Book Of Mormon Det Norske Teateret

Dagbladet Pluss I 1949 satte teatret opp «Oklahoma» som den første store musikalen. Vi var tidlig ute med «Les Miserables» i 1988. Det ble sett av 150 000, og jeg tror vi kan tangere den rekorden, sier Ulfsby. «Book Of Mormons» er en satirisk og burlesk musikal om religion, skrevet av «South Park»-duoen Trey Parker og Matt Stone, som i årevis utfordret religioner. Religionssatiren er oversatt til nynorsk av Are Kalvø i regi av Vidar Magnussen, kjent fra «Side om side» i NRK. Ut i verden for å spre guds ord Musikalen handler om to unge mormonere, Kevin Price og Arnold Cunningham, som blir sendt ut i verden for å spre guds ord og grunnlegger Joseph Smith jr. s budskap - og havner i Afrika. AFRIKA: Fordommer og satire går hånd i hånd gjennom musikalen. Foto: Fredrik Arff/ Det Norske Teatret - Frank Kjosås og Kristoffer Olsen, som spiller hovedrollene - og resten av ensemblet - gjør en imponerende innsats, sier Ulfsby. Den da ukjente Olsen sendte en e-post til teatersjefen da han hørte at Det Norske Teatret skulle sette opp «Book of Mormon».

Dnv det norske veritas

Det er en så gjennomført profesjonell og presis oppsetting på absolutt alle nivå, at det nesten er urimelig å trekke frem enkeltnavn. Frank Kjosås er makalaus som den idealistiske og skoleflinke misjonæren, Niklas Gundersen er suveren i et hav av roller og på misjonsmarken slås vi i bakken av både Anette Amelia Hoff Larsen og andre landsbybeboere, samt den stedlige representasjon av De siste dagers hellige. For et ensemble! Men, mine damer og herrer, den største stjerna på Det norske teatrets scene er Kristoffer Olsen. Han er antihelten Arnold Cunningham, misjonæren som ikke fikk med seg riktig alle detaljene i Mormons bok, men som er desto mer opplest på Star Wars og Ringenes herre. Når han forener disse universene, og det gjør Olsens rolleskikkelse på måter vi knapt visste var korporlig og vokalt mulig, så oppstår det... ja, om ikke religiøse dimensjoner, akkurat, så ihvert fall scenisk magi. Det er lett å si halleluja, men Kristoffer Olsen gjør det også. Musikalsk er «Book of Mormon» ikke bare en fest i seg selv, men også en hyllest til Broadway.

Det norske opera

  • Hva er et modem
  • Det norske veritas foundation
  • Det norske veritas careers
  • Book of mormon det norske teateret oslo
  • Det norske kongehus
  • Sushi porsgrunn
  • Ikke gå glipp av sjansen til å lage Bjørke-syrup, her er en film jeg laget som viser hvordan : norge
  • «Book of Mormon - Ligger an til å bli en av tidenes musikalsuksesser - Dagbladet
  • Den siste revejakta bok
  • Book of mormon det norske teateret video
  • Lag mindre søppel - naturvernforbundet.no
  • Det norske veritas certification inc

Det norske oslo

det norske veritas ltd

Video

Der sporer det helt av, før det tar helt av, innen det hele går opp i en høyere avsindig enhet. Hvordan det i det hele tatt er mulig å fremkalle smil av den afrikanske AIDS-tragedien, barnevoldtekter, omskjæring av kvinner og skruppelløse krigsherrer, må Gud vite. Det skal egentlig ikke være mulig. Men noens veier er mer uransaklige enn andre, og størst av alt er blåhvalen. Absurd? Kanskje det. Hemningsløst ihvertfall. Likevel: Den som tror at forestillingen er en latterliggjøring av religiøst forkvaklede amerikanere, deres brautende selvrettferdighet og iverstyrte retthaveri, kan risikere å måtte tørke av seg sitt liberal-sekulære norske flir. For stykket er mer underfundig enn som så. Det grunnleggende politisk ukorrekte som gjennomsyrer det hele er ispedd så mye hjertevarm satire og elevert tøys at man skal ha usedvanlig trange briller for å bli støtt eller fornærmet av «Book of Mormon» – enda opphavsmennene gjør så godt de kan. Det Norske Teatrets versjon står ikke noe tilbake for de internasjonale produksjonene av denne musikalen, snarere tvert i mot.

Det norske veritas certification inc

Ingen av sangene i forestillingen setter seg skikkelig på hjernen, og det er litt trist, for jeg skulle gjerne tatt dem med meg ut i natten og livet sammen med den gode stemningen. Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter! Det er virkelig ikke lett å skille alvor og tull i denne forestillingen, og man må bare kjøpe dette universet slik det er. Og kanskje er det lett for meg å gjøre det fordi mormonerkulturen står så fjernt fra meg selv. Å skille religionen fra fiksjonen er nesten umulig. Og det er jo derfor det funker. Det at grensen mellom livlig fantasi og streng religion kan være hårfin (her vandrer Gud, jedier og Gollum side om side) og at vi selv kan skape noe å tro på, opplever jeg som noe av essensen i denne snåle og festlige fortellingen. Selv om The Book of Mormon egentlig ikke ligner på noe annet, er den full av musikalske referanser til andre, både mer og mindre kjente, musikaler. En av musikalene det refereres til, er Oklahoma! Men etter The Book of Mormon får man faktisk også lyst til å sette et stort, stort utropstegn.

Det norske veritas careers

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon «Book of Mormon» ligger an til å bli en av tidenes musikalsuksesser. Stykket går for fulle hus på Det Norske Teatret. 50 nye forestillinger blir lagt ut i første omgang. Nå har teatret forhandlet med opphavsmennene og forlenget kontrakten og spilleplanen fram til sommeren 2019. Kan bli tidens musikalsuksess - Dette ligger an til å bli en av tidenes musikalsuksesser for Det Norske Teatret. Det hadde premiere 3. september, og vi har solgt 90 000 billetter til nå, og fredag morgen legger vi ut billetter til 50 nye forestillinger høsten 2018, sier teatersjef Erik Ulfsby til Dagbladet. «Book of Mormon» er en hysterisk morsom musikal som har skapt furore på så vel Broadway som på West End. Den hadde premiere med New York i 2011. I den norske versjonen er det Frank Kjosås og Kristoffer Olsen som har hovedrollene - som ikke bare er troende, men troende til litt av hvert. - Må forlenge spilleplanen - Etterspørselen etter billetter er så stor at vi må forlenge spilleplanen, men dette skal ikke gå ut over andre planlagte forestillinger.

Det norske kongehus

På toppen av det kommer en snau tredjedel av teaterets økonomi av egne billettinntekter. Derfor leser Ryvarden positive ting av de røde tallene til «The Book of Mormon». – Den går mye mindre i minus enn andre ting vi gjør. Tvert imot har produksjonen gitt et bidrag til økonomien vår, på grunn av de store inntektene den har gitt oss, sier hun. Direktør Åse Ryvarden ved Det Norske Teatret sier «The Book of Mormon» har bidratt positivt til teaterets økonomi. Foto: Det Norske Teatret Ryvarden understreker at Det Norske Teatrets økonomiske oppdrag er balanse, ikke millionoverskudd. – Vi får støtte for å skape et bredt og mangfoldig teatertilbud på nynorsk og for å drifte virksomheten. Da vil i prinsippet et teater være et underskuddsforetak. Også på enkeltprosjekter, selv om de skulle ha høye billettinntekter, sier Ryvarden. Regner ikke tapet som dyrt Regnestykket ville ifølge teateret sett annerledes ut dersom de var et kommersielt teater, og utelukkende kunne spilt «The Book of Mormon» til dyrere priser.

Stemningen er høy som på en konsert gjennom hele premieren. Men trykket på scenen er ikke mindre, og det at forestillingen hele veien klarer å svare på de forventningene og det koket som er i salen, kan ikke sies annet enn å være et kvalitetstegn. For kvalitet er det i alle ledd, i alt fra Are Kalvøs fiffige oversettelse, som alltid har noen overraskende vendinger å by på, scenografien som for en gangs skyld ikke er preget av Det Norske Teatrets ofte grafiske minimalisme, Vidar Magnussens lekne regi og skuespillerne, som uten unntak stiller sterkt i både sang- og spilleprestasjoner. Frank Kjosås og Kristoffer Olsen kontrasterer hverandre fint som tospannet som må reise til Uganda, og Preben Hodnelands homofile misjonsbror er grunn nok i seg selv til å se denne forestillingen. Koreografien er full av komikk og generelt mer underholdende enn koreografier pleier å være i norske musikaloppsetninger. Utførelsen er like skarp og presis som pressen er i de svarte dressbuksene. Men når det endelig skulle være med et steppenummer, kunne de satt inn et ekstra gir og latt danserne som virkelig kunne, få briljere mer i denne sjangeren.
Sunday, 25 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024