Nord Korea Atomvåpen | Nord-Koreas Atomvåpen - Nord-Korea Truer Med Atomtester Verden Ikke Har Sett Siden 1980 - Dagbladet

created Sep 5th 2014, 09:38 by 4 Rating visible after 3 or more votes Konflikten mellom Nord- og Sør-Korea har blitt mer og mer opphetet i det siste, fordi Nord-Korea har begynt å true med å bruke atombomber på amerikanske og Sør-koreanske mål. Vesten har ikke tatt det seriøst ved de tidligere anledningene Nord-Korea har truet med atomvåpen før, men nå tror de det er sannsynlig at Nord-Korea har utviklet atomvåpen som kan rekke helt til USA. Før jeg går innpå dagens konflikt så kommer det litt om bakgrunnen for hele konflikten. Det hele begynte med at etter rdenskrig ble Korea delt i to okkupasjonssoner; en til USA og en til Sovjetunionen. Nord-Korea ble kommunistisk og Sør-Korea ble kapitalistisk. 25. juni 1950 gikk Nord-Korea til angrep på Sør-Korea for å gjenforene Korea til en stat. Denne krigen ble den første krigen som ble en slagmark for de to supermaktene USA og sovjet. Koreakrigen er ikke offisielt over, for de inngikk en våpenhvile i 1953 som gjelder fortsatt. Og med det går vi tilbake til dagens konflikt.

Fredspris til Trump hvis han får Nord Korea til og gi opp atomvåpen : Nordmenn

Fareed Zakaria, han som tidligere har skrevet The Post American World og nylig har meldt overgang fra Newsweek til Time, har noen interessante refleksjoner i Washington Post om hva som skjer når Nord-Korea kollapser. Det kan jo bli en ganske krevende situasjon for omgivelsene å håndtere når 24 millioner nordkoreanere skjønner at de er er blitt lurt, løyet til og undertrykket i flere tiår, og ikke vil være der lenger. Når det gjelder den grunnleggende økonomiske helsetilstanden er det nå slik at Nord-Korea har et BNP pr innbygger på USD 1 900 i året, og blir stadig fattigere, mens Sør Korea har en BNP på USD 28 100 og befinner seg i en helt annen liga velstandsmessig. Jeg vel tro dette kanskje er det største levestandardsgapet mellom to naboland noe sted i verden. Jeg har ofte hørt at det er mellom Norge og Russland (Norge har ni ganger høyere BNP pr innbygger enn Russland) men forskjellen mellom Sør-Korea og Nord-Korea er nå blitt betydelig større. Og siden det handler om to land som deler samme språk og kultur er konsekvensene av et slikt gap i levestandard eksplosive, i hvert fall hvis de i nord finner ut hva de har gått glipp av.

America

Forstå meg rett, jeg ønsker virkelig at atomvåpen aldri var blitt funnet opp, men ønsketenkning hjelper ikke. Et grunnleggende premiss for hvordan jeg tenker er at en situasjon hvor fienden har atomvåpen, men ikke de allierte, er en verre situasjon enn om begge har atomvåpen. Si meg, dersom vi fikk gjennom et internasjonalt forbud mot atomvåpen, og alle gikk med på å nedruste, er det noen som mener at vi bare burde stole på Russland, Kina, Nord Korea, etc? Tror dere at de hadde stolt på oss (Vesten)? Det er lett å være imot atomvåpen på grunn av de våpnene sin enorme ødeleggende kraft. Men er det virkelig rasjonelt å være for et forbud? Hva er de virkelig gode argumentene for et forbud, som tar høyde for bekymringene jeg uttrykker her?

Trump: Vi er klare til å avfyre mot Nord-Korea

Mens undergrunnstester merkes på Richters skala, som registrerer bevegelser i jordoverflaten, er en atmosfærisk atomprøvesprenging langt mer skremmende og vil skape en gigantisk soppsky. - Trump må presse - Dagens test viser at Pyongyang fortsatt føler at de kan teste når de vil. Det betyr også at Trump-administrasjonen må presse Nord-Korea til å ikke gjennomføre en atmosfærisk atomprøvesprenging, sier forsker Adam Mount fra Foreningen for amerikanske forskere til CNN. - Det kan bety at Nord-Korea vil avfyre et missil med et stridshode og sprenge den noen hundre kilometer over Stillehavet. Det kan være de bløffer, men de har samtidig et behov for å teste sin egen kapasitet, sa forsker Yang Uk ved Det koreanske forsvars- og sikkerhetsforumet i Seoul til Reuters tidligere i år. Tidligere skandaler Den aller største amerikanske atmosfæriske prøvesprengingen ble gjennomført på Bikiniatollen av USA i 1954 og hadde kodenavnet Castle Bravo. Den ble en skandale, og eksplosjonen var nesten tre ganger kraftigere enn hva USA hadde forventet.

Indonesia

nord korea atomvåpen country

English

BBC sin nyhetsreportasje forteller om Nord-Koreas testing av atomvåpen med en vinkling som fokuserer på at en eventuelt vellykket utvikling av atomvåpen samensatt med rakettene som ble testet på slutten av fjoråret kan benyttes til å angripe USA. Til sammenligning har Al Jazeera et noe annet perspektiv der de argumenterer for at denne utviklingen sannsynligvis er et forsøk på å sikre seg rom til å ta egne beslutninger, styre landet som de vil og holde resten av verden utenfor. BBC ser det altså som en angrepsstrategi, mens Al Jazeera ser på det som en forsvarsmekanisme. Disse ulike perspektivene kommer nok av ulike politiske utgangspunkt, og av at Al Jazeera streber etter å rapportere nøytralt om internasjonale nyheter.

  • Sør-Korea: – Nord-Korea skjøt ut prosjektil
  • Nord korea atomvåpen russia
  • Nord korea atomvåpen 2017
  • Døgnåpen matbutikk oslo
  • Pass til sverige barn
  • Chaffeys blogg: Hva skjer når Nord-Korea kollapser?
  • § 11-14 Rømningsvei - Byggeregler

That's North Korea today. Kim Jong Il, the country's "Dear Leader, " has finally appointed a successor, his son, Kim Jong Eun, and given new powers to his sister and brother-in-law. The Shakespearean drama would be entertaining if it did not portend trouble. " Så stiller Zakaria spørsmålet: hva skjer om det blir gjenforening og det sørkoreanske systemet vinner? Hvordan vil Kina reagere på at nord og sør blir gjenforent, med det sørkoreanske politiske og økonomiske systemet og som en nær alliert av USA? Og med nordkoreanske atomvåpen? " Does a unified Korea retain its close alliance with the United States? Does it keep the North's nuclear arsenal? Do American troops stay in the country? If the answer to all three questions is "yes, " then a unified Korea will be an American ally, with American troops, and nuclear weapons -- sitting on China's border. " Dagens situasjon med et helt irrasjonelt regime i Nord-Korea med atomvåpen som holder befolkningen undertrykket og i fattigdom er en helt uholdbar situasjon.

- En atmosfærisk kjernevåpentest med et missil er det ultimate beviset for at disse våpnene fungerer. Men jeg har vanskelig for å se for meg at Nord-Korea vil gå til det steget. Det vil være en provokasjon som langt overgår noe annet landet har gjort innenfor missiler og kjernevåpen, sier Kippe til Dagbladet. - Helt annen situasjon Den trusselen har skapt alvorlig bekymring i verdenssamfunnet. Ved en atmosfærisk atomprøvesprenging vil missilet typisk avfyres fra et skip. I prinsippet vil menneskene på jorda være prisgitt Nord-Koreas presisjon og vinden som fanger opp de radioaktive skyene. SVARTE PRESSEN: USAs president Donald Trump svarte pressen etter at Nord-Korea igjen har skutt opp en missil. Han svarte at de vil ta hånd om det. Video: NTB / Scanpix / CNN - Merk at Nord-Korea er nøye med å påpeke at det ikke har vært noen skadelige utslipp av radioaktivitet når de tester kjernevåpen under bakken. Situasjonen ville vært en helt annet med en atmosfærisk test, hvor nedfallet ville latt seg måle over hele verden, sier Kippe til Dagbladet.
Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024