Passord På Avveie | Er Passordet På Avveie? - Passordsjekk.No

Hvert eneste år blir tusenvis av brukernavn med passord kompromittert av hackere som bryter seg inn på nettsteder med store register av brukere, på denne måten får de tak i dine opplysninger og kan bruke disse opplysningene for å logge inn på nettsteder/e-post osv som du har konto på. Hvis du da bruker samme passord på flere nettsteder/kontoer kan de logge seg inn på disse også med den info'en de sitter på. Så prøv å bruk forskjellige passord på de forskjellige nettstedene/e-post kontoene du har. BRUK ET EGET PASSORD FOR E-POSTEN DIN SOM IKKE ER BRUKT NOEN ANDRE PLASSER!!! For å sjekke om dine passord er på avveie kan du bruke en tjeneste som heter "have i been pwned" Her kan du også melde deg på en varslingstjeneste. Google Site kit For å få oversikt over hvordan folk finner og bruker ditt WordPress nettsted: Skal du sjekke ut den offisielle utvidelsen Les mer »

  1. Mer enn en halv milliard hackede passord gjort søkbare. Finner du ditt på listen? - Digi.no
  2. Er passordet ditt på avveie - Richanse.no Data Tips
  3. Er passordene dine sikre nok?
  4. Password på avveie

Mer enn en halv milliard hackede passord gjort søkbare. Finner du ditt på listen? - Digi.no

Ifølge avisen er fire andre statsråder rammet, i tillegg til statsministeren. Minst syv av de hackede e-postadressene skal ha tilhørt domenet SØKBAR DATABASE: Slik ser søkeverktøyet ut på den åpne databasen. Foto: Skjermdump Sammenstilling av flere databaser Flere internasjonale medier skrev i desember i fjor om at sikkerhetseksperter ved 4iQ fant 1, 4 milliarder passord tilgjengelig på «det mørke nettet». Passordene skal ha vært hentet fra en rekke kilder, inkludert Netflix, LinkedIn, YouPorn og spillsider som Minecraft og Runescape. Avdelingsdirektør i kommunikasjonsenheten ved NSM, Mona Strøm Arnøy, forteller til VG at deres arbeidshypotese er at det dreier seg om en sammenstilling av flere gamle, kjente databaser, og at de ikke utelukker at det dreier seg om dataene som ble lekket i fjor. – Men det er litt tidlig for oss å konkludere. Noe av dette har vi sett på «dark web» tidligere, men det må vi granske videre, sier hun. Du kan selv sjekke om har blitt hacket på denne nettsiden. Dette er ikke den søkbare databasen omtalt i saken.

Å aldri bytte passord er ingen god idé. Det blir godt illustrert av nettjenesten Haveibeenpwned. Nylig oppdaterte de sine arkiver med 200 millioner lekkede passord. Det er den australske sikkerhetsmannen Troy Hunt som står bak tjenesten som lar deg søke med passord for å se om du har vært rammet av en passordlekkasje. I løpet av de siste årene har stort sett alle de største aktørene vært utsatt for en eller annen form for lekkasje. Passordet mitt er på avveie:( Nettjenesten Haveibeenpwned baserer seg på hashverdier fra passordlekkasjer i SHA-1 -format. Informasjonen er sammensatt fra diverse datalekkasjer som florer rundt om på internett. Undertegnende kan konstatere at mine passord har vært på avveie tre ganger i løpet av de siste ti årene. I versjon én av tjenesten hadde arkivet rundt 300 millioner passord. Med den nye tilveksten på 200 millioner passord teller nå nettjenesten rundt én halv milliard passord. Hunt bemerker at listen ikke nødvendigvis består av 500 millioner rene passord, men det er også underordnet formålet, påpeker han ifølge Version2.

Er passordet ditt på avveie - Richanse.no Data Tips

Det er positivt å være skeptisk, og det er ikke anbefalt å oppgi passord på sider du ikke stoler på. På denne siden blir ikke passord logget eller lagret. I tillegg oppgir du kun passord, og aldri brukernavn eller annen informasjon som normalt må knyttes til passordet for at det skal kunne misbrukes. Les mer i de andre fanene for å få informasjon om hvordan tjenesten fungerer. Dersom du likevel ikke stoler på denne siden bør du ikke bruke den. Hvis du får beskjed om at passordet har blitt lekket betyr det at det har vært funnet i en database over passord som har blitt stjålet og lekket av hackere. Når passord blir stjålet blir de vanligvis tatt sammen med brukernavnet de var knyttet til, e-postadressen. Dersom passordet er et passord du bruker, og som er unikt for deg, så kan det være at brukernavnet ditt også er på avveie, og kan kobles mot passordet. Derfor er det veldig viktig at du endrer passord på alle tjenester du har brukt det på.

Er passordene dine sikre nok?

Bør implementeres i rutinene Listen kan hentes ned og implementeres i egne sikkerhetsrutiner. Retningslinjer fra den amerikanske standardiseringsorganisasjonen NIST anbefaler faktisk organisasjoner å blokkere passord som har vært eksponert i en lekkasje. Hvordan bør så et passord være? På 90-tallet begynte vi å stille krav til hvordan passordene skulle se ut. Minst ti tegn, ett spesialtegn, to tall og så videre. Reglene ble utformet ved det Nasjonale Instituttet for Standarder og Teknologi. Mannen bak rapporten NIST Special Publication 800-63. Appendix heter Bill Burr. Han er i dag 72 år gammel. Angrer på kravene han innførte I 2017 beklaget han til alle berørte. – Rådene har i stor grad vist seg å være feil. Jeg angrer på mye av det jeg gjorde, sa han til Wall Street Journal i fjor sommer. Han forklarer at rådene var basert på teorier fra 80-tallet, og at han ikke klarte å skaffe seg tilgang til databaser som inneholdt ekte passord. Empirien uteble, og Burr klarte ikke forutse problemene som skulle oppstå da rådene ble innført i praksis, skrev den gang.
  1. Smakstest av årets nye julebrus 2018 - - Lettjulebrus er for folk som feirer jul for halv maskin - Dagbladet
  2. Konfirmasjonsgave hvor mye
  3. Password på avveie
  4. Elin Melberg. Nothing behind me, everything ahead of me / Nyhetsarkiv / Sølvberget galleri / Hva skjer?
  5. Hva gjør man når man kjeder seg
  6. Passord på avveie

Password på avveie

passord på avveie

Gruppen skal nå vurdere å skjule passordene. Gamle passord Rune Alstadsæter, statssekretær for Erna Solberg, forteller til VG at det er viktig for dem å understreke at kontoen det er snakk om er deaktivert, og har vært det siden 2013. På nåværende tidspunkt har statsministeren ikke ønsket å kommentere saken ytterligere. VG har besøkt den aktuelle nettsiden, hvor det kom opp treff på Solbergs gamle e-post-adresse. Den søkbare databasen skal ha blitt lagt ut på nett for kort tid siden, men mange av passordene skal være opptil 10–15 år gamle ifølge fagdirektør for sikkerhetskultur i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), Roar Thon. Han advarer imidlertid overfor Aftenposten at lekkasjen fortsatt kan innebære stor sikkerhetsfare. les også Dømt til fengsel for lekkasje til nettsted NSM kjente til lekkasjen Sjef for IKT-sikkerhet ved NSM, Hans Christian Pretorius, sier til avisen at han ble kjent med lekkasjen for 3–4 år siden. Han er selv blant dem som har fått et tidligere passord lekket. Pretorius har ikke besvart VGs henvendelser onsdag kveld.

PASSORDLEKKASJE: Statsminister Erna Solberg er én av dem som har fått passordet sitt lagt ut i søkbar database. Foto: Hallgeir Vågenes/VG Flere samfunnstopper har fått lagt ut passord i en søkbar database. Totalt 1, 4 milliarder passord skal være på avveie, men ifølge eksperter VG har snakket med skal det dreie seg om gammel informasjon. Oppdatert 4. oktober 2018 Artikkelen er over ett år gammel Passord som blant annet har vært brukt av statsminister Erna Solberg, Telenor-sjef Sigve Brekke, DNB-sjef Rune Bjerke, er lagt ut åpent på nettet i en masselekkasje, skriver Aftenposten. 1, 4 milliarder passord skal totalt være på avveie, hevder nettsiden selv. Ifølge Dagbladet er 573. 000 norske epost-adresser berørt. les også Derfor er printere spionmål: Kan lagre dokumenter i flere år Flere topper rammet Avisen har vært i kontakt med en rekke profilerte nordmenn som er rammet, blant annet utviklingsminister Nikolai Astrup (H). – Dette er et passord jeg har benyttet. Det kan jeg bekrefte. Det er et gammelt passord, men mange bruker jo varianter av det samme passordet, og det er veldig uheldig, sier Astrup til Aftenposten.

  1. Norefjell ski & spa åpnet
  2. Vilkår for å gå av med pensjon ved 62 år
  3. Norsk fransk oversetter gratis
  4. Sjef i eget liv free
  5. Hva skjer i new york
  6. Bobbys bar trondheim
  7. Hvilke yrkesgrupper tjener mest
  8. Mageøvelser hjemme uten utstyr tekst
Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024