Melde Meg Ut Av Statskirken

Fadderansvaret kan for eksempel følges opp ved å gi barnet en barnebibel, besøke barnet eller sende det en hilsen til dåpsdagen, oppmuntre foreldrene til å ta barnet med på familiegudstjenester og søndagsskole eller ved å tilby seg å ta barnet med på gudstjeneste selv. :-) spyrakett Innlegg: 2343 Onkel uansvarlig er tilfeldigvis en trojansk hest. :-) Elraj_Greb Innlegg: 1134 sypress: Hvilke politiske saker er du uenig i siden du melder deg ut? 1. Jeg har oppdaget at jeg er mer enig med den måten Statskirkens prester og biskoper praktiserte sin kristendom for 25, 50 og 100 år siden, enn det jeg er med dagens prester og biskoper. Så jeg synes statskirken har vært fin den, mesteparten av tiden. Men er som sagt lite fornøyd med det nåværende bakkemannskapet, og vil derfor melde meg ut i påvente av at noen bedre går på ved neste vaktskifte. 2. Jo, det er nettopp det jeg er interessert i, å fortsette å benytte meg av Statskirkens tjenester de få ganger i livet det vil bli aktuelt. Derfor lurer jeg på om det får noen konsekvenser for meg om jeg som utmeldt skulle fortsette å å benytte meg av Statskirkens tjenester, feks står jeg da uten prest i begravelsen min?

Melde meg ut av statskirken? - Politikk og samfunn - Diskusjon.no

Og må jeg eventuelt betale ekstra for å bli gift eller begravet? Elraj_Greb Innlegg: 1134 Er det altså ingen konsekvenser av å melde seg ut av Statskirken? Kan med andre ord de som ikke er medlem benytte kirkens tilbud i like stor grad som medlemmer? Samme service også ved begravelser, eller må det betales ekstra for en kirkebegravelse for ikke-medlemmer? RickiBK Innlegg: 72334 Elraj_Greb: Er det altså ingen konsekvenser av å melde seg ut av Statskirken? Kan med andre ord de som ikke er medlem benytte kirkens tilbud i like stor grad som medlemmer? Samme service også ved begravelser, eller må det betales ekstra for en kirkebegravelse for ikke-medlemmer? Igrunnen ingen særlige konsekvenser, inntil du møter de prestene som finkjemmer "alles" bakgrunn og tilhørighet forbindelse med eksempelsvis det å være fadder, føre døtre til alters og slikt. Så sammen med spyraketts evige ild og slikt småtteri, så vil vi utmeldte klarer oss utmerket. Selv benytter jeg ellers ikke Kirken som et tilfluktsted eller høytidsskaper, da det finnes alternativer til alle livets faser som fungerer like godt.

Mage rygg øvelser college

Selv om jeg til tider misunner kirken sine flotte bygg.... Bygget på blod og avlat av alle, også de som strengt tatt ikke ønsket å bruke sine penger på slikt. Men kirkene står der, og jeg syns enhver skal benytte de slik de ønsker. Bygget av folket som de er;-)

Hva om jeg melder meg ut av statskirken - Religion, filosofi og livssyn - Diskusjon.no

  1. Henrik ibsen kjente verk
  2. Her er de vanligste løpefeilene - Dagbladet
  3. Båndsag til salgs
  4. Mulig å bli lærer uten matte-firer – NRK Vestland
  5. Barbie og ken young
  6. Et norsk hus photo
  7. Vurderer 50 nye bomstasjoner i Oslo - Dagbladet
  8. Oslo kommune
  9. Hos martin episoder
  10. Hva om jeg melder meg ut av statskirken - Religion, filosofi og livssyn - Diskusjon.no
  11. Melde meg ut av statskirken? - Religion, filosofi og livssyn - Diskusjon.no

? - Religion, filosofi og livssyn - Diskusjon.no

Her er et skjema du kan sende inn til din lokale kirke. [edit]: Passet ikke helt inn, men måtte bare legge det til Edited April 2, 2005 by Scarface^

Melde seg ut av statskirken konsekvenser

melde seg ut av statskirken konsekvenser

Statskirken - konsekvenser av utmeldelse - Religion og livssyn - VG Nett Debatt

Jeg visste ikke at ateisme var noe folk holdt sjult i Norge. Står du ikke for dine egne meninger? En behøver ikke melde seg ut av kirken fordi en ikke tror på Gud. En kan fortsatt være medlem der om en ønsker å støtte kirkearbeidet. Kirken er en positiv støttespiller for mange gode saker. Og så har det kulturell verdi, mannskoret synger i kirken, pipe-orgel er vakkert å lytte til, og så er det klangen i klokketårnet da, fint å våkne til på en søndags morgen. Edited January 24, 2012 by LonelyMan Den siste der er iallefall tull. Jo, man bør helt klart melde seg ut dersom en ikke tror. Dette for å vise hvor få mennesker det er igjen i Norge som tror på dette våset. Man kan støtte gode saker gjennom andre kanaler. Musikk finnes det også andre plasser, og man slipper å bli proppet full av gamle myter innimellom orgeltonene:-) Jepp, alt for få, men ikke ifølge statskirken. Sjekk linken i signaturen min. pipe-orgel er vakkert å lytte til, og så er det klangen i klokketårnet da, fint å våkne til på en søndags morgen.

Melde seg ut av statskirken på nett

Elraj_Greb Innlegg: 1134 Pga politisk uenighet med det nåværende bakkemannskapet, vurderer jeg å melde meg ut av Statskirken, men uten å melde meg inn i andre trossamfunn. Hvilke praktiske konsekvenser vil dette få for meg? Jeg bruker kun kirkens tjenester på de store høytidsdager i livet, i tillegg til noen få kirkebesøk årlig. Jeg tenker på ting som dåp, konfirmasjon, ekteskap, og ikke minst begravelse. Hvilke tilleggskonsekvenser får slike begivenheter for oss om vi står utenfor alle trossamfunn? sypress Innlegg: 3473 Elraj_Greb: Pga politisk uenighet med det nåværende bakkemannskapet, vurderer jeg å melde meg ut av Statskirken, men uten å melde meg inn i andre trossamfunn. Hvilke politiske saker er du uenig i siden du melder deg ut? Du kan benytte deg av kirken fordi om du melder deg ut. Men det er du vel ikke interssert i, eller? Dåp er en frivillig sak, likeledes konfirmasjon og ekteskap. Det er heller ikke alle livssynssamfunn som praktiserer dåp og konfirmasjon. Vi lever i et flerkulturelt samfunn i dag.

Har feiret jul uten kristen innvirkning i allmindelige tider jeg... ikke en plastikk jesus å se hjemme hos meg i julen, ingen engler, ingen kors, men i god gammel jule ånd feirer jeg at sola snur... Jul har faktisk ikke en dritt å gjøre med kristendummen den, for ellers hadde vi uttalt det slik som fx engelsk mennene uttaler jul, nemlig kristmesse. De forsøkte å innføre kristmesse her i landet også, men det gikk ikke, så her heter det fremdeles jul, etter det gamle joel... (uttales jool) Skal du gifte deg er det mange andre steder du kan gjøre det. (Jeg giftet meg for annen gang i rådhuset, ikke fordi jeg hadde noen ønske om å være gift igjen, men fordi det gjør alle arvesaker og lignende MYE enklere enn den enorme papir mølla du må igjennom i et samboerskap... Synd egentlig at det skal ha mer og flere fordeler når du er gift fremfor samboer, men slik er det nå engang... Ellers hadde vi nok ikke giftet oss i det hele tatt... Å melde seg ut av kirken skulla jo være en smal sak, for står du der støtter du jo også svineriet økonomisk, du vet det?

Har du ikke vært på fylla før? En behøver ikke melde seg ut av kirken fordi en ikke tror på Gud. En kan fortsatt være medlem der om en ønsker å støtte kirkearbeidet. En må ikke å være ikke-kristen for å melde seg ut av statskirken. Det eneste som skal til at en ikke er Luther-Evangelisk kristen. Det er vel bedre å være ærlig ovenfor Den Norske Kirke ved å melde seg ut, enn ved å lure trossamfunnet til å tro at det er flere Luther-Evangelikere enn det faktisk er. jo det skal eg lova deg att eg gjer! holder heller ikkje skjult. men synd for dei att de liksom får høre det av nabokjerriga. det som vis du har sønn og si han drikk spyleveske og blir sendt til sykehuset, også he du ein bror han ville nok likt og få vite det av deg? skjønner. Bra du minte meg på dette! Nå skal skrujernet skru seg ut av medlemsregisteret til kirken Utrolig deilig å ikke være døpt Hæ? enn hvis man ikke er konfirmert da? man er vel fortsatt medlem eller? Ikke hvis man ikke er døpt. Ja sånn sett. Hvis man ikke er døpt så må man vel døpe seg før konfirmasjonen.

Du kan ta kontakt med noen av disse ikke-kristne organsisasjonene hvis du ikke ønsker et kirkebryllup. spyrakett Innlegg: 2343 Jeg er utmeldt, men stod oppført som fadder til min niese tidligere i høst. Første gang i kirka dette årtusenet. Vi utmeldte kommer så klart til å brenne i evig tid. Utenom dét, så ser jeg ingen store konsekvenser. Vi får en plass i jorda uansett når den tid kommer. Pålegg1 Innlegg: 47028 spyrakett: men stod oppført som fadder til min niese tidligere i høst. Fadderens oppgave En fadder påtar ser en ansvarsfull oppgave. Fadderen skalfor det første være vitne om at barnet er døpt med ne kristen dåp. For det andre lover fadderen å be for barnet og lære barnet å be. Dessuten skal fadderen hjelpe barnet til å bli kjent med bibelfortellingene og oppmuntre det til å gå til nattverd. I en sum skal fadderen hjelpe til at barnet "skal bli hos Kristus når det vokser opp". Barnets oppvekst En fadder påtar seg et langtidsoppdrag. Fadderen skal følge barnet gjennom oppveksten, og vise det kjærlighet og omtanke.

3 GODE GRUNNER TIL Å MELDE SEG UT AV STATSKIRKEN (fra) 1 - Personlig redelighet Er det redelig å stå som medlem av en organisasjon hvis man ikke personlig kan støtte og stå inne for dens ideologi og praksis? De fleste har ikke selv meldt seg inn i statskirken, og deler heller ikke kirkens tro - men ble døpt som barn før de fikk noen mulighet til å velge selv. Meld deg ut! Det vil skape redeligere linjer og klarere luft - både for deg selv og i forhold til andre. 2 - Kirkens livssynsmonopol Husk at det formelle medlemstall i Statskirken (de "87%") brukes flittig som argument for kirkens livssynsmonopol i samfunnet, fra barnehager og skolevesen til radio og TV. Det formelle medlemstallet benyttes også som argument for å bruke skattepengene (minst 2 milliarder årlig! ) til bl. a. å bygge stadig nye kirker (som sjelden fylles) - mens køene bare øker til overfylte barnehager, sykehus og sosialinstitusjoner som sliter med krisebudsjett. Meld deg ut! Det vil være det beste argumentet mot kirkens livssynsmonopol og priviligerte stilling i vårt samfunn.
Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024