Odd Petter Magnussen Yrke

Foto: Mattis Sandblad / VG Ingen nye trusler 14. mars var det 10 år siden Odd Petter Magnussens datter, Martine Vik Magnussen, ble funnet drept og voldtatt i kjelleren til leilighetskomplekset hvor medstudenten Farouk Abdulhak fra Jemen bodde. Han flyktet til Jemen dagen etter at Magnussen forsvant, et land hverken Norge eller Storbritannia har utleveringsavtale med. les også Martines far om å se politiets video: – Veldig utfordrende Abdulhak, som ble etterlyst av Scotland Yard etter drapet, er aldri blitt stilt for retten på grunn av nettopp blant annet manglende utleveringsavtale. Siden har faren jobbet med å få Abdulhak stilt for retten. Hverken Magnussen eller Lundevall-Unger har registrert noen trusler etter 10-årsmarkeringen, men kontakten fra eksterne «sikkerhetsaktører» inn mot Martines far og stiftelsen skal ha økt etter 10-årsmarkeringen, uten at disse initiativene har vært respondert på. – For vår del er tidspunktet for tildelingen litt overraskende, men vurderingen kan skyldes mange ting.

Weight

Odd Petter Magnussen, far til avdøde Martine Vik Magnussen, avviser at han skal ha utøvd press for å få selskapet V. Ships Norway til å betale opptil en million kroner i oppreisning til enken etter en jemenittisk fisker. 26. juni 2014 21:54 26. feb. 2018 13:12 smp-stories-top-widget Aftenposten har skrevet flere artikler om fiskeren Mohammed Quanas, som jemenittiske kilder påstår ble skutt og drept av russiske soldater som var om bord på et norsk tankskip i august 2011. Nå bringer styreleder og administrerende direktør Herbjørn Hansson i rederiet Nordic American Tankers et nytt moment. I en kronikk tar Hansson opp rollen Odd Petter Magnussen angivelig har spilt i saken. Magnussen er far til Martine Vik Magnussen, som ble drept i London i 2008. Den antatte gjerningsmannen, Farouk Abdulhak, flyktet til sitt hjemland Jemen. Myndighetene der har siden nektet å utlevere ham. Hansson trekker inn Martines far fordi han mener Magnussen har fått Aftenposten «på kroken» og er én av dem som har fôret avisens journalister med uriktige opplysninger i saken.

– For meg er det vanskelig å gå videre før gjerningsmannen er tatt. Det handler ikke om at jeg ønsker å hevne min datter, men jeg ønsker rettferdighet og respekt for grunnleggende verdier i samfunnet vi lever i. Noe av det som har skuffet meg mest, er UDs unnfallenhet og manglende oppfølging. Men jeg gir meg ikke før vi er i mål, sier Odd Petter, som har frontet de pårørende aktivt utad. Kristin har bevisst holdt en lav profil i media. – Loven er utdatert – Jeg har ikke ønsket å bli gjenkjent som den stakkars moren. Men nå klarer jeg ikke la være å spørre om det ville ha skjedd mer i denne saken om offeret hadde vært barnet til utenriksministeren, sier Kristin. Hun mener at selv om datterens sak er komplisert, er den likevel enkel: – Hvis internasjonale lover ikke kan fange opp at vi er verdensborgere som stadig krysser landegrenser, er loven utdatert og må endres. Det er umulig å finne mening i drapet på Martine, det er fortsatt så uvirkelig. At ingen må stå til rette for den grusomme ugjerningen, gjør det vanskelig for oss å finne ro.

TILBAKE PÅ ÅSTEDET: 14. mars ble det lagt ned blomster ved inngangsdøren til leilighetskomplekset hvor Martine Vik Magnussen i 2008, for 10 år siden i dag, ble drept og voldtatt. Hennes far, som gjennom alle disse årene har jobbet for en løsning, tok til tårene under markeringen. Foto: Mattis Sandblad / VG – Det er positivt og proaktivt, sier Odd Petter Magnussen om politiets avgjørelse. Oppdatert 14. august 2018 Artikkelen er over to år gammel – Uten å kjenne til om nye momenter er registrert av politiet eller hva som deres endelige vurderinger, er man fra denne kant uansett tilfreds med at det her tenkes preventivt i sammenhengen og at voldsalarm tildelt, sier advokat Patrick Lundevall-Unger til VG. Han er leder i Martine-stiftelsen og sier han føler seg meget godt ivaretatt av norsk politi og at han setter pris på at han er tildelt voldsalarm. I januar kunne Aftenposten melde at Lundevall-Unger ble truet i forbindelse med sitt arbeid for den ti år gamle drapssaken. Trusselen skal ha bestått i at noen ønsket ham bort fra jobben.

Les også: Ønsket penger til enken Ifølge Hansson har selskapet V. Ships Norway AS, som har ansvaret for den tekniske driften av en del av Nordic American Tankers' skip, blitt utsatt for økonomisk press fra Magnussen. Magnussen skal i et møte med selskapet i september 2013 ha krevd at de betalte enken etter fiskeren en halv til én million kroner i oppreisning, og ha sagt at pengene hvis ønskelig kunne kanaliseres via Martine-stiftelsen. Stiftelsen «Martines minnefond for rettferdighet» har som formål å jobbe for en løsning i Martine-saken, samt yte bistand til andre nordmenn som utsettes for overgrep og urett i utlandet. Hansson skriver at pressforsøket «ble resolutt avslått». «En del av dette merkelige initiativ var at hvis vi ikke gjorde som han [Magnussen] sa, ville forholdet bli politianmeldt og skade vårt omdømme», fortsetter Hansson. Les også: Sendte brev For å dokumentere påstandene viser rederen til et brev Magnussen sendte 9. september 2013. Der skriver Magnussen at av hensyn til andre saker i forholdet mellom Norge og Jemen er det viktig at det fra norsk side «gjøres grep som kan oppfattes å rette opp noe av den urettferdighet som har rammet et uskyldig offer og offerets familie».

Chair

  • Kontantinnskudd i bank stock
  • Fire stjerners middag oppskrifter
  • Åpent brev til Stoltenberg, av Synnøve Fjellbakk Taftø – Riksavisen
  • Odd petter magnussen yrke weight
  • Odd petter magnussen yrke world
  • Rekkverk terrasse vedlikeholdsfritt
  • Odd petter magnussen yrke set
  • Odd petter magnussen yrke 2
  • Vekkerklokke best i test

– Tragedien overskygger alt – Vi gjorde det meste sammen. Det er fryktelig trist å tenke på alt Martine ikke får oppleve. I løpet av de siste syv årene har jeg giftet meg, fått barn og begynt å jobbe. Alt dette skulle jeg så gjerne delt med henne, forteller Henriette Nilssen (29). Hun sier at savnet etter bestevenninnen går i bølger, noen perioder er verre enn andre. – Å være tilbake i dette huset er både godt og vondt. Jeg vokste jo nesten opp her, jeg har så mange gode minner. Men det er vanskelig å snakke om Martine uten at tragedien og etterspillet saken har fått overskygger alt det gode. Syv år – og tre utenriksministre – etter drapet på Martine, er stadig ingen pågrepet. Martines medstudent Farouk Abdulhak er internasjonalt ettersøkt, men har søkt tilflukt hjemme hos sin styrtrike far i Jemen. Med offer fra Norge, antatt gjerningsmann i Jemen og åsted i Storbritannia, stanger Martine-saken i mangel på utleveringsavtaler mellom de involverte landene. Til foreldrenes fortvilelse. Faren er sterkt kritisk til hvordan norske myndigheter, særlig Utenriksdepartementet, har håndtert saken.

odd petter magnussen yrke chairs

Han har ikke ønsket å svare på Aftenpostens konkrete spørsmål i saken, blant annet om han tror en slik utbetaling ville kunne påvirke Martine-saken. «Jeg har aldri møtt eller hatt noe mellomværende med skipsreder Hansson i Nordic American Tankers, og vil ikke bidra til en polemikk om påståtte detaljer fra et møte jeg har hatt med V. Ships for nærmere et år siden», skriver gnussen sendte et brev til førstestatsadvokat Guri Lenth forut for møtet med V. Ships, der han varslet om at han kom til å kontakte selskapet med tanke på kompensasjon til enken. I brevet skriver han også at han må vurdere «et formelt initiativ» dersom dette ikke fører frem. Magnussen varsler at han vil redegjøre nærmere for sitt engasjement i saken i et leserinnlegg. Felt i PFU I resten av innlegget går skipsreder Hansson til kraftig til angrep på Aftenpostens dekning av saken. Hansson mener blant annet at avisen selv burde reist til Jemen for å undersøke påstandene fra enken, og mener man i Jemen kan skaffe seg dokumenter som vitneutsagn, fødselsattest, dødsattest og eventuelt andre dokumenter for noen dollar.

Collection

Aftenposten ble i mai felt i Pressens Faglige Utvalg (PFU) for å ha publisert en skytevideo som feilaktig ble knyttet til det norske tankskipet. Rederiet hadde også klaget inn avisen for å ha brutt med god presseskikk fordi Aftenposten etter rederiets mening ikke hadde troverdige kilder som hevdet at fiskeren ble skutt fra et norsk skip, samt manglende samtidig imøtegåelse og manglende anonymisering av kilder. På disse punktene ble avisen frikjent. Odd Petter Magnussens innlegg publiseres i lørdagsavisen. smp-stories-bottom-widget matrix-tags curate-widget lfa

les også Martines far tok til tårene på åstedet: – Det er et grufullt sted – Ble hacket Odd Petter Magnussen mener også at noen har forsøk å hacke e-postkontoen hans og at noen muligens har fått tilgang til hans korrespondanse. På et tidspunkt skal også Facebook-siden «Justice for Martine Vik Magnussen» vært nede. Hjemmesiden for stiftelsen skal også ha blitt hacket, ifølge Magnussen. – Jeg kjenner ikke til vurderingen til politiet, men jeg tror det kan ha en preventiv effekt. Jeg er veldig fornøyd med å ha fått tildelt voldsalarm, jeg mener det viser at man er proaktive i politiet, sier Magnussen til VG. Politiet har ikke ønsket å kommentere denne saken og viser til taushetsplikten, men Lundevall-Unger forteller at de er tildelt en mobil voldsalarm. MØTE MED MINISTER: For tredje gang møtte Odd Petter Magnussen (midten) den britiske ministeren Alistair Burt (helt til høyre) i mars. De diskuterte løsninger på det 10 år gamle uoppklarte drapet på Martine Vik Magnussen. Imellom dem står advokat Patrick Lundevall-Unger.

Bevarer tingene til datteren Familien opplever fortsatt utfordringer med skille seg fra Martine, og faren forteller at en del av tingene hennes hjemme fortsatt står uberørt. – Vi har problemstillinger rundt: «Når er det man kaster tannbørsten hennes? ». «Når er det man slutter å pumpe opp hjulet i sykkelen hennes? », sier Magnussen, og forteller at de ikke har ryddet vekk tingene til Martine ennå. Faren til Martine Vik Magnussen anmelder Utenriksdepartementet – Skapet som Martine hadde på sitt rom er intakt og uberørt. Jeg ser ingen grunn til å rydde det, og har ikke lyst heller. Han mener at det er avgjørende for familiens forsoning med hendelsen at gjerningsmannen blir dømt. – Dette rører ved en grunnleggende rettferdighetsfølelse i menneskets natur, som også er forenelig med de rettsprinsipper som vi bygger hele vårt samfunn på. Dermed er det helt naturlig at dette skal skje – og det skal skje. Ingen utleveringsavtale med Jemen 14. mars 2016 var det åtte år siden den 23 år gamle studenten fra Nesøya i Asker ble voldtatt og drept.

odd petter magnussen yrke
Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024