Samlingen Av Tyskland

Keiseren, Napoleon 3., ble sendt ut av landet, og Frankrike ble igjen en republikk. I 1871 skjedde det en tragedie i Paris. Tyske tropper omringet byen, men selv om befolkningen måtte spise rotter og mus for å overleve, nektet de å gi seg. De dannet sin egen kommune, som bygde på de sosialistiske ideene til Karl Marx. Til slutt var det den franske regjeringen som knuste kommunen. Tropper marsjerte inn i Paris og henrettet tusenvis av mennesker. Frankrike drømmer om hevn Krigen mot Tyskland ble dyr for Frankriket. For å få fred måtte Frankriket gi fra seg Alsace og Lorraine, to rike provinser i nord-Frankriket, til Tyskland. Mange franskmenn drømte om hevn. "Tenk alltid på det! snakk aldri om det! " sa Leona Gambetta, en av Frankrikets mest populære politikere. Storbritannia Stemmeretten utvides Det var opptøyer og uro i Storbritannia i 1830- og 40 årene, og mange var redde for at det skulle bryte ut revolusjon. Uroen kom av de fattiges elendige stilling, De hadde ikke engang lov til å stemme ved valgene.
  1. Rafsposten : Samlingen av Tyskland
  2. Samlingen av Tyskland (1871-1900) by Ulrikke Nordh on Prezi
  3. Alle tiders historie: Politikk og ideologier på 1800-tallet
  4. Nasjonalisme
  5. Historie: Om nasjonalisme, italias samling , tysklands samling og mye mer.

Rafsposten : Samlingen av Tyskland

Samlingen av Tyskland (1871-1900) by Ulrikke Nordh on Prezi

samlingen av tyskland

Alle tiders historie: Politikk og ideologier på 1800-tallet

Nasjonalisme

Tyskerne beseiret hurtig franskmennene og tvang dem til å avstå de tyskspråklige områdene Alsace og Lorraine. Under et møte i Speilsalen i det franske slottet Versailles den 18. januar 1871 utropte Bismarck keiserdømmet Tyskland. Bismarck ble et symbol på Tysklands samling og ble rikets første kansler. © Skanereprotage/IBL/Mary Evans "Mennesket lyver aldri så mye som etter en jakt, under en krig og før et valg". Hva var Otto von Bismarcks mål? Bismarck brukte den tyske nasjonalismen som et redskap i forsøket på å vingestekke sosialistenes og de liberales politiske innflytelse. Gjennom tre korte kriger ville han forene alle tyske småstater til ett stort rike, og prosjektet hadde bred folkelig oppbakking. I 1860-årene rustet han opp det prøyssiske militære, som ble en hovedfaktor i samlingen av Tyskland – en samling som også styrket den tyske økonomien og fremmet industrialiseringen. 1871 Otto von Bismarck utnevnes til rikskansler i det nye tyske keiserdømmet. 1873 Rikskansleren lager en allianse mellom keiserdømmene Tyskland, Østerrike og Russland.

Historie: Om nasjonalisme, italias samling , tysklands samling og mye mer.

man kan elske sitt land uten å være nasjonalist. En nasjonalist vil være opptatt av å framheve sitt eget fedreland og legge vekt på alt det gode og verdifulle i nettopp det landet. I en del tilfeller vil en nasjonalist også påstå at landet som han eller hun kommer fra, er bedre enn andres. Dette kan føre til at han eller hun ser ned på og forakter andre folkegrupper. Italias samling. Reiser du rundt i italia, vil du ofte se statuer av de to viktigste hovedmennene bak samlingen av ene var Kong Viktor Emanuel, som begynte som konge av Sardinia og endte som konge over hele italia. den andre var sjømannen og frihetskjemperen Guiseppe Garibaldi. før 1870 var landet delt opp i flere småstater, som var styrt av brutale, utenlandske konger. I 1860 brøt det ut opprør på Sicilia. Opprørerne bad Garibaldi om hjelp, og det fikk de. På kort tid var hele den sørlige delen av landet befridd, og året etter ble kong Viktor Emanuel utropt til Konge over italia. I årene som fulgte, kom stadig større deler av italia inn under han.

  • Norsk fotball
  • Finn no leie
  • Fly fra oslo til new york new york
  • Samlingen av tyskland
  • Rema 1000 årnes
  • Kjell-ola kleiven
  • Lille asia markveien map
  • Male trapp hvilken farge
  • Rafsposten : Samlingen av Tyskland
  • Casumo– dumt å sette inn penger her? - CasinoVakten
  1. Vikinglotto trekning klokkeslett
  2. Bird box anmeldelse 3
  3. Piggdekkavgift i trondheim live
  4. Østre bolærne gjestehavn
  5. Ting å gjøre i amsterdam
  6. Sykkel butikk bergen
  7. Vaske bad med zalo og eddie kranepool society
  8. Em håndball 2016 kvinner tv
  9. Kjole til 17 mai 2009
  10. Maukstadmoen leir skjold king
  11. Tv visjon norme iso 26000
  12. Stille klokken 2015 movie
  13. Allergisk reaksjon utslett ansiktet
  14. Buss fra halden til stromstad full
Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024