Mobilfri Skole Argumenter Mot - Mobilfri Skole - Hvem Har Ansvaret For Mobilene Når Skolen Samler Dem Inn? - Dinside

Han anbefaler at flere skoler tar etter Stridsklev og andre skoler som har innført mobilfri skole, men er imidlertid ikke for et nasjonalt forbud. – Jeg har mer tro på at skolene kommer frem til det selv. Og skolene kan faktisk konfiskere elevenes mobiler eller kreve innleverte mobiltelefoner ved skoledagens start, sa Røe Isaksen. – Ligger læring i å bruke mobiltelefon Heller ikke leder i Barnevakten, Leif Gunnar Vestbøstad Vik, er for et nasjonalt forbud, men mener regler for mobilbruk må avgjøres av skoleledelsen, i samarbeid med foreldrene. ADVARER: Leder i Utdanningsforbundet, Ragnhild Lied. Foto: Frode Hansen, VG – Samtidig er det viktig at elevene ikke blir fratatt alle muligheter til å bruke digitale medier på skolen. Det er positivt for barn at de kan nyttiggjøre seg av det. Derfor er det viktig at skoleledelsen tar hensyn til elevenes mulighet til å utvikle egen bruk, sier Vestbøstad. Barnevakten er en organisasjon som gir råd om barn og medier, og retter seg også mot lærere og andre fagpersoner som jobber med barn og ungdom.

Mobilfri skole argumenté mot em

Jeg går selv på Haugsbygd ungdomsskole i Ringerike kommune, og denne skolen bryter også loven på lik linje med veldig mange andre skoler. Mange lærere vil nok si at mobiltelefonen forstyrrer og gjør at du blir ukonsentrert. I timene er det jo bare å skru av lyden på mobilen, så har du jo ikke noe å bli distrahert av. Mobilen er egentlig et viktig hjelpemiddel. Du kan for eksempel bruke den for å finne fakta. Sånn lærer du nye ting, og hva er skolen til for? Å lære! Med mobil på skolen har du også mulighet til å kommunisere med andre på skolen. Hvis skolen er stor, kan det være vanskelig å finne ut hvor andre er, og derfor blir det ikke lett å gjøre noe sammen i pausene på skolen. Det er viktig at folk er sosiale. Mobilen fungerer også fint hvis du må sjekke klokken. Slik kan elever planlegge tiden sin bedre, og færre vil komme for sent til timene. Mobilbruk er ikke usosialt Mange mener mobilbruk er usosialt. Det stemmer ikke. Mobiltelefonen er noe man kan samles rundt. Elever kan spille spill sammen, se på videoer eller gjøre andre ting sammen på telefonen.

  • Mobilfri skole argumenter mot
  • Mobilfri skole - Hvem har ansvaret for mobilene når skolen samler dem inn? - DinSide
  • Uno x kort

Argumenter mot bevaring av dialektene

Foto: Yngve Horvei, – Mobiltelefonen kan tilby muligheter for god læring. Det ligger et stort læringspotensial her, så lenge man bruker den på en god måte. Vi elever har blitt vant til en hverdag med mobiltelefon, og skal man forby dette i skolen, skaper man et kunstig lite minisamfunn som ikke speiler det faktiske samfunnet der ute, sier leder Kristoffer Hansen. Han mener totalforbud kan ha betydelige konsekvenser. – Det kan føre til at når man for eksempel begynner på universitetet, så klarer man ikke å beherske seg fordi man ikke har fått trent på dette tidligere. Elever tok initiativ til mobilfrie dager Stridsklev skole er langt fra den eneste skolen hvor de har tatt stilling til mobilbruk. Denne måneden innførte Bergmo ungdomsskole i Molde mobilforbud, skriver Romsdals Budstikke. I fjor skrev avisen Nordlys om skolen i Gryllefjord i Troms hvor alle elevene måtte legge fra seg telefonene i en kurv på morgenen, etter flere tilfeller der bilder og videoer av elever i uheldige situasjoner hadde blitt lagt ut.

  1. Engelsk oversetting
  2. Fredrik trilogi
  3. Hvordan få likes på instagram facebook
  4. Hva er ems
  5. Oppskrifter med lammekjøttdeig food
  6. Håndball vm resultater
  7. Alle bilder
  8. Indre sunnfjord turlag
  9. Gravid etter sterilisering av menn
Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024