Ferge Til Smøla: Vellykket Tur Til Smøla Med Ferge

Da bli fotografene hentet ombord igjen på Ringholmen. ( Foto: Håkon Bloch) Ferga var innom flere plasser som den i sin tid gikk til. Her Kattholmen. Deltagere på dekket av " Sørøy". ( Foto: Tor Arne Aasen)

Christmas

ferge til sola
  1. Ferge til smøla fall
  2. Selvmord hjelp chat
  3. Ferge til smøla new

Meaning

Denne kan ofte gå på biodiesel. I 2019 sa regjeringen at målet er å elektrifisere hele fergesektoren innen 2025. Ifølge Teknisk Ukeblad er mer enn 60 nye el-ferger under bygging. I 2018 anslo Vegdirektoratet at det vil være 71 batteriferger i Norge i 2022. I vinter mente mange at fergeprisene var blitt for høye. Det resulterte i det såkalte fergeopprøret. Da var utgifter til el-ferjer og ladestasjoner et sentralt tema. I mars bestemte Stortinget at fergeprisene skulle kuttes midlertidig.

Disse går på diesel eller annet drivstoff. Kjører på diesel Seljsestokken forklarer at fergen Smøla kom på plass før strømtilførselen var på plass. Dette gjelder også flere av de andre fergene i selskapet. – Det betyr at fergen skal kjøre på dieselmotoren den har ombord, mens vi venter på at ladestasjonen skal komme på plass, sier Seljestokken. I kontrakten med fylkeskommunen har Fjord1 forpliktet seg til å kjøre hovedsakelig på strøm, ifølge Seljestokken. De har likevel fått fritak for det første driftsåret, siden Fjord1 er nødt til å vente på utbygging av strømtilførsel. Ladestasjon og landstrøm på kaia skulle etter planen vært på plass før sommeren, men ifølge Seljestokken er noen deler forsinket på grunn av koronapandemien: – Vi venter fremdeles på en ladekontakt fra Italia, men vi er ganske sikre på at alt skal være på plass i august/september. Seljestokken lover også at dieselaggregatet skal bort fra kaia så fort fergen blir satt i trafikk. – Nå som båten skal i drift får vi personell på plass, slik at vi kan vi bruke motorene ombord til å lage strømmen vi trenger.

MF «Smøla» - Skipsrevyen.no

Detaljer Publisert 12. mars 2016 Norsk Skisfartshistoroisk Selskaps nordmørsavdeling hadde skikkelig treff med været da de lørag reiste i gamle fergerutas fotspor fra Kristiansund til Smøla. Tidens Krav var med og hadde filmsending direkte på nettetminutt for minutt. Ferga til Smøla, som het " Smøla" gikk fra byen fra 1959 til 1976. Senere kom nye større ferger til havneanløpet ble erstattet med fergeleier i Seivika og Sandvika på Tustna som betjente turen til Smøla. Det var rundt 1983. Det var en kjempetur som gikk fra byen (Johnsenhuken) til Straumen på Smøla, videre til Forsnes på Hitra hvor eieren av kaia måtte vike plass, deretter gikk turen sørover til det gamle fergeleie på Tyrhaug på Edøya (Smøla). Deretter var det stop på Ringholmen for ilandsetting av fotografer fra TK, SamferdselFoto, Brunsvikanytt, Terje Holm og NSSN (Håkon) slik at båten kunne fotograferes i alle himmelretninger (passerte Ringholmen flere ganger) og turen ble avsluttet på Knudtzonholmen ved hurtigruten. På returen holdt leder Jørgen Strand foredrag om rutebåtene i gamle dager Atlantic Ship Management i Kristiansund sin " Sørøy" ble malt med MRF merker til turen.

ferge til smøla summer

Ferge til sola

Kart med transportalternativer Kart med symboler for offentlig transport På Gule sider kan du få beskrivelse av reiserute (bil/kollektiv transport) til Smøla Oversikt over offentlig transport i Smøla og omegn. Klikk på navnet for å finne ruteopplysninger. Samferdselsutvalget i Møre og Romsdal har besluttet at det fra og med 1. mai 2018 ikke lenger skal trykkes opp rutehefter med informasjon om når bussene, hurtigbåtene og fergene i fylket går. Alle rutedata for Møre og Romsdal finnes nå digitalt på internett på og på mobilappen «FRAM». Ruteinformasjon kan også fås ved å kontakte FRAM kundesenter på telefon 712 80 100.

– Ikke uvanlig med el-ferge før strøm Edvard Sandvik er ansvarlig for fergedriften i Statens vegvesen. Han forteller at mange av de elektriske fergene i Norge er hybridferger som kan gå på annet drivstoff enn strøm. Vegvesenet har ansvaret for fergesambandene på riksvegnettet, og her stilles dette som krav i kontraktene. – Det er fordi vi må ha beredskap også ved strømbrudd. Veien må være åpen også hvis strømmen går, sier Sandvik. Han forklarer at det ikke er uvanlig at nye el-ferger leveres før strømmen er på plass på kaia: – Dette er innføring av ny teknologi som skal vare lenge. Da hender det at ikke alt er klart samtidig. Noen ganger er fremføringen av strøm på plass før el-fergene, og noen ganger er fergene på plass før strømmen. Sandvik sier at dieselaggregat ikke brukes til å lage strøm for å drive el-ferger i trafikk: – Siden de aller fleste el-fergene er hybridferger ville det vært veldig dumt å bruke et eget dieselaggregat for å kjøre dem. De har jo allerede en dieselmotor ombord.

Nyferga har batteritrøbbel Fergesamband ble innstilt på grunn av sykdom Ferge stoppes av høyt tidevann Høy vannstand skaper trøbbel for fergesamband Tekniske årsaker gir fergeinnstilling Innstilte flere avganger på grunn av anleggsarbeid

Møre og Romsdal fylkeskommune har nå lyst ut driften av de fire fylkesveifergesambandene på Nordmøre – den såkalte «Nordmørspakken» - på anbud. Fristen for innlevering av anbud er satt til 17. november. Dagens fergekontrakt går ut i 2019, og ny kontrakt vil gjelde fra 1. januar 2020 og fram til 31. desember 2030, skriver fylkeskommunen i en pressemelding. De fire sambandene som omfattes er Edøya – Sandvika, Seivika – Tømmervåg, Arasvik – Hennset og Kvanne – Rykkjem. Sambandet Halsa – Kanestraum er et riksveifergesamband som ikke inngår i utlysningen. I konkurransegrunnlaget blir det stilt krav til to ferger i sambandet Edøya - Sandvika. Det blir også stilt krav til at fergene i sambandet Seivika - Tømmervåg og Edøya - Sandvika skal være nyere enn 10 år ved oppstart av kontrakten. Det blir også lagt opp til et bedre tilbud på helg. – Det er satt strenge krav til miljø for å sikre miljøferger i de to sambandene. Tilbyderne konkurrerer også på ytterligere reduserte miljøutslipp og pris, sier samferdselssjef Arild Fuglseth.

ferge til smøla now
  1. Jæren tingrett saker
  2. Bmw i3 vinterføre price
  3. Røykvarsler test 2018 florida
  4. Me sykdom årsak full
  5. Kyrre holm johannessen lisa tønne williams
  6. Gave til tante
  7. Hver gang vi møtes 2019 premiere classe
  8. Will ferrell filmer og tv-programmer free
  9. Til leie
  10. Kjendis farmen 2019
  11. Mila kunis filmer og tv-programmer
Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024