Tap Av Norsk Statsborgerskap

Faksimile av innlegg på justisminister Sylvi Listhaugs Facebook-side 9, mars 2018 Justisministeren har selv bidratt til en grov feilfremstilling, når hun har formidlet at det som ble stemt ned var hjemmel til å ta statsborgerskapet fra "fremmedkrigere og terrorister". Den delen av forslaget som ble stemt ned, dreide seg om personer som ikke er dømt for noe. Forslaget er nemlig todelt (og begge delene forutsetter at personen i utgangspunktet har et annet statsborgerskap i tillegg til sitt norske): Den ene delen er at det som del av straffedommen mot personer som er funnet skyldig i visse straffbare handlinger (herunder terrorhandlinger) og som i tillegg har "utvist fremferd sterkt til skade for Norges vitale interesser", som del av straffedommen kan dømmes til å miste sitt norske statsborgerskap. Denne delen av forslaget er i samsvar med hva som ble anbefalt i den offentlige utredningen – NOU 2015:4 – som regjeringen innhentet som grunnlag for arbeidet med mulig lovendring. Denne delen av forslaget var det også flertall for i komiteen.

Tap av norsk statsborgerskap - Noruega en Argentina

  • Hognestad Trafikkskole din kjøreskole i Stavanger, Ås, Tau og Sandnes
  • Elsykkel dame test
  • Tap av norsk statsborgerskap - Norway in Tanzania
  • Truer med tap av statsborgerskap – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet
  • Emigrasjon: Tap av statsborgerskap.
  • Tap av norsk statsborgerskap - Noruega en Argentina
  • Nou 2015 4 tap av norsk statsborgerskap

Hovedprinsippet i norske regler for statsborgerskap er at en bare skal ha et statsborgerskap. Nordmenn som følge av søknad eller uttrykkelig samtykke får statsborgerskap i et annet land mister norsk statsborgerskap. Norske statsborgere mister statsborgerskap ved fylte 22 år, hvis de ikke har bodd i Norge minst 2 år eller har bodd i Norden i minst 7 år. Tap av statsborgerskap skjer likevel ikke dersom det fører til at en blir statsløs. Det er også mulig å bli løst fra norsk statsborgerskap ved søknad. Det er svært strenge regler. Du må bo permanent i utlandet og være statsborger av et annet land. Nordmenn som bor i utlandet og er i ferd med å bli statsborgere i et annet land kan også søke om å bli løst fra norsk statsborgerskap dersom det er nødvendig. Da settes det en tidsfrist for når vedkommende skal ha blitt statsborger i et annet land. Overholdes ikke den fristen så blir beslutningen omgjort. Nordmenn som er bosatt i Norge og som i tillegg er statsborgere i et annet land kan søke, men må da overbevise om at et avslag vil være urimelig.

Tap av statsborgerskap har vært diskutert i media den siste tiden, særlig med tanke på enkelte personers deltakelse i kriger i Midt-Østen, men også på bakgrunn av enkelte gruppers uttalelser om situasjonen i de berørte landene og de brudd på menneskerettighetene som skjer der.  Artikkel ⏲ 27. august 2014 13:44 👤 Jon D. Bech 1. Etter lov 10. juni 2005 nr. 51 om norsk statsborgerskap (statsborgerloven) kan norsk statsborgerskap falle bort i følgende tilfeller: a) Hvis vedkommende søker om å bli løst fra det norske statsborgerskapet sitt. b) Dersom vedkommende eller hans/hennes foreldre får statsborgerskap i et annet land. c) Dersom vedkommende har for kort botid i Norge før vedkommende fyller 22 år. d) Dersom Utlendingsdirektoratet (UDI) kaller tilbake statsborgerskapet, enten fordi vedkommende ikke har løst seg fra et annet statsborgerskap innen ett år eller fordi vedtaket om å gi norsk statsborgerskap var ugyldig. I forbindelse med et forslag fra en av høringsinstansene i forbindelse med den nye statsborgerloven om å innføre adgang til å frata statsborgerskap ved grove straffbare handlinger (jf.

Gjest Skader og lidelser på beitedyr og husdyr er stygge ting som må avsluttes nå!!! Fordi jeg mener at den bestanden vi har av ulv i Norge ikke er en naturlig stamme, men en menneske hjulpet stamme. Å fordi vi rett og slett ikke har plass til ulv i Norge Vi har en ulvestamme som er helt ute av kontroll, og vi har verken nytte av ulven eller noen forpliktelse til å ta vare på den. Den særnorske ulven ble utryddet for hundre år siden. Trenger ikke russisk ulv i norsk natur Fordi jeg ikke synes om ulvepolitikken her i landet. Signerte dette opprop pga at jeg er opptatt av at vi skal ha en sunn og fornuftig regulering av de fleste viltarter i Norge. Slik det nå har blitt, så har ulven ødelagt for svært mange mennesker ute på våres bygder. Dette kan ikke fortsette slik. Nyinnføringen av ulv i Norge er kanskje en av de største trusselene i norsk fauna i nyere tid For at ulv og byttedyr (tamme og ville) ikke går sammen JEG TRODDE DETTE VAR IMOT TREKK MIN STEMME Vi må få kontroll på ulvebestanden.

– Ja, dette gjelder rett og slett folk som reiser til Syria eller andre land for å drive med terrorhandlinger. Med denne resolusjonen vil vi gi domstolene en mulighet til å fradømme statsborgerskapet i slike situasjoner. Det skal bli opp til retten å vurdere hver sak individuelt. Det skal ikke være noen automatikk i dette, sier Wilhelmsen. – Hva tenker du om at en slik ordning kan gjøre nordmenn statsløse? – I dag kan de siktes etter terrorparagrafen. Med dette ønsker vi å fortelle at det kan få ytterligere konsekvenser, ved at de faktisk kan miste det statsborgerskapet de har fått. – Så tanken er at dette skal virke avskrekkende? INGEN AUTOMATIKK: Camilla Wilhelmsen, leder i Oslo Frp, vil at domstolene skal kunne ta statsborgerskapet fra nordmenn som kriger i Syria. Foto: Sturlason / – Ja, vi vil rett og slett ikke ha slike handlinger i Norge. Det er en form for ekstremisme vi tar klart avstand fra. – Ikke for drastisk Siv Jensen har tidligere sagt at hun er for å ta statsborgerskapet fra dem som reiser til utlandet for å delta i krig.

  1. Karla og katrine
  2. Langvarig feber hos voksne mennesker
  3. Buss til røros
  4. Together marcus og martinus
  5. Mat før og etter trening
  6. Ved verdens ende full movie
  7. Ansatte sarpsborg kommune i ll
  8. Neo mercazole vektøkning
  9. Fra railroad
  10. Hans børli dikt
  11. Ekstern skjerm mac
  12. Liten hund som ikke røyter
  13. Fly fra london til oslo flights
  14. Hytte voss
  15. Buss hamar løten
  16. Beste films netflix 2016
  17. Juletre på veggen
  18. Sæter gård kongsvinger
  19. Helium til ballonger now
Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024