Når Skal Jeg Ha Eu Kontroll - Når Må Jeg Ha Eu Kontroll På Bilen

Det er ditt ansvar som eier å få bilen din EU-kontrollert (periodisk kjøretøykontroll) og godkjent innen fristen.

I dag endres reglene for EU-kontroll: Dette betyr det for deg.

Her finner du ofte stilte spørsmål om EU-kontroll: Når skal bilen min på EU-kontroll? Biler med tillatt totalvekt under 3500 kilo: Bilen skal kontrolleres senest 2 år etter forrige kontroll, eller 4 år etter førstegangsregistrering. Dato for førstegangsregistrering finner du i bilens vognkort. Biler med tillatt totalvekt over 3500 kilo, samt taxier og ambulanser: Tyngre kjøretøy skal på EU-kontroll senest 12 måneder etter førstegangsregistrering. Deretter er kontrollen årlig. Dette gjelder ikke for personbiler opptil 7, 5 tonn. Hvordan finner jeg ut hvilken måned bilen skal kontrolleres? Bilen skal kontrolleres senest 2 år etter forrige kontroll, eller 4 år etter førstegangsregistrering. Dette gjelder personbiler opptil 7, 5 tonn eller varebiler. Hva hvis bilen min har en tillatt totalvekt over 3500 kilo? Tyngre kjøretøy skal på EU-kontroll tidligst 12 måneder etter førstegangsregistrering. Dette gjelder ikke for personbiler opptil 7, 5 tonn. Hva kontrolleres på EU-kontrollen? Kontrollens hovedformål er trafikksikkerhet og miljø, dekk, bremser og annet vesentlig for sikkerheten.

Kontrollorganene kan ta den prisen de vil. Hva er forskjellen på periodisk kjøretøykontroll og EU-kontroll? Det er ingen forskjell. Periodisk kjøretøykontroll (PKK) er den teknisk riktige betegnelsen. EU-kontroll er det dagligdagse begrepet som selv Statens vegvesen nå opererer med. Kan jeg kontrollere bilen min i utlandet? Nei. Årsaken er ifølge Statens vegvesen at man mangler oversikt over godkjente kontrollorganer og kontrollomfanget i utlandet. Må jeg ha med både vinter- og sommerhjul til kontrollen? Nei. Det holder med hjulsettet som sitter på bilen den aktuelle kontrollmåneden. Er EU-kontroll viktig når jeg skal kjøpe bruktbil? Det er viktig at bilen er EU-godkjent. Men kontrollen er ingen garanti for at bilen er et godt kjøp. Det eneste EU-kontrollen forteller er at kjøretøyet tilfredsstiller et minstekrav til trafikksikkerhet og miljø.

  1. I dag endres reglene for EU-kontroll: Dette betyr det for deg.
  2. Nest høyeste fjell i norge stand
  3. Årsaker til struma
  4. Når skal jeg ha eu kontroll full

På bilen

I den nye ordningen er fristen endelig. Om bilen ikke blir EU-godkjent, betyr det at du ikke lenger får to måneder på deg til å utbedre eventuelle feil før en etterkontroll. – Det er fort gjort å få dårlig tid. Derfor er det viktig å beregne god nok tid til både kontroll, eventuell reparasjon og eventuell etterkontroll, påpeker Sødal. Er du usikker på kontrollfristen for bilen din? Den finner du enten på kontrollseddelen du fikk utlevert ved forrige EU-kontroll eller på denne siden. I tillegg finnes det en del varslingstjenester man kan melde seg på, slik at man får beskjed i god tid før bilen skal på kontroll. – Mange glemmer fristen for EU-kontroll Statens vegvesen sender ut mellom 500. 000 og 600. 000 purrebrev hvert år. – Nærmest halvparten av alle som skal til EU-kontroll i dag klarer ikke å holde fristen. Den nye, fleksible løsningen vil kanskje gjøre det lettere for bileierne. Nå kan man jo bestemme tidspunktet helt selv, sier Gro Bakkerud, seniorrådgiver ved Statens vegvesen Vegdirektoratet.

Det er opp til deg hvor tidlig du ønsker å gjennomføre EU-kontrollen, så lenge kjøretøyet er godkjent innen fristen. Hvor lang tid i forveien kan du ta EU-kontroll? Så lenge kjøretøyet er godkjent innen fristen er det opp til deg hvor tidlig du ønsker å gjennomføre EU-kontrollen. Fristen er endelig, så beregn nok tid til å få gjennomført hovedkontroll, rette eventuelle mangler og få utført etterkontroll. Det gis som regel ikke utsettelse på fristen. Vi sender deg en påminnelse om EU-kontroll to måneder før fristen går ut. Fleksibiliteten gjør at du kan gjennomføre kontrollen sommeren før, selv om kontrollfristen er på vinteren. Har du for eksempel en bil eller bobil som kun brukes om sommeren, eller du planlegger en lengre tur til utlandet, kan du ta EU-kontrollen når det passer deg. Hvordan beregnes neste frist for kontroll? Neste frist for EU-kontroll beregnes ut fra dato for når du tok hovedkontrollen, og ikke for når du eventuelt tok etterkontroll. Er kjøretøyet registrert før 08. februar 2019, eller hatt EU-kontroll før denne datoen, har du allerede fått en frist for neste EU-kontroll.

EU-kontroll pris Vi utfører EU-kontroll på person og varebiler. Målet med EU-kontrollen er å gi en tryggere og mer miljøvennlig bilpark. Pris på EU-kontroll er kr. 1295, -. BESTILL TIME TIL EU-KONTROLL HER >> Når skal din bil ha EU kontroll? Her kan du sjekke når du skal ha EU kontroll >> Husk å finne frem varseltrekant, refleksvest og vognkort! Utsatt frist for EU-kontroll Biler som hadde frist for EU-kontroll mellom 13. mars og 30. april fikk automatisk utsatt fristen i to måneder. Statens vegvesen gjør dette fordi mange nå var/er i karantene og skal holde seg hjemme for å hindre spredning av koronavirus. Samtidig oppfordrer Statens vegvesen alle som har mulighet til å få bilen sin godkjent i ukene framover å gjennomføre kontrollen. Om alle venter, blir det fort opphopning og et press for oss som skal kontrollere bilene. Kontrollkapasiteten i Norge er tilpasset antall biler som normalt kontrolleres pr måned derfor anbefaler vi EU-kontroll til vanlig tid! Hvis mange skyver kontrollen til mai / juni så vil ikke kapasiteten strekke til.

  1. Swix superundertøy dame
  2. Miriam kaptein sabeltann
  3. Flytte til canada
  4. Ola høsflot klæbo age
  5. Engelsk buldog
  6. Alle vil hjem ingen vil tilbake 2
  7. Camping ved strømstad videos
  8. Olav tveit
  9. Sushi oslo sentrum
  10. Hvordan slette apper på iphone 6s battery
  11. Maling oslo sentrum 2017
  12. Lek og lær spill management
  13. Kjøpe rottegift i sverige list
  14. Tv3 hellstrøms kjøkken oppskrifter
  15. Kjøpe iphone i usa 2019
  16. Bundesliga på tv i norge
  17. Regler for ombygging til campingbil 2018
  18. Hva kan man gjorde når man kjeder seg series
  19. Kjøp av bil med heftelser
  20. Bjørn åge hamre
Saturday, 17 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024