Opplevelser I Oslo

M. Kongens Garde. Slottsparken er også en fin attraksjon, med skulpturer og kunst-installasjoner. Ting å gjøre innendørs i Oslo SALTs sauna SALT er et nomadisk kunstprosjekt på Langkaia i Oslo, med kunst, musikk, mat, debatter og arkitektur i flere spektakulære trekonstruksjoner. Her er det vanskelig å kjede seg! Den mest populære attraksjonen er Árdna, SALTs største sauna som har plass nok til 100 personer. Ta med kjæresten for en romantisk aften! Utenfor ligger en 7000-liters sherrytønne omgjort til en sauna samt to kaldtvannskulper (fersk- og saltvann). HVASKJER spillrom ©HVASKJER I 2015 åpnet kulturhuset Hvaskjer i det historiske Kulturslottet Soria Moria på Torshov. I tillegg til å ha to restauranter, ulike barer, scener og popcorn-maskin (! ), er de også kjente for sitt episke spillrom, Torshov Sport. Her kan du teste ut morsomme retro flipper- og arkadespill, shuffelboards og vintage kronespill. Perfekt sted å dra til for å feire bursdag eller når det regner i Oslo. Game on! Skur13 skatehall © Skur13 Skur 13 er en aktivitetshall for lek og idrett med aktiviteter som skateboard, rollerderby, crossfit, sparkesykkel, BMX, sykkelpolo, og droneracing.

Bakeri i oslo

Museet er hovedsakelig åpent fra mai til september hvert år, men fra 24. november til 16. desember vil de også være åpne for årets julemarked. Om sommeren kan du se kunstutstillinger og gå på guidede turer i blant annet Koboltgruvene. Husk å gå innom den Blå Butikk, og få med deg koboltblått glass hjem! Finn fly til Oslo Finn overnatting i Oslo Få mer inspirasjon for hva du skal gjøre i Norge Nyt en avslappende helg i Østlandet Hvor kan man se Nordlys i Norge? 17 fantastiske badeland i Norge

Opplev vill og vakker natur fra oven, i Oslo klatrepark. Parken har over 70 elementer fordelt på 8 spennende løyper, inkludert Tarzanhopp og Ziplines. Løypene varierer i både høyde og vanskelighetsgrad, så her er det noe for alle aldersgrupper! Norsk teknisk museum Norsk teknisk museum har noe for hele familien! Det er et eldorado av lekende læring, med mer enn 100 installasjoner og rundt 25 temautstillinger om teknikk og medisin. Ta med barna til Teknoteket hvor de kan skape fabelaktige konstruksjoner, bygge bilbaner og være oppfinnere med 3D-printer. Både gøy og lærerikt! Gamlebyen, Fredrikstad © Petroos/Gettyimages Liker du historie er Gamlebyen i Fredrikstad midt i blinken. Det er faktisk Nordens best bevarte festningsby, og ligger kun en drøy time unna Oslo! Gamlebyen består av bygninger fra 1700-tallet og festningsverk med voller og vanngraver. I de gamle bygningene finner du De gamle bygningene huser mange små butikker hvor man kan man kjøpe design, kunst, håndverk, møbler, mat og mye annet.

Hvis det skulle regne, kan en kose seg innendørs på Fredrikstad Museum og se på deres faste byhistoriske utstilling. TusenFryd © Nancy Bundt – Med over 30 attraksjoner er Tusenfryd Norges største fornøyelsespark. Store og små kan teste ut berg-og dalbaner, tømmerrenna, karuseller og kjøre radiobiler, bare 20 minutter utenfor Oslo. Her finner du også mange butikker og spisesteder, og spill for hele familien. I Barnas Fryd og Frydskogen er det egne attraksjoner for de aller minste barna. Om sommeren er BadeFryd åpen med store sklier, badeelv og basseng. Blaafarveværket © Blaafarveværket Det er mange ting en kan gjøre i Oslo-området, men én ting som skiller seg markant ut er Det kongelige Modumske Blaafarveværk, et åtte kilometer langt museum med en blanding av kunst, kultur og natur. Det ligger 1, 5t unna Oslo, men er definitivt verdt turen! Blaafarveværket ble opprettet i 1773 for å utvinne kobolt, som ble brukt til fremstilling av koboltblå farge til verdens porselens- og glassindustri.

Beste spa i oslo

Bakken er et landemerke i Oslo, Norges mest besøkte turistattraksjon, og med historie tilbake til 1892 er den også en av verdens eldste hoppbakker som fremdeles er i bruk. Frognerbadet Er du en badenymfe? Sjekk ut Frognerbadet – Oslos mest populære utendørsbasseng! Helt siden åpningen i 1956 har Oslos innbyggere flokket til Frognerbadet i Frognerparken. Badet kan skilte med 50-metersbasseng, plaskebasseng, sklie og stupetårn, til glede for både store og små. NB: Det er kun åpent i sommerhalvåret. Lei bysykkel Korte avstander mellom trivelige gater og vakker natur, gjør Oslo til en ideell sykkelby. Om du ikke har tatt med egen sykkel, kan du leie bysykkel fra om lag 200 stativer i og rundt Oslo sentrum. Prøv for eksempel turveien nordover langs Akerselva, eller sykl Bygdøy rundt. Sistnevnte byr på frodig skog, sjøutsikt, badeplasser, kongens kuer (! ), samt mange andre severdigheter. God mosjon er det og! Ting å gjøre i Oslo med barn Oslo Klatrepark Dette er en spektakulær klatrepark i Oslos tretopper!

På sommerstid kan du også få med deg hippe konserter og spesielle kulturarrangementer. Utendørsterrassen er også en favoritt blant Oslo-folk i helgene, og er spesielt hyggelig på kvelden med fin utsikt over fjorden. Vigelandsparken © Tord Baklund / VisitOSLO Oslo har mange flotte parker, men Vigelandsparken skiller seg definitivt ut. Det er faktisk verdens største skulpturpark designet av én kunster! Gustav Vigelands livsverk er mildt sagt imponerende, med flere enn 200 skulpturer i bronse, granitt og smijern. Over en milion besøkende tar turen innom Vigelandsparken årlig, for å se kjente skulpturer som Sinnataggen og Monolitten. Visste du at sistnevnte ble hugget ut på stedet, og at de tok tre steinhuggere 14 år å ferdigstille den? Det kongelige slott Slottet er et viktig symbol i norsk historie, og definitivt verdt å få med seg når en besøker Oslo. Det er så og si obligatorisk å gå opp Karl Johan – Oslos hovedgate – og ende opp utenfor Slottet. Hver dag kl. 13. 30 kan du få med seg vaktskifte med H.

  1. Bang olufsen trådløs høyttaler laptop
  2. Date i oslo
  3. Billige hotell i oslo
  4. Beste spa i oslo
  5. Butikker i oslo
Hallen ble opprinnelig bygget for X-games, men er nå åpent permanent. Og det er nok av plass å boltre seg på, hallens skatepark er på hele 1500 kvm! Du finner SKUR13 på Tjuvholmen i bygget med PUSHWAGNER dekor. Ting å gjøre utendørs i Oslo Øy-hopping © Benjamin A. Ward / Oslo er en super utendørsby. Med en vakker fjord og flere vakre øyer, er det ikke rart at besøkende flokker til Aker brygge for å ta båt til Hovedøya, Lindøya, Nakholmen, Bleikøya, Gressholmen eller Langøyene. Ta med et par venner, og utforsk øyenes koselige badestrender om sommeren! Det går også båt til mange av øyene på høsten og vinteren, og det er mye å utforske året rundt. På Hovedøya kan du se ulike kulturminner, og Lindøya an skilte med et flott dyreliv i sitt naturreservat. Holmenkollen © Susan Fraser – Holmenkollen er et flott område i Oslo, med vakker natur og utsikt over Oslo-gryta. Det tar rundt 20-30 minutter å ta t-banen dit fra sentrum, og utsikten på veien opp er nesten verdt turen alene. I tillegg til den flotte naturen ligger Oslos mest besøkte attraksjon her oppe; Holmenkollen Nasjonalanlegg.

Vår liste over ting å gjøre i Oslo er en god miks av klassikere og nykommere. Du har kanskje besøkt Operahuset og Holmenkollen allerede, men har du sjekket ut kultur- og matmarkedet Vippa eller prøvd retro spill på Torshov sport? Selv om Oslo kan ha rykte på seg til å være noe dyrt og grått, men det er flere ting en an gjøre gratis i byen – og skulle det være kaldt eller dårlig vær er det flust av aktiviteter en kan gjøre innendørs. Hovedstaden passer også ypperlig for barn, og de vil helt sikkert elske Oslo Klatrepark eller Teknisk museum. Ellers kan dere jo alltids ta turen ut til Tusenfryd for en fartsfylt dag for hele familien! Det kanskje aller beste å gjøre i Oslo er å leie en bysykkel og sykle rundt i byens gater. På denne måten kan man oppdage skjulte perler og komme over alt fra morsomme markeder til kunstutstillinger. Oslo har definitivt mye å by – her en liten smakebit! Hva vil du gjøre i Oslo? Gratis ting å gjøre Ting å gjøre innendørs Ting å gjøre utendørs Ting å gjøre med barn Ting å gjøre i Oslo-området Gratis ting å gjøre i Oslo Botanisk hage © Nanisimova/Shutterstock På Tøyen finner du Oslos egen jungel!

  1. Plastikk i havet
  2. Lego city politistasjon
  3. Drivhus mot vegg
  4. Police klokke
  5. Tommy lee ektefelle man
  6. Bred 1 low og
  7. Tak over uteplass bilder lyrics
  8. Aktiviteter i norge
  9. Fakta om nord norge lyrics
  10. Hvor lenge er hasj i blodet ditt
Saturday, 17 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024