Tro Håp Og Kjærlighet Dikt

Er du en som bak din maske sliter med sår... som ikke vil gro? Er du en som tynges ned av krav som bare øker? Har også du dine skjulte handicap, feil og problem du sliter med, men må mestre? Har også du dine «sorte hull», ting inne i deg du ikke tør å dele med andre? Utad er du sterk som det forventes av deg. Utad øser du av dine krefter og gir noe man tar for selvsagt. Men inne i deg Hvordan er det inne i deg? Der er du et sårbart, skjørt menneske. Du lengter etter trygghet kjærlighet og varme. Kanskje trodde du en gang på lykken? Virkeligheten ble bare så mye annerledes enn det du hadde trodd og håpet. Livet påførte deg sorg og smerte, og tiden leget ikke alle sår. Livet krevde mer og mer, og det som begynte som en utfordring, som var en lek, ble etter hvert en tung byrde, et press som tærer på dine krefter. De slag livet ga deg gjorde deg mer sårbar, mer redd inne i deg, og du bruker krefter på å mestre dette, og holde fasaden. Livets prøvelser har gitt deg små arr som er skjult for omverdenen, som du selv prøver å fortrenge, men som hele tiden er der og smerter.
  1. Squad

Squad

  1. Tro håp og kjærlighet dikt 2016
  2. Tro håp og kjærlighet dikt hi
  3. Tro håp og kjærlighet dikt sa
  4. Vinnere norske talenter
  5. Tro, Håp og Kjærlighet – Norske Dikt
Det betyr å være åpne for hverandres blikk - slik dere har vist oss i vakre glimt. Det betyr å ta vare på den andre ved å ta vare på deg selv. "Vær hverandres beste venn, " sa Kofi Annan til dere nylig, og ba meg minne dere på det i dag. Når vennskap får prege ekteskapet, blir det ikke truende, men trygt å "underordne seg hverandre", slik vi leste fra Bibelen. Kjærligheten og ekteskapet er ikke bare privat. Den livslange og forpliktende kjærlighet hører hjemme i samfunnet. Ikke alltid er det så tydelig som når dere to i dag inngår ekteskap. Der de fleste har nok med to familier, skal dere forholde dere til et helt folk - et folk med mange og sterke meninger. Gled dere over de mange som omgir dere med forbønn og gode ønsker! Gled dere over de mange som venter på dere i by og bygd! Dere har selv valgt salmer og tekster med budskap om sannhet, rettferdighet og nestekjærlighet. Det er verdier som har en sterk klang i vårt folk. Det er verdier som også kirken vil holde levende. For hva er kirkens oppgave om ikke å gi mennesker livsmot og håp, hvor de enn er i verden?

Kjære deg Det er En som kan gi deg det du trenger! Det er En som kan lege alle dine sår, all din smerte! Det er En som kan gi deg fornyet styrke, fornyet livsglede! Det er En som kjenner alle dine vansker, ser alle dine tårer, kan fylle alle dine behov! Lær Herren din Gud å kjenne Tro ham på hans ord Innrett ditt liv etter det hans ord vil vise deg! Herren din Gud har en mening med akkurat ditt liv! For ham er du er dyrbar juvel Hans kjærlighet til deg er så sterk at du ikke kan fatte det! Herren din Gud leter etter deg Han vil gi deg «øyne som ser» og «ører som hører»! Lær Ham å kjenne Ta imot hans kjærlighet og dine sår vil bli leget! La deg ikke overvelde av livets krav, men la takknemligheten over Nåden fylle ditt sinn! Gud stiller ikke krav til deg Han gir deg derimot en Gave som er så stor og ufattelig at det er vanskelig for et lite menneske å fatte! «Gud lot sin enbårne Sønn gi sitt liv for at hver den som tror på hans navn ikke skal gå fortapt, men ha evig liv»! «Han ble knust for dine overtredelser, pint for dine misgjerninger Straffen lå på Ham for at du skulle ha fred.

tro håp og kjærlighet dikt t
Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024