Avkriminalisering Av Narkotika 2018, Legalisering Av Narkotika - Liberalistene

Kripos skriver at dette skyldes store enkeltbeslag i hundrekilos-klassen i de to årene. Les også: Kokain kan endre hjernar på få timar Samtidig ble 58 kilogram med kokain stoppet på grensen av tollvesenet, en nedgang fra 132 kilogram året før. Ifølge politiet var 2015 det første året hvor det ble gjort flere beslag av kokain enn heroin. Det vanligste er fortsatt cannabis, amfetaminer og benzodiazepiner, som er virkemiddelet i sovemedisiner og angstdempende midler. Frykter at effekten er permanent Jones og de andre forskerne bak rottestudien frykter at kokainet påvirker dopaminsystemet for alltid. – Selv etter 60 dager med abstinens, som er omtrent fire år i et menneskeliv, tok det bare én enslig dose med kokain for at rottene havnet tilbake på rykke tilbake til start når det gjaldt dopaminsystemet og toleransenivå, sier Jones i en pressemelding. Og når toleransenivået er på det samme som da rottene var storforbrukere av kokain, øker risikoen for fråtsing og overforbruk. Referanse Cody A. Siciliano m. fl.

Avkriminalisering av narkotika 2014 edition

Unge folk gjør mange ganger ting fordi det er det motsatte av hva samfunnet forteller dem at de skal gjøre. — Det er det som gjør det spennende? — Ja. Så man fortsetter å kriminalisere, bare for å… det gir ikke mening. Politiets erfaring i Portugal var at ferske brukere kom ut fra fengsel med mer kriminell kompetanse enn de hadde da de ble sendt inn. I Portugal får politiet kun lov til å anmode narkotikabrukere til å stille opp til en fagkomité til en samtale. En betydelig aktør i motstanden mot avkriminalisering av narkotika i Norge er Norsk Narkotikapolitiforening, en interesseorganisasjon som har medlemmer blant politifolk på gata og helt opp i politiets toppledelse. Politioverbetjent i Gatepatruljen i Oslo, Jan Erik Bresil uttalte nylig på vegne av foreningen at den siste tidens økning i cannabis-bruk skyldes rusdebatten, og spesielt de som argumenterer for legalisering (ikke det samme som avkriminalisering, journ. anm). Fagdirektør i Politidirektoratet, Atle Roll-Matthiesen, mener avkriminalisering «ikke er veien å gå», mens tidligere tolldirektør Bjørn Røse mener det er «en katastrofe for ungdommen».

Legalisering av narkotika - Liberalistene

Liberalismen behandler voksne folk som voksne og vil gjøre det lovlig å gjøre det man vil med kroppen sin. Dette inkluderer å legalisere narkotika og andre rusmidler som i dag er forbudt. Vanlige «forbrytelser uten offer» som liberalister pleier å trekke frem er gambling, prostitusjon og narkotika. En forbrytelse uten offer («victimless crime» på engelsk) er en «forbrytelse» som ikke egentlig går ut over noen, bortsett fra eventuelt deg selv. Liberalister er av den oppfatning at hvert individ eier sin egen kropp, og dermed kan gjøre hva han eller hun vil med den, så lenge dette ikke initierer tvang overfor andre mennesker. Dette gjelder også kjøp, salg og inntak av narkotiske stoffer. Narkotika er en vare Narkotika er en fellesbetegnelse på en rekke rusmidler som skaper en eller annen form for effekt eller stimuli i kroppen. Det er åpenbart at bruk av enkelte narkotiske stoffer er skadelig for kroppen, men det er ditt eget valg om du vil påføre deg slike konsekvenser eller ikke. Ettersom du har rett til liv og å leve i fred, har du dermed også rett til å kjøpe og selge narkotika.

Avkriminalisering av narkotika 2015 cpanel

Så lenge du ikke stjeler, truer eller bruker vold, bør du kunne handle med narkotika i fred. Til syvende og sist er narkotika bare en vare det er etterspørsel etter, på samme måte som melk, kjøtt, iPhone og tobakk. Hvilke følger får legalisering? Når det gjelder å legalisere og til slutt deregulere narkotikabransjen helt, er det spesielt viktig å huske på at en liberalistisk stat kan ikke dukke opp over natta. Mye vil ha skjedd i samfunnet før et fullstendig frislipp av narkotika, så ikke vær redd. I likhet med gambling og prostitusjon vil reell kriminalitet forbundet med narkotika bli slått ned på. Men fordi kjøp og salg av narkotika er lovlig, vil mange av de voldelige problemene med narkotika fordufte av seg selv. Det viktigste for en legitim selger er å tilby et godt produkt under fredelige omstendigheter, slik at forretningene kan blomstre. Forbud er skadelig Som med andre ting vil ikke et forbud mot narkotika fjerne etterpørselen. Forbud mot narkotika hjelper ikke, tvert imot. I den meksikanske krigen mot narkotika, som har vart siden 2006, har for eksempel minst 164.

Sjefen for Portugals narko-suksess kaller norsk hasjdebatt «nonsens» – Filter Nyheter

Vi bryr oss ikke om hvem som bruker dop. Det var aldri et spørsmål i vår reform. Det som er virkelig viktig, og det vi bryr oss om, er om noen lider på grunn av bruken. Du, familien eller samfunnet. Om noen lider, om så bare litt, på grunn av ditt bruk, er det et problem. Jeg forstår at ikke alle som tar narkotiske stoffer én, to eller flere ganger er avhengige og trenger behandling, men de kan trenge litt hjelp til å slutte før de blir avhengige. Og: Hvis ingen tar skade eller lider av noens rusbruk, hva er da problemet? — Hvis Norge velger en reform hvor straffriheten først og fremst skal gjelde tunge brukere, men ikke resten. Hvordan kan det løses i praksis? Hvordan kan man trekke grensene? — Som representant for portugisiske myndigheter kan jeg egentlig ikke uttale meg om dette. Men som privatperson er min oppfatning at dette er nonsens. Skal man måtte være eller bli narkoman først for å få hjelp? Det gir ikke mening. Vårt system tillater oss å finne disse menneskene og gjøre noe. Dette er ingen mekanisk prosess, det er mennesker.

  1. Arter på nett – søk tilskudd til å bidra
  2. Hvem i helvete er Morten Pedersen? - Fotball - Norsk - VG Nett Debatt
  3. Webshop hvordan
  4. Avkriminalisering av narkotika 2014 edition
  5. Hobbyeske - Lag din egen havfruedukke
  6. Nyfødt barn, sjekkliste - NHI.no
  7. Vhf radio håndholdt channel
  8. Statens vegvesen ledig oppkjøring
  9. Avkriminalisering av narkotika 2015 cpanel
Saturday, 17 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024