Felle Av Strikketøy

Alt du trenger å gjøre forskjellig er at du strikker både rett- og vrangmasker. Hvis vrangborden har blitt strikket i 1 rett, 1 vrang, fortsetter du slik når du skal felle av med rettmasker over rettmasker og vrangmasker over vrangmasker samtidig som du feller av som beskrevet over. Så hvis vrangborden er 1 rett, 1 vrang gjør du da slik: Strikk en rettmaske og en vrangmaske. Trekk rettmasken over vrangmasken. Strikk så en rettmaske til og trekk vrangmasken over rettmasken. Sånn fortsetter du til du ikke har flere masker igjen, klipp av tråden, og trekk den gjennom den siste masken. Husk å felle av litt løst eller bruke en tykkere pinne på avfellingen så den ikke blir for stram. Når du feller av i vrangbord vil avfellingskanten se litt bølgete ut, akkurat som vrangborden. En vrangbordskan er gjerne litt mer elastisk enn en avfellingskant i bare rett- eller vrangmasker. Hvis du vil se en illustrasjonsvideo, finner du den på: Elastisk avfelling (i-cord) Elastisk avfelling er en måte å felle av masker på som gir en kant som ser ut som den har blitt strikket liggende i forhold til resten av arbeidet.

Kan bli bråk på håndballtinget: – De sender regningen nedover i systemet

Med over 30 år i strikke- og heklebransjen, tilbyr DROPS Design en av de mest omfattende samlingene av gratis oppskrifter på internett - oversatt til 17 språk. Per i dag har vi 255 kataloger og 9380 oppskrifter på Norsk. Vi jobber hardt for å tilby det beste innen strikking og hekling, inspirasjon og gode råd, men også kvalitetsgarn til fantastiske priser! Vil du bruke våre oppskrifter til annet enn personlig bruk? Du kan lese om hvilke regler som gjelder i teksten Copyright nederst på siden i alle våre oppskrifter. God fornøyelse!

Slik avslutter du strikking - Slik gjør du det | Finnhvordan.no

Du lager en ny maske ved å trekke tråden mellom de to fremste maskene på venstre pinne med den høyre pinnen og hekte fremst på venstre pinne. Dette gjentar du en gang til, men da mellom den nye masken du nettopp har laget, og det som var den første masken på pinnen, altså det som nå er det to fremste maskene på venstre pinne. Så begynner du avfellingen som forklart over ved å strikke to masker, strikke to masker vridd sammen, flytte de tre maskene over på venstre pinne igjen, og gjenta til du ikke har flere masker igjen. De siste to maskene strikker du vridd sammen, klipper av tråden og drar gjennom den siste masken. En fin instruksjonsvideo finner du her: Lykke til! Publisert: - 2014

Slik feller du av masker | Finnhvordan.no

Trav og Galopp-Nytt A/S - Oslo - Se Regnskap, Roller og mer

Vg.no nyheter forsidenvg.no

Siden alle disse teknikkene er basert på rett- og vrangmasker, vil du her få tips om hvordan du kan feste tråder så usynlig som mulig i både rettmasker, rillestrikk og vrangbord. Når du har lært dette vil du lett kunne se hvordan du best kan feste tråder i andre teknikker ved å bruke en kombinasjon av disse metodene. Feste tråder i glattstrikk Når du skal feste tråder i glattstrikk finner du den løse trådenden og snur arbeidet til vrangsiden. Bruk en butt og litt stor nål, målet er ikke å sy gjennom trådene som allerede er der, men å veve garnendene inn så usynlig som mulig. Dette gjør du ved å følge trådene som de ligger på baksiden av arbeidet. Når du skal feste trådenden bruker du baksiden av to rader med masker. Følg trådene som allerede er strikket, og vev trådenden inn i en s-formasjon, altså nesten som et åttetall eller løpende s-formasjon. Gjør dette videre over ca. 10 masker, og klipp så av den siste delen av trådenden så den ikke stikker ut på baksiden. Denne måten å feste tråden på vil være helt usynlig fra forsiden av arbeidet, og vil sørge for at tråden sitter godt.

Hvordan felle av i vrangbord (Tutorial Video)

Du skal igjen sy sammen fra rettsiden av arbeidet. Når disse to delene ligger mot hverandre der toppen av skulderen er stikker du nålen fra baksiden inn midt inn i en maske, altså på toppen av denne fiktive V'en. Stikk deretter nålen inn i den motsatte delen rett utenfor den nederste delen av masken, og ut på den andre siden av V'en for så å stikke nålen tilbake i den andre delen der du først stakk den ut. Nålen skal igjen komme ut øverst i en maske, og sånn fortsetter du til du har sydd sammen hele skuldersømmen. Sømmen vil da se ut som strikkede masker, og være helt usynlig som søm. Illustrasjonsvideo finner du her Dette høres kanskje komplisert ut for en nybegynner, og det gjelder å holde tunga rett i munnen den første gangen du gjør det. Det beste tipset jeg kan gi deg er å ha et godt arbeidslys, god arbeidsro, og nok med tid. Hvis du er nøye på å avslutte strikkingen og monteringen ordentlig den første gangen vil det bli lettere den neste gangen når det sitter i fingrene. Og jo flere ganger du prøver, jo lettere blir det til slutt.

Og til ermer og sokker, hvor oppskriftene gjerne sier at du skal bruke strømpepinner kan du heller bruke en lang rundpinne med bøyelig vaier, og bruke magic loop-metoden. Jeg bruker kun rundpinner, med mindre jeg skal strikke babysokker eller andre småting, hvor de minste strikkepinnene på 10 cm, holder lenge. Dette vil altså si at å felle av masker på rundpinner gjøres på akkurat samme måte som å felle av masker med vanlige strikkepinner. Strikker du rundt og rundt begynner du avfellingen på den første masken i runden. Vanlig avfelling (enkel) Det som er viktig å huske på når du skal felle av masker er at du ikke feller av for stramt. Dette er spesielt viktig hvis du lager en halskant, siden hodet faktisk skal få plass til å komme gjennom halsåpningen, men prøv å alltid få en god avfelling som ikke er for stram, men heller ikke for løs. Et godt tips er å bruke en pinnestørrelse tykkere enn du har strikket med, siden det er veldig lett å stramme til litt ekstra ved avfelling. Ved vanlig avfelling strikker du først to masker.

Et strikketøy er ikke nødvendgigvis ferdig når man har strikket det man ønsker, for så å ha felt av. Det gjenstår fortsatt litt arbeid for å ha avsluttet strikkingen. Hvor mye som gjenstår kommer helt an på hva man strikker, og hvilke teknikker man har brukt. Det man alltid må gjøre er å feste tråder. Men har du for eksempel strikket en genser i fire deler, forstykke, bakstykke og to ermer, må disse fortsatt syes pent sammen. Har du strikket en genser i rundfelling eller raglan trenger du kun å sy sammen armhulene, resten av genseren blir strikket sammen fra brystet og opp. Feste tråder Å feste tråder er en nødvendighet i et strikkearbeide uansett vanskelighetsgrad. Selvom du kun har strikket et helt enkelt skjerf vil du ha minimum to løse tråder: på begynnelsen ved oppleggskanten, og på slutten ved avfellingskanten. Har du strikket et større arbeide vil du gjerne ha brukt mange nøster garn, og dermed ha flere tråder å feste. Teknikken du bruker for å feste tråder kommer litt an på hva du har strikket, om det er glattstrikk, rillestrikk, perlestrikk, vrangbord eller flettestrikk.

Det enkleste i en vrangbord er å feste trådenden i rettmaskene på baksiden av arbeidet, altså det som vil være vrangmasker på forsiden av arbeidet. Sy tråden frem til første rettmasken på baksiden. Nå skal du sy oppover langs rettmaskene istedenfor sidelengs som på de andre måtene å feste tråder. Sy diagonalt oppover langs rettmaskene i ytterste ledd i 4-5 masker, snu så arbeidet og sy diagonalt gjennom det andre leddet av maskene på vei nedover. Da vil tråden ligge usynlig oppover og nedover vrangborden. Videoillustrasjon finner du her Unngå trådfesting Det finnes et lite triks for å unngå trådfesting fullstendig. Som du skjønner så fort du har festet et par tråder, vever du inn trådenden akkurat som den skulle ha blitt strikket. Så hvorfor ikke strikke med dobbel tråd et lite stykke? Når du nærmer deg slutten av et nøste tar du frem enden av et nytt nøste og strikker med dobbel tråd i ca. Da trenger du ikke å la en lang trådende henge på baksiden av arbeidet, og du slipper trådfestingen i ettertid.

  • Delt omsorg økonomi airlines
  • Erik og chris
  • Sprekker i fuger på bad
  • Slik feller du av masker | Finnhvordan.no
  • Dagpenger under utdanning
  • Siste dag på jobb takk for meg 2016
  • Vær en gnier på Halloween - Slik er du med på moroa uten å ruinere deg!
  • Munin: Solskjerming av vindu
  • Påminnelser får flere til å ta vaksiner
  • Norges beste bensinkort mai 2020 (best i test)
  • Felle av strikketøy
  1. Www.norsk tipping. no resultater
  2. Amming og kaffe
  3. Opprør i ungarn
  4. Tv 3 sverige
  5. Liv grete skjelbreid kjæreste 2015
  6. Innbyggere i sarpsborg
  7. Grisen lars saabye christensen tekst
  8. Gravid uke 38 nedpress
  9. Lesker for og imot 1
  10. Fly bodø oslo
  11. V bremser sykkel
  12. Om ungdommens råskap diktanalyse
  13. Jan thomas og einar blir venner tv network
  14. Vel overstått bursdag
  15. Kystekspressen trondheim kristiansund lørdag
  16. Hva er arbeidsledighet meaning
  17. Norrøne navn liste
  18. Bull og
Saturday, 17 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024