Universitetet I Lillehammer / Hva Skjer I Lillehammer

Vi har riktignok forskere som hevder seg godt internasjonalt, men Universitetet i Oslo har langt bedre forutsetninger, med store forskergrupper, høyere andel forskning i de faglige stillingene, solid forskningsinfrastruktur og uttalte ambisjoner om å være et velrennomert europeisk forskningsuniversitet. Vi skal i samarbeid med regionale partnere utvikle gode lærere og helse- og sosialarbeidere, samt andre kandidater og drive FoU-arbeid i tilknytning til profesjonsutdanningene. Våre kandidater finner nye løsninger og nye måter å jobbe på. På HINN skal vi kunne snu oss raskt og tenke nytt – og ta med oss resultater fra denne typen forsknings- og utviklingsarbeid ut i Europa og verden for øvrig. Kathrine Skretting Rektor Høgskolen i Innlandet Lillehammer

Series

Arbeidskraft med høy kompetanse bosetter seg gjerne nær et universitet. Universitetene tiltrekker seg unge mennesker, som igjen er med å på legge grunnlag for et blomstrende kultur- og uteliv. Høyskolen har nære bånd til virksomheter i Innlandet, for eksempel NAV og sykehuset, i tillegg til idretten, festivaler, reiseliv og annet næringsliv. HINN er en viktig aktør innen lærerutdanning, skoleutvikling og offentlig innovasjon, og leverer vesentlige bidrag til utmarksforvaltning og bioøkonomi. Nylig var statsministeren på besøk og ble imponert over virksomheten innen Spill og VR på Hamar. Tre av Filmskoles ny-uteksaminerte kandidater har nettopp gjort det skarpt i konkurransen Nordic Talents. Som Universitetet i Innlandet kan vi ta denne positive utviklingen videre. Høy kvalitet Eller høye kvaliteter, i flertall. Man snakker om fagintern kvalitet, og det finnes kvalitet som først og fremst er basert på originalitet og nyskaping, i tillegg til relevanskvalitet, som samfunnsnytte. Antakeligvis vil ikke vår høyskole være den som scorer høyest på fagintern, akademiske kvalitet.
  • Lillehammer norge
  • Hva skjer i lillehammer
  • Melania Trumps skovalg vekket internasjonal oppsikt - Melanias skovalg vakte harme - Se og Hør
  • Hurtigruten.no skipene nå
  • Universitetet i lillehammer season
  • Andre pinsedag fri video
  • Universitetet i lillehammer video
  • Bård og vegard ylvisåker
  • Lillehammer 94
  • Petter Stordalen gir 25 milliarder til barna

Koordinater: 61°8′58, 686″N 10°25′22, 105″Ø Høgskolen i Lillehammer Skolens fasade i 2007. Grunnlagt 1994 Type Statlig høgskole Beliggenhet Lillehammer Studenter 4795 [1] (2013) Ansatte 320 [2] (2013) Høgskolen i Lillehammer 61°08′59″N 10°25′22″Ø Høgskolen i Lillehammer på Commons Høgskolen i Lillehammer ( HiL) var en norsk regional høgskole. Den ble etablert 1. august 1994 som en av 24 statlige høgskoler i Norge og oppstod fra den tidligere Oppland distriktshøgskole i forbindelse med høgskolereformen i 1994. Skolen lå på Storhove, ca. fire kilometer nord for Lillehammer sentrum. Det var flest studenter fra Hedmark fylke, fulgt av Akershus og Buskerud. Rektor fra 1. august 2015 var professor Kathrine Skretting. [3] I september 2016 vedtok HiL og Høgskolen i Hedmark å slå seg sammen til Høgskolen i Innlandet; sammenslåingen ble iverksatt 1. januar 2017. [4] Studietilbud [ rediger | rediger kilde] HIL tilbød års-, bachelor-, master- og doktorgradsstudier og ulike etter- og videreutdanningskurs innenfor film- og fjernsynsfag, psykologi, helse- og sosialfag, idrett, juss, ledelse og økonomi, opplevelse, reiseliv og kultur, samfunnsvitenskap og humaniora.

Vis som: Mobil Nedenfor finner du utdanninger som matcher søket "Universitet og høgskole i Lillehammer". Du kan filtrere søkeresultatet ytterligere ved å velge fagområde, studiested eller utdanningstype. Klikk på en av utdanningene i listen for å lese mer om den, og send en uforpliktende henvendelse til skolen dersom du ønsker mer informasjon. Du kan også sammenligne utdanningene og lese omtaler fra tidligere studenter. Lykke til! COVID-19 – Hvordan påvirkes din utdanning? Er du usikker på hvilke konsekvenser koronaviruset kan ha for deg som student? Vi har samlet artikler, tips og råd om dette. Les mer her Meld deg på vårt nyhetsbrev

Start

lillehammer 2011 universitetet i lillehammer video
Høgskolen tilbød internasjonalisering av studier gjennom å ta deler av sin ordinære utdanning i utlandet eller ved å fortsette å utdanne seg i utlandet etter endte studier. Den norske filmskolen ble opprettet som egen avdeling ved HiL i 1997. Den har syv linjer (manus, regi, produksjon, foto, lyd, klipp og produksjonsdesign) og annethvert år tas det opp inntil seks studenter på hver linje. Skolen ble kåret til Europas beste filmskole i 2002.

Høyfjellshotell lillehammer

FORSKNINGSDAGER 2018 I realiteten er det ikke store forskjeller mellom de funksjoner høgskoler og universiteter fyller. Det eneste skillet ligger i at universitetene styrer sin egen portefølje av studier fullt ut, mens høyskolene må søke kvalitetssikringsorganet NOKUT om å få opprette mastergrader og doktorgrader. Dette utgjør det eneste formelle skillet mellom universiteter og høgskoler. Universitet – toppen av kunnskapspyramiden Likevel. Universitetene er internasjonale kunnskapsinstitusjoner, og har vært det i nærmere tusen år. Universitetet i Bologna, grunnlagt i 1088, hadde eksperter på romersk rett. Hold deg oppdatert og abonner på GDs nyhetsbrev! Da får du de viktigste sakene rett i innboksen din. Ved Universitetet i Krakow, grunnlagt i 1364, utførte Kopernicus eksperimenter som ble viktige for å bevise at jorda er rund. Universitetene har eksistert gjennom middelalder og moderne tid. Internasjonalt vet alle hva et universitet er. Høgskolebegrepet, derimot, er en størrelse som er vanskeligere kommuniserbar, og det er ingen fordel i en tid hvor nettopp internasjonale kontakter, prosjekter, oppdrag, studenter og forskere er blitt en selvsagt del av virkeligheten i alle seriøse kunnskapsinstitusjoner.

Lillehammer er også et av studiestedene med landets høyeste dekning av studentboliger i tillegg til et relativt stort privat utleiemarked. At så mange er studenter, betyr at befolkningen er "ung". Dette setter sitt preg på utelivet, og byen har et bredt tilbud innen kultur - og friluftsliv. Byen har mange små og store kafeer, puber, konsertsteder og diskotek, som gir deg som student en attraktiv ramme rundt studier og fritid. Storgata med alle sine butikker er hovedpulsåren i byen. Her kan du føle pulsen fra et internasjonalt miljø, samtidig som du alltid finner noen å hilse på eller slå av en prat med. Store nasjonale og internasjonale idrettsarrangement som Birken, Worldcup og X Games, samt kulturarrangement som Dølajazz, Litteraturfestivalen og Amandus, preger byen sommer som vinter, og gir glimrende prosjektpraksis for deg som student - eller du kan velge bare å nyte det glade livet de fører med seg. Rundt Lillehammer finner du flere av de mest kjente vintersportsdestinasjonene i Norge - Hafjell, Kvitfjell, Skeikampen, Gålå, Nordseter og Sjusjøen.

Er universitetene blitt for like? Diskusjoner om universitetssektoren i Europa trenger mer heterogenitet finner sted på bakgrunn av behovene i det samtidige kunnskapssamfunnet, med sine raske endringer. Ny teknologi utvikles og tas i bruk. Endringstakten er høy. I slike samfunn må utdanningsinstitusjonene hyppig revidere studietilbudene sine, og tilby etter- og videreutdanning til voksne utdanningssøkende. Hva kan en robot gjøre, for eksempel som assistent for et aldrende menneske? Samfunn av vår type har behov for både nyskapende grunnforskning og for forskning som sikter mot konkrete forbedringer og nye løsninger i arbeids- og samfunnsliv. Et enkelt universitet kan ikke alene fylle alle kunnskapsbehov. En tydeligere profilering av kunnskapsinstitusjonene etterspørres. På hvilke områder har HINN ambisjoner? Regional kraft I HINNs strategi står det at Høgskolen skal utvikle et tettere og mer forpliktende samarbeid med arbeidslivet og bidra til å styrke vekstkraften i Innlandet. Forskning har da også vist at universitet bidrar til å gjøre regioner attraktive.

høgskole Private institusjoner er markert med kursiv. Det finnes flere private institusjoner med godkjente studier på høyskolenivå, men uten institusjonsakkreditering som høyskole.

Sunday, 1 January 2023

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024