Trening For Overvektige

Svømming er etter mitt syn en meget god treningsform som flere burde benytte seg av, også for vanlige mosjonister med normal kroppsvekt. – Sykling. Sykling er også en relativt skånsom form for trening, som fortrinnsvis aktiverer underkroppen. Bakdelen slik jeg ser det er at man blir sittende i en stilling som minner om arbeidssituasjonen til mange(krym rygg, skuldrene glidende fremover og «forward head» posisjon). En slik posisjon bør minimeres fordi vi gjør så mye av det i utgangspunktet. – Styrketrening. Styrketrening er meget viktig for overvektige for å bygge muskelmasse, styrke og stabilitet i tillegg til at det utført korrekt ikke skaper for stor belastning på ledd, ligamenter og andre strukturer. Styrketrening bør prioriteres i stor grad som overvektig. Artikkelen er levert i samarbeid med Akademiet For Personlig Trening.

Trening må tilpasses. Ikke bare i forhold til målsetting, men minst like mye individet. Denne artikkelen handler om overvektige og treningsanbefalinger myntet mot denne gruppen mennesker. For en overvektig person er ofte målet å miste kroppsfett og få en slankere kropp hvilket ofte medfører bedre helse, en enklere hverdag og en kropp som fungerer slik den skal. Å velge en treningsform som medfører et høyt kaloriforbruk er dermed logisk, ettersom ett av de overordnede målene for å oppnå disse resultatene nødvendigvis må være et høyere forbruk av energi. Det er imidlertid ikke alle treningsformer som sikrer høyt kaloriforbruk som er gunstige for personer som veier alt for mye grunnet et risiko/gevinst forhold. Aktivitet er bra, men ikke ta unødvendige sjanser Har du noen gang sett på "The biggest looser"? Resultatene i programmet er utvilsomt imponerende, og mange av deltakerne får endret livet sitt(i hvertfall midlertidig). Ulempen er etter mitt syn at programmet også er godt eksempel på neglisjering og/eller lite kunnskap om tilpasning av trening til individet, og i dette tilfellet meget overvektige mennesker.

Hvordan opprettholde treningen? Disse tipsene kan hjelpe: -Forplikt deg å være aktiv: gjør en avtale med deg selv at aktivitet vil hjelpe deg å være motivert og nå målene du har satt deg. -Set deg mål: både kortsiktige og langsiktige mål. -gi deg belønning: oppnår du dine mål gi deg selv små belønninger som nye joggesko, nye treningsklær eller motiverende treningsmusikk. -få støtte: få venner eller familie til å være i aktivitet sammen med deg. Det kan gjøre treningen lettere. -skriv en enkel treningsdagbok eller prøv bloggen til Her kan du skrive om treningen din og loggføre fremgang samtidig som du får støtte av andre. Hvilken type aktiviteter kan store gjøre? Følgende aktiviteter kan du gjøre: -vektbærende aktiviteter som gåturer, gå trapper og lett jogg. -ikke vektbærende aktiviteter som svømming og vannaktiviteter som gir mindre stress på ledd siden du slipper å løfte din egen vekt. Får du vondt i leddene dine av vektbærende aktiviteter, vil nok denne aktivitetsformen være best for deg.

trening for overvektige girls

Resultatene i programmet er utvilsomt imponerende, og mange av deltakerne får endret livet sitt(i hvertfall midlertidig). Ulempen er etter mitt syn at programmet også er godt eksempel på neglisjering og/eller lite kunnskap om tilpasning av trening til individet, og i dette tilfellet meget overvektige mennesker. Hvorfor? Fordi en hel del av treningsmetodene som benyttes så godt som sikkert gjør personene som er delaktige skadet eller skaper smerte som de vil slite med i tiden fremover. Disse treningsformene gir overvektige gode resultater uten høy skaderisiko Treningsmetodene jeg tenker på er fortrinnsvis løping og andre aktiviteter som innebærer stor belastning og støt på knær, hofter og rygg. En person på 200 kilo eller mer(for å ta et eksempel) bør ikke løpe fordi hvert eneste løpesteg medfører store støt og krever en voldsom styrke og stabilitet. Løping er flott trening for mange, men ikke for en inaktiv og overvektig person, spesielt ikke til å begynne med. For å tåle løping behøver man en viss styrke og stabilitet for å unngå overbelastningsskader.

trening for overvektige new

Via fastende blodprøver av barna undersøkes endringer i insulinresistens, fettstoffprofil, generell betennelse i kroppen, markører for oksidativt stress og metthetshormoner. I tillegg har forskerne registrert blodtrykk, vekt, høyde, midjemål og hoftemål. Også endringer i kosthold og fysisk aktivitet er registrert gjennom at deltakerne har fylt ut kostholdsdagbøker og spørreskjema om fysisk aktivitet og gått med aktivitetsmålere gjennom deler av intervensjonsperioden. I studien er dessuten 100 friske, normalvektige barn og unge testet på samme måte som barna med fedme, men kun ved én anledning. Dette datamaterialet har forskerne brukt til å se på forskjeller mellom barn som har normal vekt og barn som har fedme. FLERE NYHETER FRA LASTER INNHOLD

Men det er viktig å fortelle at man også får gunstige effekter av fysisk aktivitet. Les også: Helseskader ved sykelig overvekt Flere helseeffekter Aadland vil også understreke at fysisk aktivitet har andre positive effekter enn vektreduksjon. - I vår studie så vi en sammenheng mellom trening og bedret kolesterolnivå. Blant de som klarte å legge om livsstilen og drive mer fysisk aktivitet, gikk kolesterolnivået vesentlig ned. Dette er også viktig for å få en god helse, selv om vekten ikke reduseres. Les også: Heller trening enn slanking De pasientene som klarte å øke aktivitetsnivået sitt, ble også i langt bedre form enn tidligere, selv om vekten ikke gikk ned. Han sier at det var vanskelig for deltagerne å ta med seg de gode vanene hjem til familien etter ukene på rehabiliteringssenteret. Å integrere aktiviteten hjemme var utfordrende, og mange havnet fort i det samme mønsteret som før. - Å endre livsstil er vanskelig, men noen greier det, og det er det viktig at folk vet om. Hvordan hver enkelt responderer på trenning er vanskelig å si på forhånd.

  • Trening for overvektige 2017
  • Sykelig overvekt og fysisk aktivitet - NHI.no
  • Trening for overvektige 2016

Vil du vite mer? Overvekt, hva er det? Trening, hvordan komme i gang Trening, hvordan trene Ømme muskler etter trening

Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024