinner. Foto: Getty Images Symptomfri sykdom En litt mer ukjent kjønnssykdom er mycoplasma, som det ikke er lenge siden man begynte å teste for. Det er derfor ukjent hvor mange som smittes årlig. – Du får ingen symptomer om du er smittet, og kondom gir kun delvis beskyttelse siden smitten skjer via slimhinner; vaginalt, analt og oralt, forklarer apotekeren. Mycoplasma kan også overføres mellom to personer via fingre når man beføler kjønnsorgan eller smitte via sexleketøy. Klar for kos? Klikk her og bestill kondomer i dag – Er du smittet behandles du med antibiotika. Det er imidlertid et problem at mycoplasma kan være resistens mot behandlingen, og du må derfor få en ny kur med annen medisin, sier Meland. Til tross for lite kartlegging av denne kjønnssykdommen, kan mye tyde på at den kan gi varige mén.

Kan man bli og gonoré?

Disse er ikke mulig å kurere, noe som betyr at man bærer med seg viruset resten av livet. Antibiotika vil ikke fjerne viruset fra kroppen, men andre medisiner kan bidra til å holde viruset under kontroll. Medikamentene kan også bidra til å begrense symptomene, gi raskere symptombedring og redusere plagene. Disse seksuelt overførbare infeksjonene fører ikke til bekkeninfeksjon, og skader heller ikke fertiliteten. – Du kan bli gravid uten problemer selv om du har hiv, hepatitt eller genital herpes, sier Solli. Professor og tidligere avdelingsoverlege ved Ullevål universitetssykehus, Britt Ingjerd Nesheim, støtter dette: – Infeksjoner som hiv, hepatitt B og genital herpes påvirker ikke fertiliteten på noe som helst vis. Hvis man har en av disse kjønnssykdommene, er det derimot viktig at man opplyser om det til jordmor eller lege ved en potensiell graviditet, forklarer hun. Grunnen til dette er at man kan trenge behandling gjennom svangerskapet, da disse seksuelt overførbare infeksjonene kan smitte barnet Hvordan unngår smitte?

SVAR Besvart 20. 02. 2009 22:20:13 Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid. Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål. Hei! Ja, klamydiainfeksjon kan føre til at jenter får nedsatt evne til å bli gravide, og dette utgjør faktisk en av de viktigste årsakene til ufrivillig barnløshet. I ca 10-15% sprer infeksjonen seg fra livmorhalsen opp til livmor, eggledere og eggstokker. Dette kalles bekkeninfeksjon. Som regel får man feber, nedre menslignende magesmerter og man føler seg generelt slapp og syk. Man antar at 10-40% av alle som rammes av bekkeninfeksjon pga klamydia, kan få problemer med å få barn. Mange kan likevel få hjelp til å bli gravide ved kunstig befruktning. Hvor lang tid det evt kan ta før man blir steril er et vanskelig spørsmål som ingen har noe eksakt svar på. Har du ikke hatt spesielle symptomer før du fikk behandling, er risikoen svært liten. Les gjerne også vedlagt artikkel. Vennlig hilsen helsesøster Jeg synes også du bør lese: attach_file Fakta om klamydia Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke.

Hallo. Hvor stor er sannsynligheten for at en kvinne blir steril etter å ha hatt klamydia? Avhenger dette av hvor lenge man går med sykdommen uten å oppdage den eller hvor hardt man er angrepet? Hilsen litt bekymret jente. Jørgen svarer Hei. Det er omtrent 15 000 personer som får vite at de har klamydia hvert år. I tillegg kommer alle de som har infeksjonen, men som ikke har symptomer og dermed ikke oppsøker lege. Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare sykdommen i Norge og inkubasjonstiden (tid fra smitte til symptom) er vanligvis mellom 1 og 2 uker. Et stort problem er at 50-90 prosent av smittede menn og opp mot 90 prosent av smittede kvinner ikke får symptomer i det hele tatt. Sjekk etter bytte av partner Dette medfører svært stor smitterisiko. Et godt råd er at dersom man er under 30 år og har hatt ubeskyttet sex med en ny partner, så bør man gå til legen for en sjekk. Da vet man at alt er OK. Salpingitt eller egglederbetennelse er en betennelse i egglederen(e) og ofte i bekkenet generellt.

Det er sjeldent at menn blir sterile av klamydia. Det kan de derimot bli av ubehandlet gonoré-infeksjon. – Det kan gi betennelse i bitestiklene, noe som kan føre til sterilitet hos menn. Hos kvinner kan infeksjonen spre seg til egglederne og ende med sterilitet, forklarer hun. Gonorétallene har vært lave i Norge i lang tid, men nå har vi høyeste forekomst på 25 år. Gonoré kan du også få i munnen, og smittes ved oralsex. Her kan du bestille hjemmetest for klamydia og gonoré Ikke nok med kondom Kløe og prikkende følelse i huden, som etter hvert utvikler seg til blemmer og sår, kjennetegner kjønnssykdommen herpes. Du trodde kanskje at det var nok å bruke kondom, men det er det faktisk ikke. – Det reduserer smittefaren, men fjerner den ikke helt siden det likevel blir hud mot hud der hvor kondomet ikke dekker, forklarer hun. Har du herpes, er du veldig smittsom fra det tidspunktet du får kløe og prikking i huden fram til sårene er grodd. Du bør derfor unngå både samleie og munnsex når du har utbrudd, men utenom disse periodene er smittefaren liten, forklarer eksperten.

Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen. Les mer

  • Gabrielle – Regn Fra Blå Himmel Lyrics | Genius Lyrics
  • Wordfeud hjelp app
  • Steril av klamydia
  • Potetlefse oppskrift
  • Roy orbison død
  • Marianne jemtegård blogg designs
  • Steril etter klamydia? – NRK Livsstil – Tips, råd og innsikt
  • Kan man bli steril av klamydia og gonoré?
  • Kosthold - nasjonal forskning på hjerte- og karsykdommer - UnikardUnikard

Kan vi bli ? Hvor lang tid tar det før man blir steril?

Her starter infeksjonene Infeksjonen starter vanligvis i skjeden eller livmoren, og sprer seg oppover i kjønnsorganene. – Det er ikke slik at alle som får en av disse seksuelt overførbare infeksjonene får bekkeninfeksjon, men det kan være konsekvensen hvis man går med infeksjonen ubehandlet, forteller Solli. Dette er nei-mat for gravide Symptomene på bekkeninfeksjon er ofte vage, men opplever du smerter i nedre del av magen, feber eller andre infeksjonstegn, ubehag under samleie, blødninger under eller etter samleie og unormal utflod, er det viktig å oppsøke lege. – Så fort legen mistenker bekkeninfeksjon, settes man på antibiotikabehandling. De fleste merker ingen ettervirkninger, men for noen kan det påvirke fertiliteten. Man blir ikke nødvendigvis steril, men det kan bli vanskeligere å bli gravid, forklarer Solli. Få riktig behandling ved syfilis Syfilis har et annet symptom- og sykdomsforløp enn de andre bakterielle infeksjonene. Jordmor Linda Burns ved fertilitetsklinikken forteller at man ikke vet helt sikkert om syfilis kan påvirke fertiliteten.
publisert 2. oktober 2005 Vi gjør oppmerksom på at innholdet i denne artikkelen er mer enn to år gammel. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet. Du bør derfor vurdere å skaffe deg et oppdatert svar fra en av våre leger, eller din egen fastlege. Hei og takk for spørsmålet ditt. Veldig mange som får en klamydia-infeksjon bekymrer seg over dette, men med de aller fleste går det bra. Generelt må man jo ha hatt en dobbetsidig eggstokkbetennelse for at det skal oppstå en så stor blokkade av egglederne at de blir helt tette. Vi tror at mange nok kan gå lenge med en ubehandlet klamydia uten at det skjer, selv om klamydia ganske riktig er den viktigste mikrobielle årsak til sterilitet. De fleste som opplever dette har nok for det første hatt symptomer på eggstokkbetennelse på en eller annen måte, og ikke gått og fått disse vurdert, selv om det også er beskrevet eggstokkbetennelser uten betydelige tegn eller symptomer. Dessuten er det jo ytterst sjelden at en slik betennelse skjer på begge sider samtidig.

– Når man er gravid er man ofte hos lege, jordmor eller gynekolog. Da er det ingen ting i veien for å spørre om testing. Alle gravide kvinner under 25 år blir rutinemessig testet for klamydia og hiv, da kan man gjerne spørre om å ta flere tester samtidig, sier hun. Er det lettere å bli gravid hvis en nylig har født et barn? Mandag morgen-testing For å få et så nøyaktig svar som mulig, anbefales det å teste tidligst fjorten dager etter samleiet. – Mange vil komme mandag morgen å teste seg, fordi de frykter at de er blitt smittet i løpet av helgen. Men da finner man ikke noe på prøvene. Det skal gå så mye som to uker fra samleiet til du tester deg for at testen skal være helt sikker, forklarer Solli. Bakterielle kjønnssykdommer Seksuelt overførbare infeksjoner deles ofte inn i tre kategorier: Bakterielle, virale og parasittiske. Klamydia, gonoré, mykoplasma og syfilis er bakterielle. Solli forklarer at disse er enkle å behandle, men at de i verste fall kan skade fertiliteten. – Klamydia, gonoré og mykoplasma kan føre til bekkeninfeksjon, som er en infeksjon i de indre kjønnsorganene, sier hun.

Foto: Getty Images Hvis du ikke får behandling i tide, kan enkelte kjønnssykdommer redusere sjansene dine for å få barn. Nå kan du teste deg og få hjelp – uten å måtte oppsøke fastlegen. Produsert av Schibsted Partnerstudio Med stadig flere datingtjenester på markedet, åpner det for muligheten til å møte flere nye partnerne. Men uansett hvem og hvor mange du har sex med, kan du bli smittet av kjønnssykdommer. – Du bør teste deg hver gang du har hatt sex med en ny person, spesielt etter ubeskyttet samleie, sier Hilde-Gunn Meland, apoteker ved Vitusapotek Gardermoen Campus. Kløe, svie, utslett og vorter er alle tydelige tegn på at du kan ha fått en kjønnssykdom, men ikke alle merker at de er smittet. – Derfor er det så viktig at du tester deg, og det kan du gjøre gratis hos helsepersonell, eller kjøpe en hjemmetest fra Vitusapotek om det er flaut å dra til legen eller helsesøster, sier hun. Kondom kan beskytte deg mot flere kjønnssykdommer Gratis behandling Med hjemmetesten kan du finne ut om du har klamydia eller gonoré.
steril av klamydia
Saturday, 17 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024