Hygge I Hagen

Endelig er det søndag og vi har fri etter en lang uke! Da er det ikke noe som er bedre enn å kunne nyte dagen i hagen i en behagelig fluktstol. Vi elsker late fridager på gården, hvor vi kan bare slappe av i hagen med et glass mynte-te i en god stol. Vi har flere ulike hagestoler fra som vi har stor glede av her på bruket. er en spesialbutikk for fluktstoler, og ulike hage og utemøbler. De er distributør for engelske Southsea Deckchairs, som lager noen fantastiske fluktstoler, tennisstoler, strandstoler, og mye mer. Fluktstoler er utrolig deilige å sitte i samt at de er veldig enkle å legge sammen, slik at du lett kan flytte de rundt i hagen. De passer også perfekt til sommerens utflukter på stranden eller på tur i skogen. Kvaliteten og detaljene på de ulike stolene er også noe vi liker godt. Dette er virkelig noen fantastiske sommerprodukter! Når vi koser oss i hagen med uteleker og hagespill er de små strandstolene og smarte sammenleggbare krakkene veldig fine å ha når man venter på tur.

  1. NRK TV – Hygge i hagen

NRK TV – Hygge i hagen

Du kjenner det starter i nakken og fortsetter oppover. Hodet føles som en alt for stram hjelm som noen hamrer løs på. Det er like før den uendelige hodepinen tar knekken på deg. Ofte i slike situasjoner er ikke tanken fjern fra å hive i seg et par paracett. Men du vil jo helst unngå det! Finnes det noe alternativ? Først og fremst er det viktig å tenke på årsaken til problemet. Lever du en hektisk hverdag med stress og mas, er hodepine og spenninger et tegn på at du bør stoppe opp. Har du noen gang forsøkt å høre etter? I vår lille serie med «Alternativ til …», vil vi her som et alternativ til hodepinetabletter, presentere en teknikk som har vist seg å fungere for mange, nemlig tankefeltteknikk. Du har kanskje lest om det eller sett det på TV? Enkelte behandlere er uenige om det virkelig virker. Men det skader hvertfall ikke å prøve. Klikk deg inn på denne linken på TvNorge og se videoen av Mats Uldal hvor han guider deg gjennom en behandling du kan gjøre selv, helt uten bivirkninger. Hva gjør du når du har hodepine?

Vi begynner å få ganske mange løpemeter med natursteinsmur i hagen etterhvert. Derfor tenkte jeg det var på tide med en liten beskrivelse av hvordan disse er laget. Den rette betegnelsen er vel tørrmur i naturstein, da vi ikke bruker støyp. Beskrivelsen min passer ikke nødvendigvis for alle som skal bygge natursteinsmur, da man må ta i betraktning hvilket jordsmonn man har som underlag. Hos oss har vi underlag som er godt drenerende og består av sand og grus hvor telen ikke gjør mye skade, så da trenger vi ikke grave så dypt underlag. Forarbeid: Vi starter med å grave en grøft (med minigraver)som er ca 30 cm dyp og 70-80 cm bred. Nedi denne legger vi fiberduk som må ha en god bredde da den skal legges bak hele muren. Oppå duken fyller vi med fin grøftepukk 8-22 mm. Steinen vi bruker til å bygge med har vi kjøpt og hentet på ulike deponi, det tar litt tid å hente mengden stein som er nødvendig for en stor mur, men vi har tatt det over lengre tid. Det er viktig at steinen er ganske rett på over og undersiden for å gjøre det lettere å bygge.

20. juli 2019 Tillatt for alle 59 min Det er tid for avslutningsfest og to av gjestene kan fortelle mye om mannen som en gang bodde på gården. Se også Mer informasjon Tilgjengelig fra: 8. mai 2020 kl. 12:00 Tilgjengelig til: 6. august 2020 kl. 13:00 Tilgjengelig i: Norge Aldersgrense: A Produksjonsår: 2019 Lengde: 59 minutter Originaltittel: Trädgårdstider

  • Sport quiz spørsmål og svar
  • Tidenes trykk – Yr
  • Norge i den store nordiske krig - Norgeshistorie
  • Hvorfor menn ikke trenger å bli screenet for brystkreft, men bør fortsatt gjøre regelmessige kontroller - Helse + medisin - 2020
  • Låst ipad skjerm
  • Når startet den kalde krigen
  • Hygge i hagen park
  • Hva betyr mari

Gustav og Marie er fulle av kunnskap og erfaringer. Ellers er gartneren John Taylor en velsett gjest i Pernillas hage. Men han er ikke med akkurat nå. Han er verken i familie eller slekt med Tariq Taylor. Jon er stor og sterk, men med sans for naturens skjønnhet og livets mykere sider. Han kan det meste om hvordan man skal få planter og trær til å vokse og gro i hagen. Og om hva man bør gjøre og ikke gjøre. "Hygge i hagen" har NRK kalt Pernillas programmer. Det er et mye bedre navn enn "Trädgårdsfredag" og "Trädgårdsonsdag" som de opprinnelig heter - avhengig av på hvilken ukedag de opprinnelig ble sendt. Pernilla og Tariq skaper hygge - i hagen og på skjermen. De demonstrerer overbevisende at hagearbeid ikke bør være stress og mas uten tid til avslapping og hygge. Når Pernilla og Tariq går av lufta, føler jeg meg beriket - og inspirert. Selv om jeg har sett programmene før. Bedre kompliment kan jeg ikke gi.

Størrelsen på steinen varierer veldig, men den er ca 25- 40 cm bred, 40-70 cm lang og 15- 40 cm høy. For å passe på at muren blir rett strekker vi opp en murersnor der muren skal stå. Denne fester vi på lengre stolper slik at vi kan flytte den opp ettersom arbeidet skrider frem. Bygging: Første runde med stein kan gjerne ha en ujevn underside da denne uansett ikke blir synlig. Den plasseres ca 20 cm inn på grøftepukken. Neste runde med stein bør overlappe skjøtene fra første rad. Det er viktig at muren heller svakt bakover da det blir mer stabilt. Bak hver rad legges det pukk i ca 40 cm dybde. Denne skal ligge så tett mot "byggesteinen" i alle hull slik at den stabiliserer den. Så fyller man inntil med jord slik at ikke grusen ramler ned. Jeg liker å legge fiberduk bak muren slik at jeg skiller jord og grus. Når muren har nådd ønsket høyde bretter jeg duken frem slik at jeg får et lag med ca 20-40 cm med jord som ligger oppå grusen. Jeg planter stort sett steinbedsplanter oppå en slik mur og disse krever ikke så mye jord.

Foto: Kow d. e. 19042013 © Klikk på bildet for å se større versjon Pernilla og Tariq lager et både hyggelig, instruktivt og engasjerende program. Her lager de omelett med bl. a. løvetannknopper. NRK 1 sender for tiden et svensk hageprogram. Jeg har sett alle episodene tidligere, men sørger for å få med meg hvert eneste program. Disse programmene kan man med utbytte se om igjen og om igjen. Programleder er Pernilla Månsson Colt. Hun opptrer skøyeraktig på en lett, nesten flirtende måte og får sine medarbeidere til å åpne seg og opptre befriende naturlig, uhøytidelig og avslappet mens de deler med seg av sine kunnskaper og illustrerer ord med handling. Hennes drabant, kokken og restauranteieren Tariq Taylor, tryller fram velsmakende retter og bidrar til å gi seerne lyst og mot til å prøve seg på nye spennde øvelser på kjøkkenet. Akkurat nå er det den originale og leende gartneren Gustav Mandelmann og hans kone Marie som tar oss med til sin økologisk drevne gård i Skåne. Der er det mye å lære både for den som vil drive økologisk hagebruk, og for den ikke er motstander av all slags kjemisk hjelp i hagen, men gjerne vil holde nivået av miljøgifter så lavt som mulig.

Det er viktig å ikke slurve med grusen som legges bak muren da man kan risikere at telen skyver muren frem. Dette opplevde vi på den ene muren og vi måtte da grave opp og etterfylle med mer grus.
Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024