350 Kronersgrensen Fjernes – 350-Kronersgrensen Fjernes - Regjeringen.No

Du kan handle fra nettbutikker som ikke krever inn mva ved salget Norske forbrukere vil fremdeles ha mulighet til å handle fra utenlandske nettbutikker som ikke krever inn mva ved salget. I slike tilfeller skal mva og eventuell toll oppkreves ved innførsel til Norge. Varer med verdi over 3000 kroner, næringsmidler, restriksjonsbelagte varer og særavgiftsbelagte varer, får ilagt avgifter ved innførsel, som i dag. Transportører kan kreve gebyr for fortolling av varer som avgiftsbelastes på grensen. Gebyret er betaling til transportøren, ikke til staten. Norske nettbutikker Norsk nettbutikker som er registrert i merverdiavgiftsregisteret får ingen regelendringer som følge av dette. For deg som kunde betyr det at butikken krever inn avgift ved salget. Overgangsordning De nye reglene vil fases inn gradvis, gjennom en overgangsordning som gir de utenlandske nettbutikkene tid til å tilpasse seg nytt regelverk og gjøre systemjusteringer. Overgangsordningen skal hindre opphopning av pakker på grensen og gir nettbutikkene tid til å etablere nye rutiner.

350-kronersgrensen fjernes - avgiftsfritaket på varer med lav verdi kjøpt over nett fra utlandet fjernes - Skatteetaten

350-kronersgrensen fjernes i 2020

Nettbutikken må oppkreve merverdiavgift fra forbrukeren ved selve salget i nettbutikken, på samme måte som en norsk butikk må oppkreve merverdiavgift ved sitt salg. Det betyr at du som forbruker får oppgitt pris inkludert merverdiavgift før du betaler i nettbutikken Utenlandske nettbutikker kan velge en forenklet ordning for å beregne og betale merverdiavgift. Ordningen legger til rette for effektiv import av varer med lave gebyrer for forbrukeren. Varer som i dag er fritatt for merverdiavgift, for eksempel bøker, vil fremdeles være fritatt for merverdiavgift. Dette betyr endringen for næringsdrivende Norske nettbutikker For norske nettbutikker med merverdiavgiftspliktig omsetning av varer i Norge, skjer det ingen endring. Slike butikker skal beregne og betale merverdiavgift ved salg av varer til både forbrukere og næringsdrivende i Norge. Utenlandske nettbutikker Varer med verdi under 3 000 kroner Utenlandske nettbutikker som tilbyr andre varer enn næringsmidler, restriksjonsbelagte varer og varer som ilegges særavgifter, må registrere seg for merverdiavgift og oppkreve merverdiavgift ved salg av slike varer til forbrukere i Norge.

Dette tilsvarer den løsning som allerede gjelder for omsetning av elektroniske tjenester. Finansdepartementet foreslår samtidig at alle varer utenom næringsmidler, får oppjustert fritak for eventuell tollavgift fra dagens 350 kroner til 3 000 kroner. Egen løsning for næringsmidler I Skatteetatens nettløsning vil alt ha samme sats – 25 prosent. Dermed kan ikke moms på mat, brus og godteri (næringsmidler), som i dag har en sats på 15 prosent, betales gjennom dette systemet. Finansdepartementet foreslår også at varer med verdi under 350 kroner fortsatt skal kunne leveres til forbruker uten ordinær tollbehandling (og uten tollavgift), siden merverdiavgift allerede er betalt når varen kommer til Norge. Dermed vil fjerningen av avgiftsfritaket ikke ha store påvirkninger på vareflyten inn til Norge. Dette vil ikke gjelde for næringsmidler. Ifølge forslaget må næringsmidler deklareres ved innførsel til Norge. Da må moms og eventuell særavgift på mat, brus, godteri og lignende betales. Dette skal avgiftsbelegges fra første krone.

350 kronersgrensen fjernes

350-kronersgrensen fjernes - regjeringen.no

  1. Jul i Storskogen - Nasjonalbiblioteket
  2. Urin som gjødsel de
  3. 350-kronersgrensen fjernes
  4. 350-kronersgrensa fjernes - Så mye dyrere blir det å bestille fra utlandet - DinSide
  5. Fjerner 350-kronersgrensen | Skattebetalerforeningen
  6. 350-kronersgrensen fjernes - regjeringen.no
  7. Hennes og mauritz trend
  8. 350-kronersgrensen fjernes : norge
  9. 350-kronersgrensen fjernes fra 2020

Altså vil boka koste deg de samme 243 kronene, uavhengig av 350-kronersgrensen. Merk dog at dette ikke gjelder eksempelvis fotobøker eller notehefter. Moms- og tollsatser Som nevnt er bøker og tilhørende produkter fritatt for moms, mens du må betale moms (25%) på alle øvrige produkter som bestilles fra utlandet. Som du har sett over, er det i tillegg noen varegrupper som har tollsatser, og disse har igjen to nivåer. I tabellen under ser du tollsatsene på ulike varekategorier.

Ca. ingenting av det jeg handler fra utlandet til under 350 kroner er å få kjøpt over disk eller på noen nettbutikk i Norge. Samme her. Har lyst til å kunne kjøpe vinyl og evt litt merch fra band som jeg hører på og som jeg vil støtte. Frakt + moms er dyrt nok, inkludert gebyr på 160 kr blir det litt knot. Kjøper på norske platebutikker, men det er ikke sånn at de kan drive å ta så mye risiko innenfor alle sjangre med å bestille inn. Per nå kjøper jeg ting på konsert i bedugget tilstand rett fra bandet, det lønner seg jo for alle (også meg selv om det blir litt mange overraskelser til meg selv neste morgen). Har fundert på om noen slike kulturgreier kunne komme inn under samme regler som bøker, men da må man vel ha noen kategorier klare. IDLJ at fotobøker ikke er bøker hos tollvesenet:-0 Utenom det er det småting som er fryktelig krøkkete å finne ut om de i det hele tatt er å få i noen fysisk/nettbasert bedrift i landet. Alt fra spesielle lyspærer til annet knot. Det siste jeg kjøpte på nett vare en fortreffelig skyggelue med noe internettgreier på fra WeRateDogs, under tollgrensa - frakten svir alltid mest.
Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024