Salgsmelding På Nett

Nedetid for kjøretøytjenester | Statens vegvesen

Norsk ordbok på nett

Nytt design Samtidig med at tjenesten åpnes for bedrifter, får også hele nytt og mer brukervennlig design. I tillegg til å få oversikt over kjøretøyene dine, gir tjenesten deg også oversikt over hvilke førerettigheter du har. Din side for bedrifter: Gå inn på og logg inn via ID-porten ( BankID eller MinID). Etter å ha logget inn kan du velge å representere deg selv som privatperson eller bedriften. For å få tilgang til å representere bedriften, må du ha fått tildelt rollen «Samferdsel» eller tilgang til enkelttjenesten «Dine kjøretøy» i Altinn. Les mer om roller og rettigheter hos Altinn.

  1. Salgsmelding på nett - BilNorge.no
  2. Norske Christian Sørum og Anders Mol utgjør verdens beste sandvolleyballag (DN+) | DN
  3. Se fotball på nett
  4. Finne venner på nett
  5. Ora lokale
  6. Bygg din egen pc komplett
  7. Sende salgsmelding på nett
  8. Barnelitteratur før og na blog
  9. Salgsmelding på nette
  10. Shop klær på nett

Slik fungerer salgsmelding på nett: Gå inn på «Din side» på Løsningen krever innlogging via ID-porten. Dette er en sikker innloggingsløsning som blant annet støtter Min-ID og Bank-ID. Selger initierer salget ved å sende en salgsmelding til kjøper via sin side. Kjøper må deretter logge inn på sin side og godkjenne salget. Gratulerer! Salgsmeldingen er nå gjennomført, og kjøretøyet har fått en ny eier. Skal du kjøpe eller selge bil, anbefaler Statens vegvesen at dere i tillegg til å benytte nettløsningen tegner en salgskontrakt. Husk også å melde fra til bomselskapet om at du har byttet bil hvis du har bombrikke. Hvis du heller ønsker det, kan du fortsatt levere salgsmelding og vognkort del 2 på trafikkstasjonen eller sende det i posten. Hvem kan bruke løsningen? Dette er første versjon av salgsmelding. Den gjelder alle kjøretøy og selv om den ivaretar de fleste eieres behov, har den noen begrensninger: Du må være over 18 år. Tjenesten gjelder kun private kjøretøyeiere. Dette skyldes at vi foreløpig ikke har noen sikker innlogging for bedrifter.

Nå kan også bedrifter og organisasjoner levere salgsmelding via Statens vegvesens nettsider. 31 Aug 2016 Statens vegvesen lanserte i fjor nettsuksessen salgsmelding på nett - og over 100 000 salgsmeldinger har nå gått digitalt via. Hittil har nettjenesten bare vært åpen for privatpersoner, men nå kan den også brukes av bedrifter og organisasjoner. - Vi er opptatt av at det skal være enkelt og trygt å selge biler og andre kjøretøy. Vi håper mange bedrifter vil ta den i bruk, sier avdelingsdirektør Espen Andersson i Statens vegvesen. Viktig med riktige roller i Altinn Hvem som kan bruke tjenesten i hver enkelt bedrift bestemmes av tilganger gitt i Altinn. - Det er viktig at bedriftene sørger for at tilgangene er riktig slik at de som skal ha tilgang til å kjøpe og selge kjøretøy, har det, sier Andersson. – Når dette er i orden, kan de enkelt levere salgsmeldingen på nett og slippe å dra på trafikkstasjonen slik som i dag. Bedriftene får også en full oversikt over kjøretøyene de eier og har mulighet til å melde tap av vognkort.

Hunter støvler på nett

salgsmelding på nett omregistreringsavgift

Godkjenn salgsmeldingen på Din side. Salgsmeldingen er nå registrert i våre systemer. Du vil få en bekreftelse på eierskiftet til din digitale postkasse. Husk at eventuell medeier også må godkjenne salgsmeldingen for at eierskiftet skal bli fullført. Godkjenner du ikke salgsmeldingen vil selger fremdeles stå som registrert eier av kjøretøyet. Vognkort Vognkort del 1 skal bli liggende i kjøretøyet, og makuleres når du mottar nytt vognkort etter omregistrering. Vognkort del 2 beholdes av selger og makuleres når eierskiftet er fullført. Omregistrering Selv om salgsmeldingen er godkjent, og eierskiftet fullført, kan du ikke bruke kjøretøyet før det er omregistrert. Sjekk hva du som kjøper må ordne for å få kjøretøyet omregistrert. Hvem kan bruke tjenesten? For å logge inn må du ha norsk fødselsnummer eller D-nummer. Tjenesten kan brukes av både privatpersoner og bedrifter. For å kunne bruke tjenesten på vegne av bedrift må du ha rettigheter i Altinn. Er du som kjøper under 18 år, kan du ikke levere digital salgsmelding.

Når selger har levert salgsmelding må du som kjøper godkjenne salgsmeldingen for at du skal bli oppført som ny eier. Har du som kjøper sendt inn salgsmeldingen er det selger som må godkjenne. Du kan enkelt godkjenne salgsmelding digitalt, og i flere tilfeller også om salgsmelding ble levert på papir. Vi anbefaler dere å gjøre det sammen. Før du godkjenner Selger trenger ditt navn, fødselsnummer og mobilnummer for å sende inn salgsmeldingen. Skal du eie bilen sammen med noen, må medeier også registreres i salgsmeldingen. Selger trenger da også medeiers navn, fødselsnummer og mobilnummer. Husk å forsikre kjøretøyet fra vedtaksdatoen. Vedtaksdatoen er den dagen salgsmeldingen blir godkjent av alle parter (kjøper og eventuelle medeiere). Har du ikke forsikring innen tre dager fra og med vedtaksdatoen, vil du få gebyr for hver dag kjøretøyet er uforsikret. Slik gjør du det Sjekk selgers legitimasjon for å kontrollere at det er selger som står som registrert eier i vognkortet. Du får SMS når selger har sendt salgsmelding til deg.

Tjenesten gjelder kun kjøretøy med én eier, en utvidelse også for kjøretøy med medeiere kommer senere.

norskopplæring på nett
  1. Larvik hirtshals båt
  2. Post i butikk bergen sentrum
  3. Koranen på norsk
  4. Karsten warholm friidrett
  5. Reise til utlandet
  6. Outlander bøker på norsk
  7. Norske talenter 2018 deltakere
  8. Nrk nett tv dagsnytt 18
Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024