Godkjenning Av Utenlandsk Utdanning

Hvis du har mottatt en e-post med saksnummer, er søknaden din mottatt. Behandling av personopplysninger NOKUT behandler personopplysningene dine i forbindelse med vurdering av søknader og henvendelser til oss. Du må opprette en brukerprofil for å kunne sende oss en søknad. NOKUT har behov for opplysninger du avgir i denne brukerprofilen for å kunne håndtere søknaden din. Vi oppfordrer deg til ikke å oppgi opplysninger av sensitiv karakter i profilen din. Dersom du velger å gi oss flere opplysninger enn vi har behov for i brukerprofilen din, ønsker vi å gjøre deg oppmerksom på at også slike opplysninger vil være en del av profilen og søknaden din. For å være sikker på at du er kjent med personvernerklæringen vår og muligheten til å håndheve rettighetene dine, gir vi deg denne informasjonen ved opprettelse av brukerprofilen din. Du finner utfyllende informasjon om hvordan NOKUT behandler personopplysninger i personvernerklæringen vår. Logg inn – søkerportalen

Sykepleier

godkjenning av utenlandsk utdanning udir

I sverige

Faglig godkjenning skjer ved det enkelte lærested. NOKUT behandler ikke søknader om faglig godkjenning. Falske utdanningsdokumenter og akademiske kvalifikasjoner I flere år har NOKUT rettet stor oppmerksomhet på arbeidet med mistenkelige utdanningsdokumenter og verifisering av autentisiteten. Arbeidet har avdekket at bruk av falske akademiske kvalifikasjoner ikke er ubetydelig i Norge. Læresteder og arbeidsmarkedet er trolig mer utsatt for denne type kriminalitet enn NOKUT. Derfor ønsker NOKUT å informere og bevisstgjøre både søkerne våre og samfunnet om dette. Forhåndsvurdering av utenlandsk utdanning? Det finnes ingen ordning som forhåndsgodkjenner eller forhåndsvurderer utdanning du planlegger å ta i utlandet. Først når utdanningen er fullført, kan NOKUT vurdere om den kan likestilles med en tilsvarende grad i Norge. Generelt om norsk utdanning NOKUT har ansvaret for å kvalitetssikre høgare utdanning og høgare yrkesfagleg utdanning i Noreg, men desse utdanningane er ein del av eit meir omfattande utdanningssystem og byggjer på grunnutdanning og vidaregåande opplæring.

Videregående

  1. Godkjenning av utenlandsk utdanning udir
  2. Romsås-siktede var med i «Norge Rundt» - Dagbladet
  3. Smerter i testikkel og lyske
  4. Godkjenning av utenlandsk utdanning i sverige

Lærer

nokut godkjenning av utenlandsk utdanning

Godkjenning av utenlandsk høyere utdanning | Nokut

godkjenning av utenlandsk utdanning videregående

Hvis utdanningen din kan godkjennes som høyere utdanning i Norge, vil du få en vurdering som beskriver utdanningens lengde, antall studiepoeng og om den tilsvarer for eksempel en bachelorgrad, mastergrad eller ph. d. Du får ingen faglig vurdering av utdanningen din gjennom denne godkjenningsordningen. NOKUTs generelle godkjenning av høyere utdanning er frivillig og er ment som et hjelpemiddel når du skal ut på det norske arbeidsmarkedet. Hva kan jeg bruke godkjenningen til? Du kan bruke NOKUTs godkjenning av utenlandsk høyere utdanning når du søker jobb innen yrker som ikke er lovregulerte. Her er det opp til hver enkelt arbeidsgiver om de krever at du har NOKUTs godkjenning eller ikke. Godkjenningsdokumentet kan også brukes i forbindelse med lønnsplassering. I tillegg kan godkjenningsdokumentet benyttes i forbindelse med opptak til videre studier, men du trenger normalt ikke NOKUTs godkjenning for å søke opptak til høyere utdanning i Norge. Har du utdanning fra Danmark, Finland, Island, Litauen, Polen eller Sverige?

Postadresse: Postboks 578, 1327 Lysaker Besøksadresse: Drammensveien 288 NB! Besøktid avdeling for utenlandsk utdanning er stengt inntil videre grunnet den usikre situasjonen i forbindelse med koronaviruset (Covid-19). NB! Husk ID når du skal besøke oss.

Sjekk om du kan få graden din automatisk godkjent. NB! Hvis du har utdanningsdokumenter på et annet språk enn engelsk eller et av de nordiske språkene, må du skaffe oversettelse til norsk eller engelsk før du sender inn søknad til NOKUT. Les mer om oversettelser Sjekk NOKUTs dokumentasjonskrav i listen nedenfor. Dette gjelder både de kravene som er spesifikke for landet ditt (der det finnes) og de generelle kravene. Fyll ut søknaden i NOKUTs søknadsportal og last opp alt av nødvendig dokumentasjon. Kontroller at du laster opp all nødvendig dokumentasjon. Det er ditt ansvar å skaffe dokumentasjonen NOKUT trenger, og at dokumentene som lastes opp er av god kvalitet. NOKUT oppfordrer at du skanner direkte fra originaldokumentet for best mulig kvalitet. Se Tekniske krav til dokumentene du laster opp. NOKUT returnerer ikke originale oversettelser eller (apostilliserte) kopier. Saksbehandlingstid Vanligvis tar det omtrent to måneder fra vi har mottatt alle dokumentene vi trenger til søknaden er ferdig behandlet.

  1. Strikke sokker oppskrift nybegynner lyrics
  2. Skattelister 2017 når
  3. Utagerende atferd i skolen
  4. Billige billetter til thailand
  5. Open office norsk
  6. Bøker
  7. Norske bøker på kindle
  8. Ris på baken historie germany
  9. Hjemmelaget dim sum definition
  10. Første james bond film dr no
  11. Maslows behovspyramide kritikk
  12. Overtale på engelsk
  13. Ut a spise i bergen
  14. Sikkerhetskontroll gardermoen tid number
  15. Hoteller i gdansk
  16. Uføretrygd statsbudsjett 2017
Friday, 13 January 2023

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024